Neler Yeni

350 lira civarı taksitle alabileceğim, en iyi F/P PC tavsiyesi?

terebayt

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,518
İsim
Abdullah Furkan Coşgun
Benim yok ama bir akrabamin var karti. Nasil oluyor o islem anlatabilir misiniz? Ben ikinci el bi PC ciye sormustum o da kredi alirsin onu faizsiz taksitlendirirsin demişti. Oyle mi oluyor? O kredi ne sekilde cikiyor onu anlamadim.
Faizsiz kredi sunan bir bankadan gereği kadar kredi çekip sistemi peşin alın normal bildiğiniz kredi çekme işlemi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Buraya bir bakın belki işinizi görür.

Son düzenleme:

Hiçkimse

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Hic Kimse
Faizsiz kredi sunan bir bankadan gereği kadar kredi çekip sistemi peşin alın normal bildiğiniz kredi çekme işlemi.

Yok, ben ona da karisamam. O da masraf adi altinda para alacak. Gerek yok.

Duz, taksitle faizsiz ve vade farksiz aldirabilecegim bir yer yontem var mi? Tek tek almak gibi?

terebayt

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,518
İsim
Abdullah Furkan Coşgun
Yok, ben ona da karisamam. O da masraf adi altinda para alacak. Gerek yok.

Duz, taksitle faizsiz ve vade farksiz aldirabilecegim bir yer yontem var mi? Tek tek almak gibi?
Malesef neredeyse imkansız.

İşlemci burada 6 taksitle satılıyor fiyat farkı olmadan ama 6 taksit işinizi görür mü bilmem.Hemen diğer parçalara da bakıyorum.

n11 de çoğu parça 6 taksitle satılıyor.

yine mi düşünüyorsun?:):)

Son düzenleme:

terebayt

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,518
İsim
Abdullah Furkan Coşgun
Haha. Geldim kusura bakmayın. G seriisi olan, benim dediğim işlemciye daha eşit olan bir işlemci var mı peki? Ve AMDtavsiye ediyorsunuz değil mi?
AMD tavsiye ederim ama bu işlemciden güçlü apu yerine R5 1600AF+RX570 daha iyi olur fiyatları birbirine yakın oluyor ama R3 3200g den yüksek olarak R5 3400g önerebilirim dediğim gibi 1600AF+RX570 daha iyi olur.

Hiçkimse

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Hic Kimse

Bakın bu linkte NE KADAR İYİ puanlama ve yorumlar almış, buraya bir tanesini alıntılıyorum. Gerçekten bana mükemmel bir yol verdiniz:

''
Amaca uygun CPU... Oyuncular ve video işleri ile uğraşanlar için bir fikir veremeyeceğim fakat benim gibi günlük işler + özel bazı programlar kullananlar için idel bir CPU... Evimdeki, kendi yaptığım akıllı ev sistemini panelinin kapağı içine monte ederek (kasasız) kullandığım için ekran kartı gibi fazlalıkları kullanmak istemiyordum. Dün bu yeni sistemi toplayana kadar GA-H57M-USB3.0 Gigabyte + i5 661 olan bir PC kullanıyordum. Hiçbir sorunum olmamasına rağmen o sistemi bir yakınıma vererek yeni ve daha küçük anakartlı bir PC toplamaya karar verdim. Araştırmalarım sonrası Ryzen 3 3200G Picasso APU ile birlikte doğru bileşenler kullanırsam elde edilecek performansın yeteceğine karar verdim. Ryzen 3 3200G + GA-B450M-S2H + Kioxia 250GB NVMe + G.Skill Flare X 16 GB şeklinde bir sistemi topladım. Performans olarak eski i5 661 sistemimden çok daha iyi ve halen kullanmaya devam ettiğim intel i7 4770K + MSI Z87-G43 sistemimin performansına eşdeğer diyebileceğim bir konfigürasyonum oldu... Benim gibi, oyun oynamadan, günlük işler ve bazı özel programlar için kullanacaksanız, ve Fiyat/Performans arıyorsanız, daha hızlı daha pahalı ve ekran kartı gerektiren CPU lara fazla dan ödeme yapmanın anlamı olmayacaktır.
''

terebayt

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,518
İsim
Abdullah Furkan Coşgun

Bakın bu linkte NE KADAR İYİ puanlama ve yorumlar almış, buraya bir tanesini alıntılıyorum. Gerçekten bana mükemmel bir yol verdiniz:

''
Amaca uygun CPU... Oyuncular ve video işleri ile uğraşanlar için bir fikir veremeyeceğim fakat benim gibi günlük işler + özel bazı programlar kullananlar için idel bir CPU... Evimdeki, kendi yaptığım akıllı ev sistemini panelinin kapağı içine monte ederek (kasasız) kullandığım için ekran kartı gibi fazlalıkları kullanmak istemiyordum. Dün bu yeni sistemi toplayana kadar GA-H57M-USB3.0 Gigabyte + i5 661 olan bir PC kullanıyordum. Hiçbir sorunum olmamasına rağmen o sistemi bir yakınıma vererek yeni ve daha küçük anakartlı bir PC toplamaya karar verdim. Araştırmalarım sonrası Ryzen 3 3200G Picasso APU ile birlikte doğru bileşenler kullanırsam elde edilecek performansın yeteceğine karar verdim. Ryzen 3 3200G + GA-B450M-S2H + Kioxia 250GB NVMe + G.Skill Flare X 16 GB şeklinde bir sistemi topladım. Performans olarak eski i5 661 sistemimden çok daha iyi ve halen kullanmaya devam ettiğim intel i7 4770K + MSI Z87-G43 sistemimin performansına eşdeğer diyebileceğim bir konfigürasyonum oldu... Benim gibi, oyun oynamadan, günlük işler ve bazı özel programlar için kullanacaksanız, ve Fiyat/Performans arıyorsanız, daha hızlı daha pahalı ve ekran kartı gerektiren CPU lara fazla dan ödeme yapmanın anlamı olmayacaktır.
''
Ne demek ama şunu belirtiyim o işlemci için 8GB RAM az olacaktır ileride bütçe oluşunca bir tane daha 8GB RAM ekleyin.
(Sonra yanlış olmasın ve yeni aklıma geldi o yüzden şimdi belirtiyorum)

Hiçkimse

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Hic Kimse
AMD tavsiye ederim ama bu işlemciden güçlü APU yerine R5 1600AF+RX570 daha iyi olur fiyatları birbirine yakın oluyor ama R3 3200g den yüksek olarak R5 3400g önerebilirim dediğim gibi 1600AF+RX570 daha iyi olur.
Önce şunu da sorayım. Dediğiniz modellere de bakıcam. Yorumlarda da gördüm ama, şimdi gerçekten bu işlemci hem CPU hem GPU yerine geçerken, aynı zamanda buna harici ekran kartı taktığımızı varsaysak yarın, bir de diğer işlemciler gibi CPU açısından da mı doyuracak?

terebayt

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,518
İsim
Abdullah Furkan Coşgun
Arkadaşım konu başlığına bir bak, adamlar 350tlye toplanacak sanıyorlar. Açık yazmamış bende ilk önce öyle anladım.
Zaten en başta yanlış anlaşılıyor diye konuyu okumalarını söyledim bak sen konuyu okumuşsun ve sonradan yanlış anladığının farkına varmışsın zaten biz de en başta yanlış anladık.

Önce şunu da sorayım. Dediğiniz modellere de bakıcam. Yorumlarda da gördüm ama, şimdi gerçekten bu işlemci hem CPU hem GPU yerine geçerken, aynı zamanda buna harici ekran kartı taktığımızı varsaysak yarın, bir de diğer işlemciler gibi CPU açısından da mı doyuracak?
Evet sadece CPU görevini de görebilir ama bu CPU ya en fazla RX570 takabilirsin daha fazlası darboğaz yapar.

Hiçkimse

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Hic Kimse
Zaten en başta yanlış anlaşılıyor diye konuyu okumalarını söyledim bak sen konuyu okumuşsun ve sonradan yanlış anladığının farkına varmışsın zaten biz de en başta yanlış anladık.

Evet sadece CPU görevini de görebilir ama bu CPU ya en fazla RX570 takabilirsin daha fazlası darboğaz yapar.
Iste hem biraz daha iyisini istediğim için hem de demek ki o yüzden, ben bunun daha iyisini almalıyım. Şimdi şu mesajınıza bakıcam.

AMD tavsiye ederim ama bu işlemciden güçlü APU yerine R5 1600AF+RX570 daha iyi olur fiyatları birbirine yakın oluyor ama R3 3200g den yüksek olarak R5 3400g önerebilirim dediğim gibi 1600AF+RX570 daha iyi olur.

Ama adamlar konuya girdiklerinde bütün yorumları okumak zorunda değil sonuçta. Direk konuyla alakalı fikirlerini söylemişler. Konuyu açan arkadaş bir virgül kullansa böyle bir sorun yaşanmayacak.

Hiçkimse

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Hic Kimse
Fakat ben sadece FIBABANK diye bir banka seçeneğinde faizsiz gördüm n11'de. Onun dışında yok mu? O banka değil benim akrabamdaki.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,040,058
Üyeler
164,952
Son üye
Emreunal0190
Top Bottom