Neler Yeni

350 lira civarı taksitle alabileceğim, en iyi F/P PC tavsiyesi?

Hiçkimse

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Hic Kimse
Nakit 2.500 kadar var ama harcamak istemiyorum. Değdikten sonra her fiyat olabilir. Ama taksitli olmalı. Tercihen 350-400 TL. Sonradan elim daha çok açılacak nasipse. O zaman ise ömürlük yetecek bir laptopa çevirmek istiyorum. Ama şuan alacağım masaüstünde de 4 çekirdek yüksek frekanstan başka düşünemiyorum.

Herkes öyle diyor ama ben nette basit bir surf yapmıyorum, basit bir kullanım değil benimki. İyi bir hız da yeterli değil, ÇOK İYİ BİR HIZ gerekiyor. Araştırmalar yaparken HİÇ BEKLEMEMEM LAZIM.

Çok büyük ve ağır word dosyalarım var. Birleştirdiğim kitaplardan oluşuyor. Bunları taratmam lazım. İki çekirdekli 1.8 ghz dahili paylaşımlı ekran kartı olan bir bilgisayar, 1.5 dakikada açıyor bu dosyayı. Ben bunu hemen açmasını ve gezmesini istiyorum. Multimedyalarımın içinde, internette videolar ve sayfalar arasında, HİÇ BEKLEMEDEN gezebilmem, onları işleyebilmem birleştirebilmem vs lazım. Çok iyi bir android telefon hızında düşün. Çünkü ben devamlı uğraşıyorum.

Bana en az 4 çekirdek yüksek frekanslı bir PC ve SSD lazım. Buna eminim. Ama içine bir de ekran kartını nasıl ekliyicem bu sefer bu bütçeye, onu bilmiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

))

Bunlar önceden bazı mesajlarım.

Dediğimiz gibi, ''APU bir işlemci'' benim için en iyisi. Çünkü sonradan gerekirse ekran kartı ekliyicem ve daha sonra ise satıcam ve hedefimdeki laptopu alıcam. Fakat yine de gerçekte I7 9750H ayarının biraz altında bir işlemci düşünüyordum. R3 3200G'den biraz daha iyisini ve aynı FP'da olanını. Biraz daha pahalısını. Fakat BENİM İŞLERİM İÇİN YETER dedi terebayt arkadaş. Ben de 4 çekirdek ve yüksek frekansın, benim bahsettiğim kullanım için yeteceğini öğrenmiştim çeşitli uzman kişilerden. Ama yine de tedirginim.

Yani olabilecek en iyi en ucuz, biraz daha iyi işlemci nedir benim için?

Faizsiz taksit imkanı olsa, parasına bakmadan alabilirdim bu arada.

Son düzenleme:

terebayt

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,518
İsim
Abdullah Furkan Coşgun

))

Bunlar önceden bazı mesajlarım.

Dediğimiz gibi, ''APU bir işlemci'' benim için en iyisi. Çünkü sonradan gerekirse ekran kartı ekliyicem ve daha sonra ise satıcam ve hedefimdeki laptopu alıcam. Fakat yine de gerçekte I7 9750H ayarının biraz altında bir işlemci düşünüyordum. R3 3200G'den biraz daha iyisini ve aynı FP'da olanını. Biraz daha pahalısını. Fakat BENİM İŞLERİM İÇİN YETER dedi terebayt arkadaş. Ben de 4 çekirdek ve yüksek frekansın, benim bahsettiğim kullanım için yeteceğini öğrenmiştim çeşitli uzman kişilerden. Ama yine de tedirginim.

Yani olabilecek en iyi en ucuz, biraz daha iyi işlemci nedir benim için?

Faizsiz taksit imkanı olsa, parasına bakmadan alabilirdim bu arada.
Faizsiz bulduk ya n11 den eğer fiyatı önemsizse R9 3900x de faizsiz n11 de.

Bu konudan sonra abdullah abiden para talep etmeye karar verdim amma çok mesaj oldu gelen okumaya üşeniyor.

Hiçkimse

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Hic Kimse

terebayt

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,518
İsim
Abdullah Furkan Coşgun

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
:):):):) Başka lafım yok @crazyreign hocamı bekliyorum sabah yazarım şimdi yatıcam.
Eyvallah.
Valla taksit olayları fazla beni sarmaz hocam da eğer cidden yeteceğini düşünüyorsanız Ryzen 3 3200G seçilebilir, ben laptop taraftarı değilim. Kusura bakmayın şu an telefondayım, PC başında olsam tam olarak bakıp bir şeyler diyebilirdim ama malum telefon cidden sıkıntı. İplemiyormuşum gibi sakın düşünmeyin, gerekirse derdinizi özelden yazarsınız, her türlü bakarım. İyi geceler.

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
593
İsim
Kerem Eldes
Ben takip edemedim 13 sayfa olmuş ben bir şey söylerim ama burda @terebayt'ın söylemediği bir şey söyleyemem her halde. Doğru anladıysam taksitle( ayda 350 maks faizsiz) apu sistem mi lazım?

Hiçkimse

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Hic Kimse
Eyvallah.
Valla taksit olayları fazla beni sarmaz hocam da eğer cidden yeteceğini düşünüyorsanız Ryzen 3 3200G seçilebilir, ben laptop taraftarı değilim. Kusura bakmayın şu an telefondayım, PC başında olsam tam olarak bakıp bir şeyler diyebilirdim ama malum telefon cidden sıkıntı. İplemiyormuşum gibi sakın düşünmeyin, gerekirse derdinizi özelden yazarsınız, her türlü bakarım. İyi geceler.
Yok ustam oyle düşünmedim. Tabi yarin yazisalim olmazsa. Fakat kisaca ben sorayim, gerisi yarina kalsin.

3200G den daha iyi ve ayni FP'da bir islemci var mi?

Gormeden yattiysaniz da caniniz sagolsun.l yarin sorarim.

Ben laptopu gelecek icin ve gezecegim icin istiyorum. Işim oyun felan hic degil. Ancak dedigim gibi onun disindaki her sey. Edit vs de degil.

COK HIZLI BIR SEKILDE, HIC BEKLEMEDEN, multimedya arasinda gezmek, acmak, taramak, ONLARCA KITAPTAN OLUŞAN ağır word programlarini acmak, icindeki bilgileri taramak, internet sayfalarını aninda pc yonunden acmak gibi seyler icin istiyorum. Bir de mesela videolarin icindeki ses metnini çıkartma gibi seyler olur en fazla. Tamamen arastirma ve bilgi biriktirme amaclari icin. Fakat ARKAMA YASLANABILMELIYIM.

Ek olarak, cok uzun zamandır bunun sikintisini cektigim icin, daha da hassasim. Yine de istedigim cok basit bir sey aslinda biliyorum. Ama 4 cekirdek yuksek frekanstan baska dusunemiyorum yine de.

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Yok ustam oyle düşünmedim. Tabi yarin yazisalim olmazsa. Fakat kisaca ben sorayim, gerisi yarina kalsin.

3200G den daha iyi ve ayni FP'da bir islemci var mi?

Gormeden yattiysaniz da caniniz sagolsun.l yarin sorarim.

Ben laptopu gelecek icin ve gezecegim icin istiyorum. Işim oyun felan hic degil. Ancak dedigim gibi onun disindaki her sey. Edit vs de degil.

COK HIZLI BIR SEKILDE, HIC BEKLEMEDEN, multimedya arasinda gezmek, acmak, taramak, ONLARCA KITAPTAN OLUŞAN ağır word programlarini acmak, icindeki bilgileri taramak, internet sayfalarını aninda PC yonunden acmak gibi seyler icin istiyorum. Bir de mesela videolarin icindeki ses metnini çıkartma gibi seyler olur en fazla. Tamamen arastirma ve bilgi biriktirme amaclari icin. Fakat ARKAMA YASLANABILMELIYIM.

Ek olarak, cok uzun zamandır bunun sikintisini cektigim icin, daha da hassasim. Yine de istedigim cok basit bir sey aslinda biliyorum. Ama 4 cekirdek yuksek frekanstan baska dusunemiyorum yine de.
Eyvallah. Aslında size Ryzen 3 3100 güzel giderdi de o fiyat bandında değil sanırım, hem de ekran kartı derdi olacak, hiç bulaşılmaz. Laptop düşünüyorsanız o da olabilir ama ben kendim niyeyse laptop öneremiyorum :D.

Hiçkimse

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Hic Kimse
Yani elimde, I3 ve U serisi, 2 cekirdekli, ekran kartsiz kalbur arasi bir laptopun, 2 dakikada açtığı boyut ve karmaşada bir word dosyasi var.

Ben takip edemedim 13 sayfa olmuş ben bir şey söylerim ama burda @terebayt'ın söylemediği bir şey söyleyemem her halde. Doğru anladıysam taksitle( ayda 350 maks faizsiz) APU sistem mi lazım?
Evet ustam. Ama 3200 G'den daha iyi bir işlemci istiyorum. Aynı fiyatlarda. Veya taksit imkanında.

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
593
İsim
Kerem Eldes
Yani elimde, I3 ve U serisi, 2 cekirdekli, ekran kartsiz kalbur arasi bir laptopun, 2 dakikada açtığı boyut ve karmaşada bir word dosyasi var.

Evet ustam. Ama 3200 G'den daha iyi bir işlemci istiyorum. Aynı fiyatlarda. Veya taksit imkanında.
3400G uygun mudur?

terebayt

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,518
İsim
Abdullah Furkan Coşgun

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru