Neler Yeni

350 lira civarı taksitle alabileceğim, en iyi F/P PC tavsiyesi?

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
556
İsim
Kerem Eldes
Bu durumda ne almaliyim? Neden işlemci arti gpu tavsiye ettiniz ki tekrar oyleyse ustam?

Oyleyse ekran karti ile alakam kalmadigina, ancak APU herhangi bir islemci bana yetecegine göre, benim açımdan islemci yonunden hangisi bana en iyi FP olur?

Neden bunlar benchmarkta desktop game workstation gibi seylerde bu kadar yakin degerlerle yaziyor veya ornegin oyunlarda ayni fpsyi veriyor ama genel puanda degisiyorlar? Multi-thread'in bana ne faydasi oluyor mesela?
Sana şunu söyliyim, sen hiç ömrün boyunca ciddi 2016 sonrası falan bir oyun oynamayacaksan 3200g senin için en FP seçenek olur çünkü 700 lira. 3400G indirimlerde 1050 tl olduğunu gördüm ama şu an 1300 ayrıca terrebayt'ın söylediği senin işlemdinden de güçlü olan 17K skorlu 3600 işlemcisi artı 300 TL'ye dandik bir ekran kartı fikri bence multi medya için overkill olur sanki. Farkı kesinlikle hissedersin ama aradaki 1.000 tl ye değer mi, zannetmiyorum. Sen cpu gücünü görmek istiyorsan direkt cpu nun adını yaz yanına score yaz ve PASSMARK score una bak
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu durumda ne almaliyim? Neden işlemci arti gpu tavsiye ettiniz ki tekrar oyleyse ustam?

Oyleyse ekran karti ile alakam kalmadigina, ancak APU herhangi bir islemci bana yetecegine göre, benim açımdan islemci yonunden hangisi bana en iyi FP olur?

Neden bunlar benchmarkta desktop game workstation gibi seylerde bu kadar yakin degerlerle yaziyor veya ornegin oyunlarda ayni fpsyi veriyor ama genel puanda degisiyorlar? Multi-thread'in bana ne faydasi oluyor mesela?

Bir de ben bunu alip, sonra da saticam arkadaslar. Neden bilmiyorum PC parcalari nerdeyse hic deger kaybetmiyor zaten ikinci elde. Ama yine de buna gore dusunursek iyi olur. Yarin bir laptopa çevirebilirim.

Hatta keske oyle bir imkan olsa da taksitli laptop alabilsem...
Sana pek faydası olmaz

Bir de ben bunu alip, sonra da saticam arkadaslar. Neden bilmiyorum PC parcalari nerdeyse hic deger kaybetmiyor zaten ikinci elde. Ama yine de buna gore dusunursek iyi olur. Yarin bir laptopa çevirebilirim.

Hatta keske oyle bir imkan olsa da taksitli laptop alabilsem...
Emin ol eğer cpu gücü bunların ucundan yakın olan bir laptop istiyorsan çok ciddi para dökmen gerekir

Hiçkimse

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Hic Kimse
Peki faizsiz vade farksiz taksit imkani olan bir sey var mi? 9 taksite kadar mesela? Oyle olsa ve 350-450 tl araliginda olsa taksidi, total fiyatin onemi yok benim icin.

terebayt

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,518
İsim
Abdullah Furkan Coşgun
Peki faizsiz vade farksiz taksit imkani olan bir sey var mi? 9 taksite kadar mesela? Oyle olsa ve 350-450 TL araliginda olsa taksidi, total fiyatin onemi yok benim icin.
Öncelikle neden faizsiz istediğini bir açıklarsan çok mutlu olacağım ama.

Konuya sabah devam edelim derken neredeyse sabah oldu.😵😵😵

Hiçkimse

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Hic Kimse
Öncelikle neden faizsiz istediğini bir açıklarsan çok mutlu olacağım ama.
Faiz benim icin sozkonusu olmadığı için. Faizi kabul etmiyorum. Inancima göre, faizin en azı, kendi annenle zina etmek gibidir. Iki üç kere tekrar sorduğun için ogrenmek istediğini düşündüm.

Ben bir şey merak ediyorum o word dosyalarını ne yapıyorsunuz o kadar kitabı?
Çeşitli ilim ve bilgi kitaplari. Hepsini birleştirip hepsine birlikte hakim olmam gerekiyor.

Son düzenleme:

Hiçkimse

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Hic Kimse
İnanılmaz... Gerçekten inanılmaz!...

Biraz araştırma yaptım, kendimce anlayabildiklerim:

- Ryzen 3 3200G, gerçek bir 4 çekirdek gücü sunuyor. 4 ghz'e kadar. 4.1 overclock.
- Ryzen 5 3400G ile Ryzen 3 3200G arasında, NEREDEYSE HİÇBİR FARK YOK. Tek fark 3200'ün 4 sanal çekirdeğe sahip olmaması.
- Böylece 7500 Average puanının önemlli olmadığını anladım. Sizin de dediğiniz gibi. Ryzen 3400G de 9500 puan ama ikisi de tamamen aynı sayılır.
- Siz, ilerde takılabilecek ekran kartını darboğaza sokar demiştiniz. Ben de ona takılmıştım aslında. Oysa ki ikisi de, GTX 1650 Super gibi dehşet bir GPU takılmış olarak, anladığım kadarıyla hiçbir şekilde darboğaza sokmuyorlar. Aralarındaki fark da %2-%5 maksimum kadar bir şey. Tabi siz daha ileri ekran kartlarını kastetmişsiniz anladığım kadarıyla. Haklısınızdır. Ama ben buraya kadar düşünebildim zaten. )) Ve 750 liralık bir APU işlemci bu! Yani bunu tekrar sattığım zaman, güncel olmayan veya az süre gidecek bir ürün olmadığını ve en önemlisi, kendimce gücünü anlamak için yaptım.
- Açamadığı 2019 dahil hiçbir oyun görmedim, 20-40-50 fps de verse, low'da medium'da da çalıştırsa, hepsini açıyor. Ben de oyun isimlerini yazdım, tarihlerini öğrendim. Bu bana kendi başına NE KADAR YÜKSEK EKRAN KARTI GÜCÜNE SAHİP OLDUĞUNU da gösterdi. Siz ekran kartının, benim işlemlerle ilgisi olmadığını söylediniz. Ben yine de rahatladım. Belki bi şeylerle ilgisi muhakkak vardır diye.
- Şöyle bir uyarıyı öğrendim YT Donanım Arşivi'nden; bu işlemcide Ram ÇOK ÖNEMLİYMİŞ. Ram'den 2 GB alıyormuş bunun ekran kartı. Ya 4+4 ya 8+8 takılmalıymış, bu, (oyun) performansını çok etkiliyormuş mesela. Çok Ram slotu olan bir anakart alın dedi ileriye dönük olarak. Benim için o çok önemli değil ama yine de tabi. -> www.youtube.com/ watch?v=8x3_4FEGD_8
- 6 taksit faizsiz satıldığını öğrendim n11'de.

Ve sanırım gerisinin boş olduğunu öğrendim. Haha! ))

İnanılmaz bir ürün! İnanılmaz. Tabi bu benim anlayabildiğim kadarı. Bir diyeceğiniz yoksa Ryzen 3 3200G ile sistem yapalım ustalar?

Son düzenleme:

Hiçkimse

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Hic Kimse
Şimdi gördüm. Anlıyorum. i3 9100F işlemci var, benimkiyle kıyaslanan ve biraz daha iyi olan, o ise 580 liraymış. Peki 250 liraya 2 GB ayarında, yani mesela Ryzen 3 3200G ayarında bir ekran kartı var mı yanına eklenebilecek, yani daha avantajlı bir seçenek var mı, @terebayt?

Bunu da bileyim.

terebayt

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,518
İsim
Abdullah Furkan Coşgun
Bak benim önerilerim tükendi
Şimdi gördüm. Anlıyorum. i3 9100F işlemci var, benimkiyle kıyaslanan ve biraz daha iyi olan, o ise 580 liraymış. Peki 250 liraya 2 GB ayarında, yani mesela Ryzen 3 3200G ayarında bir ekran kartı var mı yanına eklenebilecek, yani daha avantajlı bir seçenek var mı, @terebayt?

Bunu da bileyim.
gt1030 alabilirsiniz bu videoda da görüldüğü gibi R3 3200g den biraz daha düşük olsa bile öne geçtiği oyunlar da var yani yeterince güçlü i3 9100f yanına bunu da takabilirsin ama amd bir sistem daha iyi olur eğer alabilirsen bence gt1030 ve R5 3600-3600x alın.

Respiky

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,618
İsim
Mertcan Uysal

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,848