3700x e wraith prism soğutucu yeterlimi ?

Kral , dedin sogutucu normal islere iyi gider.
lakin oc veya cok asiri yorucu oyun oynuyorsan veya render yapiyorsan.
tavsiyem sivi sogutucu alman.

sivi sogutucu hayir diyorsan. Güzel bi hava sogutucu sart bu cpu versiona😎

3700x soğutucuyu hak eden bir işlemci bence. Ancak tabi şart değil, Overclock yapmazsan üzmez diye düşünüyorum, kasanın hava akışına bağlı tabi.

İlk etapta bütçen yoksa yeter.

Sadece oyun ise yeterğini düşünüyorum sonra soğutucu al derim

Kral , dedin sogutucu normal islere iyi gider.
lakin oc veya cok asiri yorucu oyun oynuyorsan veya render yapiyorsan.
tavsiyem sivi sogutucu alman.

sivi sogutucu hayir diyorsan. Güzel bi hava sogutucu sart bu cpu versiona😎

Sonucta bu cpu cooler fiyatı 400 tl bandında bundan daha iyisini alırsam mesela cooler master ma610p oda 600 tl bandında bu ikisi arasında çok bi fark olucaksa alıyım ama olmicaksa gerek yok

Sonucta bu cpu cooler fiyatı 400 TL bandında bundan daha iyisini alırsam mesela cooler master ma610p oda 600 TL bandında bu ikisi arasında çok bi fark olucaksa alıyım ama olmicaksa gerek yok
Genel anlamda sana diye bilirim. Hangi cpu sogutucu alirsan. Hep stock fan dan daha iyi😁.
senin dediklerin cpu sogutucu güzel ve faydasini görürsün

Genel anlamda sana diye bilirim. Hangi cpu sogutucu alirsan. Hep stock fan dan daha iyi😁.
senin dediklerin cpu sogutucu güzel ve faydasini görürsün

Ya şimdi kafamı karıştıran ryzen 9 3900x içinde bu soğutucu var. 3900x 3700x den daha güçlü ona yetiosa bunada yeter. Yapıcağım şeyler oyun oynamak ilerde bilgisayar muhendisligi dusunuyorum yada yazılım. Şimdiden kod yazmaya başlamak yani kod yazicam oyun oynicam.

Ya şimdi kafamı karıştıran ryzen 9 3900x içinde bu soğutucu var. 3900x 3700x den daha güçlü ona yetiosa bunada yeter. Yapıcağım şeyler oyun oynamak ilerde bilgisayar muhendisligi dusunuyorum yada yazılım. Şimdiden kod yazmaya başlamak yani kod yazicam oyun oynicam.
Reis. Sana yetiyorsa kalsin ozaman.

Render veya işlemciyi tam yüke sokacak herhangi bir şey yapmayacaksan kalsın derim.

Arkadaşlar ek bir soğutucu almama gerek varmı ? Wraith prism yeterlimidir.

@crazyreign
Hocam ben size şöyle diyim. 3700x kullanıcısıyım. Fethiye'de ikamet ediyorum. Kasam oldukça hatta fazlasıyla hava alan, hava sirkülasyonu olan bir kasa. Normal masaüstü işlerinizde prism yeterli olur. Fakat ben oyunlara falan girdiğimde 90-95 derecelere kadar çıkıyordu işlemci. Bence iyi bir sıvı soğutma alın, tavsiye ederim.

Oyun sırasında aynı işlemci ve soğutucu ile 70-75 derecelerde geziyorum.

Geri