Neler Yeni

350 lira civarı taksitle alabileceğim, en iyi F/P PC tavsiyesi?

terebayt

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,518
İsim
Abdullah Furkan Coşgun

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
593
İsim
Kerem Eldes

terebayt

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,518
İsim
Abdullah Furkan Coşgun

Hiçkimse

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Hic Kimse
GPU senin ekranda görüntü görmeni sağlıyor ama işlemci bilgisayarın beyni. Bu arada senin istediğin şey gerçekten o kadar zor bir şey değil. Bak benim şu an kullandığım bilgisayar 2011 model Macbook Pro. İçinde I7 2640M var ( SKORU 2425!!!) Ben senin dediğin şeyleri sıkıntı çekmeden yapabiliyorum. 7-8 sayfalık full metinle dolu wordler açılıyor, şu an 10 farklı tab açık ve kasmadan geçiş yapıyorum. Anlayacağın senin işini 3200G de görür aslında ama sen 10k olmadan içim rahat etmez diyorsa 3400G al. Sonuçta senin bilgisayarın ve içinin rahat olması önemli
Bana da 3200G yetermis gibi geliyor.

Ama bahsettigim islemleri yavas yapmamasi hicbir sekilde bekletmemesi lazim. Ve bahsettigim word dosyam, ONLARCA YUZLERCE KITABIN BIRLESIMINDEN olusuyor ve 1.8 ghz cift cekirdekli i3 u serisi bir islemcinin olduğu bir laptop, bunu 2 dakikada acabiliyor. Bana 5-10 saniyede acmasi lazim hayalimde.

Ne diyorsunuz buna?

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
593
İsim
Kerem Eldes

terebayt

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,518
İsim
Abdullah Furkan Coşgun

Ama bahsettigim islemleri yavas yapmamasi hicbir sekilde bekletmemesi lazim. Ve bahsettigim word dosyam, ONLARCA YUZLERCE KITABIN BIRLESIMINDEN olusuyor ve 1.8 ghz cift cekirdekli i3 u serisi bir islemcinin olduğu bir laptop, bunu 2 dakikada acabiliyor. Bana 5-10 saniyede acmasi lazim hayalimde.

Ne diyorsunuz buna?
o işlemci 2dk de açıyorsa R5 3200g rahat rahat 5-10 sn. de açar.

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
593
İsim
Kerem Eldes

Ne diyorsunuz buna?
3200G hala yeter bence hatta bir test yapıcam senin için. Ben fansub da çevirmenim ve çevirdiğim bölümlerini tek bir word dosyasında toplicam. Çok fazla yok ama işlemcinin gücü de öyle çok lmadığından bir fikir verebilir belki

Hiçkimse

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Hic Kimse
3200G hala yeter bence hatta bir test yapıcam senin için. Ben fansub da çevirmenim ve çevirdiğim bölümlerini tek bir word dosyasında toplicam. Çok fazla yok ama işlemcinin gücü de öyle çok lmadığından bir fikir verebilir belki
Oyle hemen acar diye tahmin ediyorum. Karmaşıkliga gore agirlasiyor cunku. Yazi boyutu veya mb'ina göre degil. Denemistim. Ama yine de deneyin. Benim word dosyam 18 mb. Ama baska word 30 mb de olsa acilirken benimki ağır.

terebayt

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,518
İsim
Abdullah Furkan Coşgun
Oyle hemen acar diye tahmin ediyorum. Karmaşıkliga gore agirlasiyor cunku. Yazi boyutu veya mb'ina göre degil. Denemistim. Ama yine de deneyin. Benim word dosyam 18 mb. Ama baska word 30 mb de olsa acilirken benimki ağır.
Ben bir şey merak ediyorum o word dosyalarını ne yapıyorsunuz o kadar kitabı?

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
593
İsim
Kerem Eldes
15k kelimenin üst üste copy paste olması bence yeterince karmaşık 🤣(Şaka maka gerçekten az çevirdim). Evet bilgisayar çöküyordu bende ama sıkıntı benle alakalı da olabilir.

terebayt

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,518
İsim
Abdullah Furkan Coşgun
15k kelimenin üst üste copy paste olması bence yeterince karmaşık 🤣(Şaka maka gerçekten az çevirdim). Evet bilgisayar çöküyordu bende ama sıkıntı benle alakalı da olabilir.
Ben de deniyim bir. buradan arkadaşın attığı bir mesajı sürekli kopyala yapıştır yapıcam (R5 2600 işlemci)

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
593
İsim
Kerem Eldes
Mesela başka ilginç bir fikir. Belkide ortta şeker kıvamda bir internet kahfeye gitsen derken cvid vardı unuttum bir an

Hiçkimse

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Hic Kimse
o işlemci 2dk de açıyorsa R5 3200g rahat rahat 5-10 sn. de açar.
Bu durumda ne almaliyim? Neden işlemci arti gpu tavsiye ettiniz ki tekrar oyleyse ustam?

Oyleyse ekran karti ile alakam kalmadigina, ancak APU herhangi bir islemci bana yetecegine göre, benim açımdan islemci yonunden hangisi bana en iyi FP olur?

Neden bunlar benchmarkta desktop game workstation gibi seylerde bu kadar yakin degerlerle yaziyor veya ornegin oyunlarda ayni fpsyi veriyor ama genel puanda degisiyorlar? Multi-thread'in bana ne faydasi oluyor mesela?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir de ben bunu alip, sonra da saticam arkadaslar. Neden bilmiyorum pc parcalari nerdeyse hic deger kaybetmiyor zaten ikinci elde. Ama yine de buna gore dusunursek iyi olur. Yarin bir laptopa çevirebilirim.

Hatta keske oyle bir imkan olsa da taksitli laptop alabilsem...

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,034
Üyeler
166,140
Son üye
kadir38
Top Bottom