Neler Yeni

350 lira civarı taksitle alabileceğim, en iyi F/P PC tavsiyesi?

terebayt

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,518
İsim
Abdullah Furkan Coşgun
Olay sadece fps değil işte. Sen 3200G aldığın zaman eğer işlemcinin darboğaz yaptığı bir oyun oynarsan ekran kartı 3200 ü bekleyecek ve bekleme anında fps in aşırı düşecek ve bizim drop dediğimiz şeyi yaşayacaksın. Bu çok rahatsız edici ve uyuz bir şey ama bütçen yoksa yapılabilecek bir şeyin olmadığı bir durum. Sen 3400G aldığında belki oyun performansı korkunç değişmeyecek ama 3200'ün kullanımının %100'ü gördüğü durumlada atıyorum 3400 70-80 olacak. Gene çok yeni oyunlarda gene darboğaz olacak ama 3200 kadar olmayacak. Kısacası ekran kartının nefes alacak yeri olacak diyebiliriz( farka değer)
Oyun oynamayacağı için anlamı yok ama yine de farka değer gibime geliyor.

Bir de şöyle denesek R5 3600 işlemci ama eski bir ekran kartı sonuç olarak ekrana görüntü versin yeter arkadaş oyun oynamayacak ve ya grafik işlerinde uğraşmayacak.
İleride de sistemin ekran kartını yükseltir.

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
556
İsim
Kerem Eldes
Ya işte dediğim gibi, OYUN OYNAMAK İÇİN Mİ SADECE EKRAN KARTI TAKILIYOR? Ben sadece daha hızlı olsun diye ekran kartı takabilirim sonradan, dedim. Yoksa hiç takmazdım APU ya vs de bakmazdım zaten. Çünkü bu tür işleri yapıcam ben sadece.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Oyun oynamiyicam. Sadece fps olaylarından, işlemcinin gücünü anlamaya çalışıyorum yani.
FPS olaylarından işlemcinin gücünü tam olarak anlayamazsın. Sonuçta kısacası ekran kartlarının gücü oyunlar ile, işlemcilerin gücü ise cinebench gibi işlemcinin saf gücünü göteren testler ile anlaşılıyor.

Oyun oynamayacağı için anlamı yok ama yine de farka değer gibime geliyor.

Bir de şöyle denesek R5 3600 işlemci ama eski bir ekran kartı sonuç olarak ekrana görüntü versin yeter arkadaş oyun oynamayacak ve ya grafik işlerinde uğraşmayacak.
İleride de sistemin ekran kartını yükseltir.
Sonuçta eski işlemcisinin skoruna yakın bir şey istiyordu 3400G yakın sayılır 9.4k

terebayt

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,518
İsim
Abdullah Furkan Coşgun
FPS olaylarından işlemcinin gücünü tam olarak anlayamazsın. Sonuçta kısacası ekran kartlarının gücü oyunlar ile, işlemcilerin gücü ise cinebench gibi işlemcinin saf gücünü göteren testler ile anlaşılıyor.
Benim dediğim gibi yapsak nasıl olur?Bende kafa kalmadı.

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
556
İsim
Kerem Eldes
Bana mı öyle geliyor yoksa konu hafiften çözüldü gibi mi ?

Benim dediğim gibi yapsak nasıl olur?Bende kafa kalmadı.
Tamamdır, sana iyi geceler o zaman :)

terebayt

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,518
İsim
Abdullah Furkan Coşgun

Hiçkimse

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Hic Kimse
Ekran kartı oyun video edit yayın photoshop gibi grafiksel işlerde önemli ama sizin için fps değerleri değil işlem gücü önemli bu yüzden bence R5 3400g alın.

Yani gerçekten APU bir işlemci bana yeterli mi?

Neler yapmak istediğimi uzun uzun anlattım. ÇOK HIZLI BİR ANDRIOD TELEFON İLE NASIL NET SAYFALARI ANINDA GEZİLİR, YAYILIR, PROGRAMLAR AÇILIR KAPANIRSA, veya nasil ben videolarimin dahi ses içeriğini taramak metin olarak veya ss'lar olarak çıkarmak istiyorsam, cok agir word pdf dosyalarini hemen acmak istiyorsam, bunlari sadece islemci ile yapabilir miyim? Fakat yine de basit de olsa bir GPU gerekiyor onun icin de yine de APU almaliyim sanirim, öyle mi?

Cozume oldukça yaklastim diye düşünüyorum evet. Uykusu olan yatsın arkadaslar. Cok teşekkür ederim.

Ben şunu veya bunu istemiyorum. Dedigim gibi bir performans tecrubem yok. Çok da anlamiyorum. Her konuda ustun koru bilgim var. Yapacagim islemleri söyledim. Buna göre 4 cekirdekli yuksek frekansli bir islemciye ihtiyacim oldugunu biliyorum sadece. Ekran karti yonunde cok bir fikrim yok hele ki. Etkisi nedir mutimedyalarimi videolarimi taramamda, nette videolarda sayfalarda surf yapmamda bilmiyorum.

terebayt

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,518
İsim
Abdullah Furkan Coşgun

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
556
İsim
Kerem Eldes
Yani gerçekten APU bir işlemci bana yeterli mi?

Neler yapmak istediğimi uzun uzun anlattım. ÇOK HIZLI BİR ANDRIOD TELEFON İLE NASIL NET SAYFALARI ANINDA GEZİLİR, YAYILIR, PROGRAMLAR AÇILIR KAPANIRSA, veya nasil ben videolarimin dahi ses içeriğini taramak metin olarak veya ss'lar olarak çıkarmak istiyorsam, cok agir word pdf dosyalarini hemen acmak istiyorsam, bunlari sadece islemci ile yapabilir miyim? Fakat yine de basit de olsa bir GPU gerekiyor onun icin de yine de APU almaliyim sanirim, öyle mi?

Cozume oldukça yaklastim diye düşünüyorum evet. Uykusu olan yatsın arkadaslar. Cok teşekkür ederim.
GPU senin ekranda görüntü görmeni sağlıyor ama işlemci bilgisayarın beyni. Bu arada senin istediğin şey gerçekten o kadar zor bir şey değil. Bak benim şu an kullandığım bilgisayar 2011 model Macbook Pro. İçinde I7 2640M var ( SKORU 2425!!!) Ben senin dediğin şeyleri sıkıntı çekmeden yapabiliyorum. 7-8 sayfalık full metinle dolu wordler açılıyor, şu an 10 farklı tab açık ve kasmadan geçiş yapıyorum. Anlayacağın senin işini 3200G de görür aslında ama sen 10k olmadan içim rahat etmez diyorsa 3400G al. Sonuçta senin bilgisayarın ve içinin rahat olması önemli.

NOT: Ekran kartının multi medyaya etkisi yok çünkü lol kaldırmayan bilgisayar multi medya yapabiliyor.

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Bence sabah devam edelim ayrıca ben konuya @White Ravens @Abdullah Hacıgül @Mehmet Yılmaz hocalarımızı da etiketliyim beki yardım ederler hatta ödül bile verebilirler forumdaki en uzun konu ödülü olarak.:):):)
En uzun konu benim Gaming Gecesi herhalde, 145 sayfa oldu sanırım. :D
18 sayfayı okuyamam şu an ama sorulara baktım şimdi.
"Taksit" işi çok sıkıntılı, her yer yapmıyor ve kredi kartı limit vs işleri oluyor.
Onun yerine aynı mantıkta şey yapabilirsin, direk kredi çekip oraya taksit ile ödemesini yapabilirsin. Çok mantıklı değil ama çok net sonuç verir.
Toplama PC her zaman daha iyidir, özellikle indirimlerden parça parça alabilirsin.
Zaten işlemci ve ekran kartı haricinde tüm parçalar ort. 500 TL yapıyor.

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
556
İsim
Kerem Eldes

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,412
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
18 sayfa ne sistemi topladınız merak ettim :D

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
556
İsim
Kerem Eldes
En uzun konu benim Gaming Gecesi herhalde, 145 sayfa oldu sanırım. :D
18 sayfayı okuyamam şu an ama sorulara baktım şimdi.
"Taksit" işi çok sıkıntılı, her yer yapmıyor ve kredi kartı limit vs işleri oluyor.
Onun yerine aynı mantıkta şey yapabilirsin, direk kredi çekip oraya taksit ile ödemesini yapabilirsin. Çok mantıklı değil ama çok net sonuç verir.
Toplama PC her zaman daha iyidir, özellikle indirimlerden parça parça alabilirsin.
Zaten işlemci ve ekran kartı haricinde tüm parçalar ort. 500 TL yapıyor.
145 sayfa nediro_O Söyleyecek kelime bulamadım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,039,855
Üyeler
164,924
Son üye
EileenHalvorson
Top Bottom