Neler Yeni

350 lira civarı taksitle alabileceğim, en iyi F/P PC tavsiyesi?

Hiçkimse

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Hic Kimse
Bu arada sizin mesleğiniz ne sadece merak ettim konuyla alakası yok.

Hayvan bakıcısı ve ufak çaplı ticareti. Kendimi geliştirmeye devam edebilmek için yeni bir bilgisayara ihtiyacım var. )
Mesaj otomatik birleştirildi:

İ7 9750H laptop işlemcisi ve dahili gpu bulunmuyor.
Biliyorum, sadece o benim cetvelimdi. Dediğim gibi, laptop almak istiyorum gerçekte. Ama sanırım imkan yetmiyor. Onu toplamak da mümkün değil.

Ben birisi 750 tl diğeri 1300 tl iken, neden bu iki Ryzenin pahalı olanı daha kötü, onu anlamadım ustam?

terebayt

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,518
İsim
Abdullah Furkan Coşgun

terebayt

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,518
İsim
Abdullah Furkan Coşgun
Gördüm. Yanlış oldu. Ama 600 TL farka rağmen arada nerdeyse hiçbir fark yok, neden böyle?
Evet zaten çok da F/P olmadığı için en başta R3 3200g önerdim ama aralarında 4 sanal iş parçacığı ve GHz farkı var.

Hiçkimse

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Hic Kimse
Evet zaten çok da F/P olmadığı için en başta R3 3200g önerdim ama aralarında 4 sanal iş parçacığı ve GHz farkı var.
Yine de çok az bir fark. AMA AL SAT yapılacak bir bilgisayar için, sanırım fazlası ile kuvvetli bu model. Şimdi diğer G modelleri böyle FPP değil mi? Çünkü 750 tl ÇOK İYİ.

terebayt

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,518
İsim
Abdullah Furkan Coşgun

Yine de çok az bir fark. AMA AL SAT yapılacak bir bilgisayar için, sanırım fazlası ile kuvvetli bu model. Şimdi diğer G modelleri böyle FPP değil mi? Çünkü 750 TL ÇOK İYİ.
Evet gayet iyi bir fiyat siz sistemi son olarak bir kez daha gözden geçirip toparlayıp bana yazın sabah devam edelim.

Hiçkimse

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Hic Kimse

Şimdi bu işlemcinin en düşük kaldığı yer, Workstation kısmı oluyor. O benim için neyi ifade ediyor ustam? Benim ne şekilde kullanacağımı biliyorsunuz. Ağır word ve pdf dosyaları, ağır net gezintisi, medyalarım arasında anlık gezebilme, en fazla videoları taratıp ses metinlerini çıkartma gibi programlar. Bunları HİÇ BEKLEMEDEN yapabilmek istiyorum. Çalışmama imkan versin.

terebayt

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,518
İsim
Abdullah Furkan Coşgun

Şimdi bu işlemcinin en düşük kaldığı yer, Workstation kısmı oluyor. O benim için neyi ifade ediyor ustam? Benim ne şekilde kullanacağımı biliyorsunuz. Ağır word ve pdf dosyaları, ağır net gezintisi, medyalarım arasında anlık gezebilme, en fazla videoları taratıp ses metinlerini çıkartma gibi programlar. Bunları HİÇ BEKLEMEDEN yapabilmek istiyorum. Çalışmama imkan versin.
İş istasyonu demek yani bir nevi sunucu.

Şunu da ekliyim kısaca sizin için çok da önemli değil eğer 4k bir film montajlamayı düşünmüyorsanız.

Hiçkimse

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Hic Kimse
İş istasyonu demek yani bir nevi sunucu.

Şunu da ekliyim kısaca sizin için çok da önemli değil eğer 4k bir film montajlamayı düşünmüyorsanız.
Hayır o kadar değil tabi. Benim yapacağım işlemler için ne dersiniz peki?

Yani oyun performansını o kadar yüksek bulmadım. 250 fps idi son attığınız videoda, bunda ise düşük ayarlarda 140 diyor.

Yalnız Ryzen 5 3400G ile Ryzen 3 3200G arasındaki fark yok denecek kadar az. Kesinlikle o paraya değmez. Başka bir seçenek yok mu Ryzen 3200G gibi?

terebayt

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,518
İsim
Abdullah Furkan Coşgun
Hayır o kadar değil tabi. Benim yapacağım işlemler için ne dersiniz peki?

Yani oyun performansını o kadar yüksek bulmadım. 250 fps idi son attığınız videoda, bunda ise düşük ayarlarda 140 diyor.
Eğer videoyu biraz daha izlerseniz 200 üstünde fps alabildiğini görebilirsiniz ve sizin işlerinizi kesinlikle görür.

Yalnız Ryzen 5 3400G ile Ryzen 3 3200G arasındaki fark yok denecek kadar az. Kesinlikle o paraya değmez. Başka bir seçenek yok mu Ryzen 3200G gibi?
Eğer bekleyebilirseniz 4000 serisi APUlar gelecek onlara da bakabilirsiniz.

Hiçkimse

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Hic Kimse
Eğer videoyu biraz daha izlerseniz 200 üstünde fps alabildiğini görebilirsiniz ve sizin işlerinizi kesinlikle görür.

Eğer bekleyebilirseniz 4000 serisi APUlar gelecek onlara da bakabilirsiniz.
APU dediğiniz PAYLAŞIMLI İŞLEMCİLER felan mı oluyor? Yani hem işlemci hem ekran kartı görevi gören?

terebayt

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,518
İsim
Abdullah Furkan Coşgun

Hiçkimse

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Hic Kimse
Yani biraz daha fiyatı artıp, fakat gerçekten biraz daha iyisi olsaydı hiç düşünmeyecektim şuan. I7 9750H ile kıyasladığım için.

Top Bottom