Neler Yeni

350 lira civarı taksitle alabileceğim, en iyi F/P PC tavsiyesi?

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
593
İsim
Kerem Eldes
Bu arada buna ekliyim 3400G ile fark yok diyorsun ama her şey sadece rakamdan ibaret değil genel olarak oyun teslerine bakarsan 3400G çok daha darboğaz yapar sana.
Bİ DAKİKA!!! 10K olsa rahat ederim demediniz mi? Ben ikisinin score yakındır o zaman diye düşündüm ama ALAKASI YOK! 3400G gayet de taş gibi 9.400 ünü almış sizin daha içiniz neye el vermiyor

terebayt

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,518
İsim
Abdullah Furkan Coşgun
Bİ DAKİKA!!! 10K olsa rahat ederim demediniz mi? Ben ikisinin score yakındır o zaman diye düşündüm ama ALAKASI YOK! 3400G gayet de taş gibi 9.400 ünü almış sizin daha içiniz neye el vermiyor
Fazla şey yapmamak lazım 16 sayfadır arkadaşı tam anlayamadım.

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
593
İsim
Kerem Eldes
Aynen ustacım, ben idarelik istiyorum da, yine de size BAHSETTİĞİM İŞLERİMİ HİÇ SIKINTI YAŞAMADAN YAPABİLMELİYİM. O konuda ne diyorsunuz? Bu önemli. Bu işlemci zaten GTX 1050 ayarında sizin dediğiniz bir ekran kartını zaten en fazla destekliyormuş. Diyelim ki onu veya 3400G alıp da başka daha yüksek bir ekran kartını da ekledik, zaten benim işlerimde bana ne kadar bir faydası olacak ki? Benim KULLANIM AÇISINDAN nerdeyse hiç tecrübem yok. Ama konuştuğum uzmanlar, bu bahsettiğim işlemler için, iyi bir 4 çekirdeğin yanında en az GTX 1650 veya ondan bi düşüğü neydi, o ayarların iyi gideceğini söylemişti sanırım.
Ben...Ben... Beynim... Ben biraz fazla uykuluyum çünkü gerçekten bir şey anlamadım

Hiçkimse

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Hic Kimse

Allah Allah. Onun orasına bakmamıştım. Total skoruna. Ama Game Desktop Workstation yüzdelerine bakmıştım? Biri 72 ise diğeri 74 idi mesela. O yüzden öyle dedim. Benim fazlasıyla iyi olan bir örnek olarak kendime cetvel edindiğim işlemci, laptop işlemcisi meşhur I7 9750H idi. O da 11500 puandaydı. O yüzden öyle dedim. Şimdi 3400ün gerçekten bir farkı var mı? Oyun fps farkına bakmadım 3200 ile ama Ryzen 5 3400G ile arasındaki farka baktım. Fiyat farkına rağmen, FPS'de NERDEYSE HİÇ FARK YOKTU. 10 fps felan. Benim işim oyunla değil ama.

terebayt

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,518
İsim
Abdullah Furkan Coşgun
Bence arkadaş yeni bir konu açsın İsteklerini anlaşılır bir biçimde yazsın ama bunu sabah yapsın.

Hiçkimse

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Hic Kimse
Bi dakika işin içinden çıkıcaz galiba. ))

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
593
İsim
Kerem Eldes
Aynen ustacım, ben idarelik istiyorum da, yine de size BAHSETTİĞİM İŞLERİMİ HİÇ SIKINTI YAŞAMADAN YAPABİLMELİYİM. O konuda ne diyorsunuz? Bu önemli. Bu işlemci zaten GTX 1050 ayarında sizin dediğiniz bir ekran kartını zaten en fazla destekliyormuş. Diyelim ki onu veya 3400G alıp da başka daha yüksek bir ekran kartını da ekledik, zaten benim işlerimde bana ne kadar bir faydası olacak ki? Benim KULLANIM AÇISINDAN nerdeyse hiç tecrübem yok. Ama konuştuğum uzmanlar, bu bahsettiğim işlemler için, iyi bir 4 çekirdeğin yanında en az GTX 1650 veya ondan bi düşüğü neydi, o ayarların iyi gideceğini söylemişti sanırım.
Sen (aşırı karmaşık) word dosyası açıp ,multi medya için kullanmayacak mıydın? Sonra gerek olursa(ki ciddi oyunlar oynamayacaksan pek gerek yok) ekran kartı takmayacak mısın? Ben mi yanlış biliyorum?

Hiçkimse

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Hic Kimse
Bence arkadaş yeni bir konu açsın İsteklerini anlaşılır bir biçimde yazsın ama bunu sabah yapsın.

Öyle de devam edebiliriz. Aslında istediğim belli ama ürünler arasındaki farkı bilmiyorum şuan. Yarın devam edelim isterseniz.

terebayt

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,518
İsim
Abdullah Furkan Coşgun

Hiçkimse

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Hic Kimse
Sen (aşırı karmaşık) word dosyası açıp ,multi medya için kullanmayacak mıydın? Sonra gerek olursa(ki ciddi oyunlar oynamayacaksan pek gerek yok) ekran kartı takmayacak mısın? Ben mi yanlış biliyorum?

Ya işte dediğim gibi, OYUN OYNAMAK İÇİN Mİ SADECE EKRAN KARTI TAKILIYOR? Ben sadece daha hızlı olsun diye ekran kartı takabilirim sonradan, dedim. Yoksa hiç takmazdım APU ya vs de bakmazdım zaten. Çünkü bu tür işleri yapıcam ben sadece.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Oyun oynamiyicam. Sadece fps olaylarından, işlemcinin gücünü anlamaya çalışıyorum yani.

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
593
İsim
Kerem Eldes
Allah Allah. Onun orasına bakmamıştım. Total skoruna. Ama Game Desktop Workstation yüzdelerine bakmıştım? Biri 72 ise diğeri 74 idi mesela. O yüzden öyle dedim. Benim fazlasıyla iyi olan bir örnek olarak kendime cetvel edindiğim işlemci, laptop işlemcisi meşhur I7 9750H idi. O da 11500 puandaydı. O yüzden öyle dedim. Şimdi 3400ün gerçekten bir farkı var mı? Oyun fps farkına bakmadım 3200 ile ama Ryzen 5 3400G ile arasındaki farka baktım. Fiyat farkına rağmen, FPS'de NERDEYSE HİÇ FARK YOKTU. 10 fps felan. Benim işim oyunla değil ama.
Olay sadece fps değil işte. Sen 3200G aldığın zaman eğer işlemcinin darboğaz yaptığı bir oyun oynarsan ekran kartı 3200 ü bekleyecek ve bekleme anında fps in aşırı düşecek ve bizim drop dediğimiz şeyi yaşayacaksın. Bu çok rahatsız edici ve uyuz bir şey ama bütçen yoksa yapılabilecek bir şeyin olmadığı bir durum. Sen 3400G aldığında belki oyun performansı korkunç değişmeyecek ama 3200'ün kullanımının %100'ü gördüğü durumlada atıyorum 3400 70-80 olacak. Gene çok yeni oyunlarda gene darboğaz olacak ama 3200 kadar olmayacak. Kısacası ekran kartının nefes alacak yeri olacak diyebiliriz( farka değer)

terebayt

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,518
İsim
Abdullah Furkan Coşgun
Ya işte dediğim gibi, OYUN OYNAMAK İÇİN Mİ SADECE EKRAN KARTI TAKILIYOR? Ben sadece daha hızlı olsun diye ekran kartı takabilirim sonradan, dedim. Yoksa hiç takmazdım APU ya vs de bakmazdım zaten. Çünkü bu tür işleri yapıcam ben sadece.
Ekran kartı oyun video edit yayın photoshop gibi grafiksel işlerde önemli ama sizin için fps değerleri değil işlem gücü önemli bu yüzden bence R5 3400g alın.

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
593
İsim
Kerem Eldes
Mesaj otomatik birleştirildi:

Oyun oynamiyicam. Sadece fps olaylarından, işlemcinin gücünü anlamaya çalışıyorum yani.
Ekran kartı senin word dosyanın hızını etkilemez

Top Bottom