- Konu Sahibi Konu Sahibi
Nakit 2.500 kadar var ama harcamak istemiyorum. Değdikten sonra her fiyat olabilir. Ama taksitli olmalı. Tercihen 350-400 TL. Sonradan elim daha çok açılacak nasipse. O zaman ise ömürlük yetecek bir laptopa çevirmek istiyorum. Ama şuan alacağım masaüstünde de 4 çekirdek yüksek frekanstan başka düşünemiyorum.
Herkes öyle diyor ama ben nette basit bir surf yapmıyorum, basit bir kullanım değil benimki. İyi bir hız da yeterli değil, ÇOK İYİ BİR HIZ gerekiyor. Araştırmalar yaparken HİÇ BEKLEMEMEM LAZIM.
Çok büyük ve ağır word dosyalarım var. Birleştirdiğim kitaplardan oluşuyor. Bunları taratmam lazım. İki çekirdekli 1.8 ghz dahili paylaşımlı ekran kartı olan bir bilgisayar, 1.5 dakikada açıyor bu dosyayı. Ben bunu hemen açmasını ve gezmesini istiyorum. Multimedyalarımın içinde, internette videolar ve sayfalar arasında, HİÇ BEKLEMEDEN gezebilmem, onları işleyebilmem birleştirebilmem vs lazım. Çok iyi bir android telefon hızında düşün. Çünkü ben devamlı uğraşıyorum.
Bana en az 4 çekirdek yüksek frekanslı bir PC ve SSD lazım. Buna eminim. Ama içine bir de ekran kartını nasıl ekliyicem bu sefer bu bütçeye, onu bilmiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:
))
Bunlar önceden bazı mesajlarım.
Dediğimiz gibi, ''APU bir işlemci'' benim için en iyisi. Çünkü sonradan gerekirse ekran kartı ekliyicem ve daha sonra ise satıcam ve hedefimdeki laptopu alıcam. Fakat yine de gerçekte I7 9750H ayarının biraz altında bir işlemci düşünüyordum. R3 3200G'den biraz daha iyisini ve aynı FP'da olanını. Biraz daha pahalısını. Fakat BENİM İŞLERİM İÇİN YETER dedi terebayt arkadaş. Ben de 4 çekirdek ve yüksek frekansın, benim bahsettiğim kullanım için yeteceğini öğrenmiştim çeşitli uzman kişilerden. Ama yine de tedirginim.
Yani olabilecek en iyi en ucuz, biraz daha iyi işlemci nedir benim için?
Faizsiz taksit imkanı olsa, parasına bakmadan alabilirdim bu arada.
Son düzenleme: