360 hz moonitör önerisi

MPRT: Sanalk gecikme değeri, donanımsal gecikme değerini belirtmez. 1MS MPRT, 5MS GTG değerine denk gelir.
GTG: Donanımsal gecikme değeridir, gerçek hayattaki bizim anladığımız o saf gecikmeyi temsil eder.
MPRT'de GTG'de bir ölçüm standardıdır ve ikisi de gerçek gecikme değerini ölçer. Aralarındaki fark GTG bir gri tonundan diğer gri tonuna geçiş süresini temsil ederken MPRT bir pikselin ekranda kalma süresini temsil eder. Ghosting istenmeyen bir monitörde iki tepki süresi de önemlidir.

BENQ 0.5MS olabilir ama GTG'mi, MPRT'mi bir bilgi yok.
Ama piyasada 360HZ, 1MS GTG monitörler mevcut hemde İPS panel.
1ms, 0.5ms GTG diye satılan IPS monitörler gerçekte 1ms değerini veremiyor.

1MS MPRT, 5MS GTG değerine denk gelir.
1ms MPRT 5ms GTG'ye denk gelmez. GTG'nin MPRT cinsinde veya MPRT'nin GTG cinsinde bir karşılığı yoktur.

hocam bu 2 model arasında tabii ki asus neden diyeceksin. bazı teknolojiler allienwarede yok mesela reflex teknolojisi allienwarede yok diye biliyorum. o motelde yok yani farklı allienware 360 larda var ama o modelde yok diye araştırmıştım bende düşünüyorum almayı asus 360 ile msı 360 arasında kalmıştım. monitör ayağından dolayı msı daha iyi geldi daha az yer kapladığı için. ama aradada ciddi fiyat farkı var asus mantıklı gibi.

Çok kafanı karıştırmak istemem ama zaten 360hz monitör alacaksan tepki süreleri aşağı yukarı aynı olur buradaki fark ips panellerin doğru rengi ve ışığı vermek isterken oluşturduğu ghosttur. Eğer turnuvalarda kararlıysan ve sürekliliği olacaksa zowie al ama eğer arada bir turnuvalar olacaksa ve genel olarak pc de zevk arıyorsan attığın iki monitörde gayet başarılı donanımlara sahip ben ''asuscuyum :)'' Bu yüzden Asus öneririm. Şimdiden hayırlı olsun
aldım asusu

Hayırlı olsun dostum aslına bakarsan ben burada zowie 360 ın iyi olduğundan bahsetmiştim inşallah yanlış anlamadın videoyu. Fakat zowie dışında senin attığın monitörler arasında karar vermek istediysen asus daha iyidir üzmez seni hiçbir konu da bende vg259qm kullanıyorum gayet memnunum performansından. Tekrar hayırlı olsun

Hayırlı olsun dostum aslına bakarsan ben burada zowie 360 ın iyi olduğundan bahsetmiştim inşallah yanlış anlamadın videoyu. Fakat zowie dışında senin attığın monitörler arasında karar vermek istediysen asus daha iyidir üzmez seni hiçbir konu da bende vg259qm kullanıyorum gayet memnunum performansından. Tekrar hayırlı olsun
hocam bunun hakkında ne düşünüyorsun monitörde reflex de varmış ayrıca ayar olarak bu her monitör de bulunuyor mu asus rog 360hz monitöründe var mıdır ? ^^

hocam bunun hakkında ne düşünüyorsun monitörde reflex de varmış ayrıca ayar olarak bu her monitör de bulunuyor mu asus rog 360hz monitöründe var mıdır ? ^^

Dostum eğer bahsettiğin reflex modu nvidia reflex latency analyzer ise bu teknoloji bana çok da etkili bir şey gibi gelmedi zaten nvidia reflex i kullanabildiğin oyunlar belirli oyunlar ki bu oyunlarda da zaten bu teknolojiye sahip monitörde açmanla sahip olmayan aynı klasmandaki bir monitörde açman arasında pek bir fark olmayacaktır zaten nvidia reflex teknolojisi yeni nesil kartların hepsi için dahili olduğu oyunların hepsinde kullanılabiliyor burada msi bu teknolojiyi bu monitörde daha iyi kullanırsın gibi bişey vaad etmiş ama aşırı bir fark oluşturacak bir şey değil açıkçası.
Bunun dışında monitör alırken dikkat etmen gereken unsurlar bence bunlardan farklı olmalı hangi tür oyunlar için ve hangi tür işlerde kullanmak için alacaksın monitörü şahsen ben zamanında sadece rekabetçi oyunlar oynamak ve kendimi bu konuda aşırı geliştirmek ve e-spor alanına yönelmek istesem kesinlikle zowie tercih ederdim çünkü zowie tn panel en düşük gecikme oranı ve en aza indirgenmiş ghosting teknolojilerini kullanıyor. Ancak ben rekabetçi oyunlarda önde oluyum ama aynı zamanda video film izlerken de zevk alıyım hikayeli oyunlar ve yarış oyunları gibi oyunlarda da gerçekçiliği yakalayımı düşünerek fast ips bir monitör aldım. Bu sayede hem rekabetçi oyunlarda yüksek hz monitörüm var hem de diğer işlemlerimde bana yeterli renk doygunluğunu sağlayacak bir panel. Bu yüzden öncelikli dikkat etmen gereken unsurları tercih ettikten sonra aralarında karar alman daha doğru olur. Eğer asus 360 mı msi 360 mı dersen de bu sana kalmış aralarında çok fazla fark yok zaten burada iş marka tercihi gibi birşeye dönüşüyor eğer ürünlerin kronik bir arızasını duymadıysan.

Geri