3700x ve B450 uzun vadede problem çıkarırmı

fozruk0

80+
Reaksiyon skoru
1
İyi günler kolay gelsin, 3700x için bütçemi biraz zorluyorum Bu yüzden 570x anakart alamamak durumunda kalıyorum. Biraz daha açarsam eğer Anakartın bileşenlerinin kaliteli premium hissi veren ses kartının iyi olduğu bi kart olmasını istiyorum bunu Asus rog strix B450-F bana sunuyor şuan 1200tl bandında. Nereye baksam 570x öneriliyor 3700x için. Uzun vadede yük altında B450-F 3700x in ağırlığına dayanabilcekmi taşıyabilcekmi?
1200tl bandında x570 var evet ama ses kartı olsun malzeme kalitesi olsun derken x570-F giriyor devreye 2000tl bandında o da 800tl lik bi fark var buna değermi? Birde X570 üzerinde mekanik aksam var İnsan mekaniğe pek güvenemiyor? Yoksa hiç riske girmeyeyip 3600x B450-F ile kafam rahatmı kullanayım? Msi tarafında X470 Gaming Pro Carbon var 1500tl bandında bu Asus rog B450-F yerine tercih edilebilcek bi kartmı?

3700x için b450 bir anakart düzgün voltaj ayarlaması yapamayabilir 3600x alıp x570 alman uzun vade de iyi olur

Msi b450 Tomahawk Max alın derim. Hem uzun süre size yetecektir. Kaliteli bir anakart.

3700x için b450 bir anakart düzgün voltaj ayarlaması yapamayabilir 3600x alıp x570 alman uzun vade de iyi olur
Sonradan sistemi yükseltmek anlamındamı dediniz eğer öyleyse yükseltmek gibi bi amacım yok. Alıp uzun süre kullanmak istiyorum anakartı yükseltmek işlemciyi düşürmek ne gibi bi fayda sağlar bana?

Sonradan sistemi yükseltmek anlamındamı dediniz eğer öyleyse yükseltmek gibi bi amacım yok. Alıp uzun süre kullanmak istiyorum anakartı yükseltmek işlemciyi düşürmek ne gibi bi fayda sağlar bana?
İşlemcin gayet iyi anakartı satip 100 150 tl daha koyup bi üst anakartı alabilirsin daha stabil çalışır

İyi günler kolay gelsin, 3700x için bütçemi biraz zorluyorum Bu yüzden 570x anakart alamamak durumunda kalıyorum. Biraz daha açarsam eğer Anakartın bileşenlerinin kaliteli premium hissi veren ses kartının iyi olduğu bi kart olmasını istiyorum bunu Asus rog strix B450-F bana sunuyor şuan 1200tl bandında. Nereye baksam 570x öneriliyor 3700x için. Uzun vadede yük altında B450-F 3700x in ağırlığına dayanabilcekmi taşıyabilcekmi?
1200tl bandında x570 var evet ama ses kartı olsun malzeme kalitesi olsun derken x570-F giriyor devreye 2000tl bandında o da 800tl lik bi fark var buna değermi? Birde X570 üzerinde mekanik aksam var İnsan mekaniğe pek güvenemiyor? Yoksa hiç riske girmeyeyip 3600x B450-F ile kafam rahatmı kullanayım? MSI tarafında X470 Gaming Pro Carbon var 1500tl bandında bu Asus rog B450-F yerine tercih edilebilcek bi kartmı?
İşlemcini “X” ibareli olarak 3700X almandan ötürü kendin OC yapacaksın sanıyorum. Bu noktada anakartın yetersiz kalabilir. Ancak eğer OC yapmadan kullanacaksan anakartın yeterli olacaktır. Çünkü AM4 platformuna sahip her anakart uyumlu olan AM4 işlemcilerinin boost çekirdek hızlarını destekleyecek şekilde üretiliyor. Ancak nesil farklılıklarından ötürü eski anakartlara, voltaj değerlerini yeni çıkan işlemcilere uyması için bios güncellemeleri getiriliyor.

İşlemcini “X” ibareli olarak 3700X almandan ötürü kendin OC yapacaksın sanıyorum. Bu noktada anakartın yetersiz kalabilir. Ancak eğer OC yapmadan kullanacaksan anakartın yeterli olacaktır. Çünkü AM4 platformuna sahip her anakart uyumlu olan AM4 işlemcilerinin boost çekirdek hızlarını destekleyecek şekilde üretiliyor. Ancak nesil farklılıklarından ötürü eski anakartlara, voltaj değerlerini yeni çıkan işlemcilere uyması için bios güncellemeleri getiriliyor.
X ibareli işlemci alması hız aşırtma yapacağı anlamına gelmez. Bütün işlemcilerin kilidi açık zaten Ryzen tarafında.

X ibareli işlemci alması hız aşırtma yapacağı anlamına gelmez. Bütün işlemcilerin kilidi açık zaten Ryzen tarafında.
X ibareli işlemcilerin hız aşırtmaya daha verimli olmasından ötürü bu noktaya değinmiştim. X ibareliler aslında "XFR" (Extended Frequency Range) sayesinde üst seviye soğutma performansı sunan bir soğutucu algıladığında standart boost frekansının yukarısına kendisini çıkartabiliyor. Bu noktada kasada sıvı hidrojenli bir soğutma sistemi kullanmayacaksa kullanacağı hız aşırtma miktarı yine de yeterli olacağını düşünüyorum. Kendim 1700X ve sıvı soğutucu kullanıyorum ve almış olduğum değerler kendi boost hızının bir miktar ötesinde. Kullandığım ana kartını da imza kısmında belirttim B350 yonga setli bir ana kart kullanmaktayım. İyi yardımlaşmalar herkese.

X ibareli işlemcilerin hız aşırtmaya daha verimli olmasından ötürü bu noktaya değinmiştim. X ibareliler aslında "XFR" (Extended Frequency Range) sayesinde üst seviye soğutma performansı sunan bir soğutucu algıladığında standart boost frekansının yukarısına kendisini çıkartabiliyor. Bu noktada kasada sıvı hidrojenli bir soğutma sistemi kullanmayacaksa kullanacağı hız aşırtma miktarı yine de yeterli olacağını düşünüyorum. Kendim 1700X ve sıvı soğutucu kullanıyorum ve almış olduğum değerler kendi boost hızının bir miktar ötesinde. Kullandığım ana kartını da imza kısmında belirttim B350 yonga setli bir ana kart kullanmaktayım. İyi yardımlaşmalar herkese.
Amd tarafındaki şu X ibaresi hep yanlış anlaşılıyor. X ibareli olan işlemci hız aşırtmaya daha elverişli değildir. Bu çok net. X ibareli işlemcinin hız aşırtmasız ulaştığı hız -yani boost-, diğerlerine göre fazladır sadece. Kendim Ryzen 5 1600x kullanıyorum. Stok halde tek çekirdekte 4.1 GHz değerlerine kadar çıkabiliyor. Ancak, hız aşırtma yapmaya çalıştığımda 1.45 voltajla bile 3.9 GHz stabil değil. Hani hız aşırtmaya elverişlilik?
Ryzen işlemcilerde X ibareli işlemciler hız aşırtmaya elverişlidir diye bir şey yok.

AMD tarafındaki şu X ibaresi hep yanlış anlaşılıyor. X ibareli olan işlemci hız aşırtmaya daha elverişli değildir. Bu çok net. X ibareli işlemcinin hız aşırtmasız ulaştığı hız -yani boost-, diğerlerine göre fazladır sadece. Kendim Ryzen 5 1600x kullanıyorum. Stok halde tek çekirdekte 4.1 GHz değerlerine kadar çıkabiliyor. Ancak, hız aşırtma yapmaya çalıştığımda 1.45 voltajla bile 3.9 GHz stabil değil. Hani hız aşırtmaya elverişlilik?
Ryzen işlemcilerde X ibareli işlemciler hız aşırtmaya elverişlidir diye bir şey yok.
Voltajı fulleyip 3.9 GHz yapmak da OC değildir bilginize.

Voltajı fulleyip 3.9 GHz yapmak da OC değildir bilginize.
Haberim yoktu, sayenizde aydınlandım (!) Ne kadar teşekkür etsem azdır. Hız aşırtma neymiş, lütfedin de öğrenelim. Ne kadar tecrübeniz var, kaç işlemcide, ekran kartında hız aşırtma yaptınız?

Geri