Neler Yeni

3700X + 5700 XT sistem iyi mi

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
WHQL" driver kullanıldığı sürece her hangi bir driver problemi son 1 senedir zaten kesinlikle "YOK".

WHQL falan hikaye, şuan linkleri elimde yok ama Technopat Sosyal'de, DA Forum'da WHQL driver indirip sorun çeken yüzlerce insan var. Hala ''WHQL olunca sıkıntı yok'' diyorsunuz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Boş insanlarla konuşarak uzlaşmaya çalışarak kendimi nasıl hırpaladığımı bu yazınız ile bir kere daha yüzüme vurduğunuz için teşekkür ederim. Konuşmaya değmez, laf anlamaz insanlarsınız. İyi forumlar.

Dostum bana gelmiş ''TR'de herkes rekabetçi oynuyor, ne yapsın 4K'yı?'' diyorsun. Önce insan kendini sorgulamalı.

isimsizüye

80+ Gold
Bakın 4K testi atıyorsunuz. Anlayın şunu kimse 4K oyun oynamıyor. İnsanlar rekabetçi oyunları 1080p'de ayarlar kısık oynuyor fps arttırmak adına.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben ne kullanıyorum ?
Pandemi döneminde ben. Rx 5700 Xt Sapphire Pulse aldım. 3.300 civarı aldım. kart geldi 2 gün oynadım kartlar baya iyidi perfomans sonra. 5 gündür uğraştım bıktırdı beni. WHQL Kurdum gene aynı oyunlarda siyah ekran yaşadım hep kablo değiştirdim DP Gene aynı iade ettim en son. kartla hep uğraştım bellekler ısınıyor rx 5700 xt driverlar hiç bir zaman stabil olmadı !

Dahası  
Reaksiyon skoru
209
İsim
Tolga Yalçın
Pandemi döneminde ben. Rx 5700 Xt Sapphire Pulse aldım. 3.300 civarı aldım. kart geldi 2 gün oynadım kartlar baya iyidi perfomans sonra. 5 gündür uğraştım bıktırdı beni. WHQL Kurdum gene aynı oyunlarda siyah ekran yaşadım hep kablo değiştirdim DP Gene aynı iade ettim en son.
Anladım dostum, geçmiş olsun böyle durumlar insanı her zaman üzer. Şanssızlık olmuş seninkisi biraz.

Lergoooon

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,872
İsim
Hüseyin Akbal
Pandemi döneminde ben. Rx 5700 Xt Sapphire Pulse aldım. 3.300 civarı aldım. kart geldi 2 gün oynadım kartlar baya iyidi perfomans sonra. 5 gündür uğraştım bıktırdı beni. WHQL Kurdum gene aynı oyunlarda siyah ekran yaşadım hep kablo değiştirdim DP Gene aynı iade ettim en son. kartla hep uğraştım bellekler ısınıyor rx 5700 xt driverlar hiç bir zaman stabil olmadı !
Biraz şans işi aslında. Bazı kullanıcılar o kadar rahat kullanıyorlar ki 5700XT'yi, bazı kullanıcılar ise sorunlu driverler ile uğraşıyor.

DenizAktaş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Deniz
Bana 5700 XT'nin 70 FPS fark attığı bir oyun bulsana. En fazla 10 FPS fark oluyor, bak en fazla. Bu kartlar 2K ultra 60 FPS kartı, 2K'da 60 FPS ile gayet akıcı bir şekilde oyunu oynar. 2K ve 4K'da arada FPS farkı yok.

-DLSS 2.0(3.0 Gelecek)
-RTX teknolojisi
-NVENC
-CUDA
-İyi OC performansı
-Stabil driverlar
-Düşük TDP değerleri

Bu yukarıda yazdıklarım için 5 FPS feda edilir.

Şimdi bana gelip bir test atarsın 5700 XT 10-15 FPS fark atmıştır, ama video 6 aylıktır. Son driverlar ile 2060S ile 5700 XT arasında 1080P'de olan fark %2-%3 falan.
Saydığın özellikler hala gelişme aşamasında ben RTX açınca wow dedirten bir oyun görmedim henüz ayrıca FPS de yerlere düşüyor açınca. (Minecraft hariç) Yanında DLSS de açtık diyelim bu seferde keskinlik yok oluyor grafikler bulanık görünüyor kalite düşüyor. Belki ileride düzeltilir ama şu an için durum böyle. Ayrıca 5700 serisinin OC Performansı da gayet iyi. Ben stock ayarlardan çok memnun olmama rağmen overclock yaptım, farklı bioslar denedim hala çok yüksek performans veriyor. Şimdiye kadar ne mavi ekran aldım ne de başka bir hata verdi biraz yabancı forumlarda gezersen neler neler yapıyorlar bu kartlara. TDP değerleri arasında da büyük farklar yok. Driver konusunda da WHQL sertifikalı son driverda şu an hiç bir sorun yok. Ayrıca sadece 5 FPS feda etmiyorsun fiyat farkı da var. Birde 4K oyun oynayan mı var bu devirde? 4K monitör alıp düşük FPS ler ile 4K oynarım diyorsan başka tabii ki.

Dlss 2.0 hala Raytracing'in getirdiği performans açığını tam kapatamıyor (Dlss extra olarak görüntü keskinliğinde gözle görülür bozulmalara ve bulanıklıklara da yol açıyor) internette de incelemeleri mevcut ki dediğim gibi bütün bunlar dahilinde görsel bir şölen de yok zaten. Umarım yeni çıkacak kartlarla bu teknolojiyi geliştirirler.

Rx 5700 xt elimde vardı kardeşim. her sorunu yaşadım. iade ettim. mavi ekran hatası ne o zaman :p

Her konuda bundan bahsediyorsun ama sen sorun yaşadın diye bütün aynı model kartlar sorunludur anlamına gelmiyor. Nvidia kartlarda da sorun yaşayanlar var şimdi bi araştırma yapsan onlarca konu bulursun globalde. Konu marka değil her markada olabiliyor. Bir sürü insan 5700 XT ile mutlu mesut oyunlarını oynuyor.

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Saydığın özellikler hala gelişme aşamasında ben RTX açınca wow dedirten bir oyun görmedim henüz ayrıca FPS de yerlere düşüyor açınca. (Minecraft hariç) Yanında DLSS de açtık diyelim bu seferde keskinlik yok oluyor grafikler bulanık görünüyor kalite düşüyor. Belki ileride düzeltilir ama şu an için durum böyle. Ayrıca 5700 serisinin OC Performansı da gayet iyi. Ben stock ayarlardan çok memnun olmama rağmen overclock yaptım, farklı bioslar denedim hala çok yüksek performans veriyor. Şimdiye kadar ne mavi ekran aldım ne de başka bir hata verdi biraz yabancı forumlarda gezersen neler neler yapıyorlar bu kartlara. TDP değerleri arasında da büyük farklar yok. Driver konusunda da WHQL sertifikalı son driverda şu an hiç bir sorun yok. Ayrıca sadece 5 FPS feda etmiyorsun fiyat farkı da var. Birde 4K oyun oynayan mı var bu devirde? 4K monitör alıp düşük FPS ler ile 4K oynarım diyorsan başka tabii ki.

Bu videoya bak, asıl görüntü kalitesini arttırıyor, daha iyi görüntü kalitesi alıyorsun.
Al bu videoya bak, bu video wow demelik bir video. Ayrıca 2060S ile 5700 XT aynı fiyatta, hata 5700 XT 200 TL daha pahalı.

• Beğen
Reaksiyonlar: cici

DenizAktaş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Deniz

Bu videoya bak, asıl görüntü kalitesini arttırıyor, daha iyi görüntü kalitesi alıyorsun.
Al bu videoya bak, bu video wow demelik bir video. Ayrıca 2060S ile 5700 XT aynı fiyatta, hata 5700 XT 200 TL daha pahalı.
İlk video Nvidia kanalından ikinci video da video sahibinin belirttiği üzere Nvidia sponsorlu. Global kanallarda incelersen durum böyle değil. Örnek bir tane bırakayım. Ayrıca wow falan demedim

Oyun AMD özel optimizasyonlu galiba. 5700 XT 2070S'e 20-30 FPS fark atıyor, bu imkansız zaten. Oyun özel olarak AMD'ye optimizasyonlu ve videonun yalan payı var.

Zaten yorumlara bakarsan adam testin doğruluk payı olmadığını söylüyor(kanalın sahibi), ve ''bunu neden yaptım bilmiyorum'' diyor. Kanalın sahibinin gerçeklik payı olmadığını söylediği video ile karşılaştırma yapmak ne kadar dopru?

Birde bu dediklerin videonun neresinde yazıyor :D Video sahibi bunu neden yaptım bilmiyorum dememiş. I’m not sure why it’s doing that. Demiş yani neden böyle yaptığıNı bilmiyorum demek. Dikkatli okursan ki sonuçlara şaşırmış.

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
İlk video Nvidia kanalından ikinci video da video sahibinin belirttiği üzere Nvidia sponsorlu. Global kanallarda incelersen durum böyle değil. Örnek bir tane bırakayım. Ayrıca wow falan demedim

Birde bu dediklerin videonun neresinde yazıyor :D Video sahibi bunu neden yaptım bilmiyorum dememiş. I’m not sure why it’s doing that. Demiş dikkatli okursan ki sonuçlara şaşırmış.

Ben DLSS açık çok video izledim, hiç görünü bozulması görmedim. Attığım videoda gayet düzeltiyor yani.

Smith & Wesson

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
933
İsim
Burak küçüksubaşı
5700 xt koyacağına 2060 süper al

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13

Birde bu dediklerin videonun neresinde yazıyor :D Video sahibi bunu neden yaptım bilmiyorum dememiş. I’m not sure why it’s doing that. Demiş yani neden böyle yaptığıNı bilmiyorum demek. Dikkatli okursan ki sonuçlara şaşırmış.

Şimdi baktım. DLSS 1.0'da evet görüntü bozulması var, DLSS 1.9'da görüntü bozulması %90 oranında kalkmış, hareket eden nesnelerde ufak pikselleşmeler var. DLSS 2.0 ile görüntü bozulması düzelmiş.

DenizAktaş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Deniz
Şimdi baktım. DLSS 1.0'da evet görüntü bozulması var, DLSS 1.9'da görüntü bozulması %90 oranında kalkmış, hareket eden nesnelerde ufak pikselleşmeler var. DLSS 2.0 ile görüntü bozulması düzelmiş.
Düzelttilerse güzel bakalım DLSS 3.0'da neler olacak çünkü hala RTX'in getirdiği performans düşüşünü tam kapatamıyor.

Birde burda dediğim gibi 5700 Serisi kartlar kötü kartlar değil aksine fiyat performans olarak çok iyi kartlar. Bu forumda sık sık görüyorum birisi bu kartları önerdiğinde alınmaz, mavi ekran, driver problemli gibi cümleler kuruluyor. Ama ben bu seri ile hiç bir sorun yaşamadım aksine çok memnunum global forumlarda ve alanlarda da güncel olarak bir problem siteminde bulunan birini de görmedim aksine herkes öneriyor ayrıca satış oranları da çok yüksek 5700 serisinin. Fiyatı performansına göre komik kalıyor yurtdışında. @TolgaYalcin'ın attığı test videolarında da belli oluyor zaten. Fiyatı performansının yanında çok düşük kalıyor. Tabii ki Nvidia teknolojilerini isteyenler var ise 2070S ve üstü kartlar alabilirler. Henüz gelişme aşamasında olsa da çok da güzel teknolojiler ama tabi pahalı da.

DaxeTs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Mehmet BALTA
Beyler rtx 2060 super gaming x su an 447 euro ama rx 5700 xt 402 euro buyuk bir fark var ve sistem r7 3700x ve rtx 2070super olunca sivi sogutma gidiyor ve sistem 1726 euro oluyor. Su an bence en iyisi rtx 3060 si beklemek

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,030,152
Üyeler
163,275
Son üye
Jigsawsy
Top Bottom