Neler Yeni

37K sistem hakkında yardım

batuu123

80+ Bronze
4070'in 7800xt'den daha iyi olduğunu mu düşünüyorsunuz? Sadece oyun amaçlı kullanacağım sistemi ve fsr update'i ile kartın iyi olacağını düşünüyordum da ben.

Şuan tüm hazır sistemlere Ventus 4070 koyuyorlar, bir şeyler döndüğünü düşüyorum ve termal padleri yokmuş/sıkıntılıymış sanırım bir yerde görmüştüm.
çünkü içinde cuda çekirdekleri yok render vs için veya frame generation gibi özellikleri kusursuz uygulaması için gereken donanımlar mevcut değil bunlar ne 3000 serisinde ne amd kartlarda var yani ilerde dlss 4.0 ve frame gen 2.0 gibi teknolojiler çıktığında 4070le kullanabilirsin amd bu konuda hiçbir şey yapamaz çünkü donanım bazlı şey bunlar onların çıkaracağı hyperx veya fsr3 tamamen açık kaynak kodlu aldatıcı kare oluşturan ama görüntüyü de bozacak olan şeyler amd kötü bence
Mesaj otomatik birleştirildi:

çünkü içinde cuda çekirdekleri yok render vs için veya frame generation gibi özellikleri kusursuz uygulaması için gereken donanımlar mevcut değil bunlar ne 3000 serisinde ne amd kartlarda var yani ilerde dlss 4.0 ve frame gen 2.0 gibi teknolojiler çıktığında 4070le kullanabilirsin amd bu konuda hiçbir şey yapamaz çünkü donanım bazlı şey bunlar onların çıkaracağı hyperx veya fsr3 tamamen açık kaynak kodlu aldatıcı kare oluşturan ama görüntüyü de bozacak olan şeyler amd kötü bence
ayrıca ray tracing performansı olarak da 4070 çok daha önde testlerden bakabilirsin yani yok 10 fps fazla almış şu oyunda amd alayım saf gücü iyi falan diye düşünmek saçmalık onun yerine ramlerin mhzsini yükselt örneğin 5600 değil 6000 al bütçe varsa 6400 falan al zaten bu ram olayı bile her 200mhzde 3fps arttırıyor

hamtali

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Salimcan İncekaş
hayır 4070 ile 7800xt arasında öyle çok fark yok ve 4070 bana göre daha mantıklı bir kart
Rt performansı Dlss 3 Frame generation Ve stabilitesi olduğu için
Mesaj otomatik birleştirildi:

ayrıca ray tracing performansı olarak da 4070 çok daha önde testlerden bakabilirsin yani yok 10 fps fazla almış şu oyunda amd alayım saf gücü iyi falan diye düşünmek saçmalık onun yerine ramlerin mhzsini yükselt örneğin 5600 değil 6000 al bütçe varsa 6400 falan al zaten bu ram olayı bile her 200mhzde 3fps arttırıyor

Anladım dediklerinizi, 12GB VRAM vs 16GB VRAM kafamı kurcalamıştı benim de. 4070'in 12GB olması razelet gibi gelmişti. Ayrıca PSU konusunda ne düşünüyorsunuz merak etmiştim onu da? 850w 80+ Gold olsa bile GamePower alınmamalı mı?

Grande Terim

80+ Silver
Anladım dediklerinizi, 12GB VRAM vs 16GB VRAM kafamı kurcalamıştı benim de. 4070'in 12GB olması razelet gibi gelmişti. Ayrıca PSU konusunda ne düşünüyorsunuz merak etmiştim onu da? 850w 80+ Gold olsa bile GamePower alınmamalı mı?
12gb vram uzun yıllar yeter ve gamepower psu alınmaz

batuu123

80+ Bronze
gamepower 650w kullanıyorum kaç kez elektrik kesildi falan hiçbir sorun yaşamadım 1.5 yıl oldu yani sertifikası olan psuların tamamı bence alınabilir sonuçta o sertifikayı almak için bir sürü testten geçiyorlar sorun yaşamazsın 12gb vrame gelecek olursak 4k değil 2kda oyunlarını oynayacaksan tüm oyunlarda şu an yetiyor önümüzdeki 2-3 yılda da yeter zaten o zaman yeni teknolojiler gelir yeni kartlar gelir onları almak daha cazip olur 4k oynayacağım diyorsan da vram daha önemli ama burada da rtx açamazsın frame gen açamazsın dlss 3.5 açamazsın görüntün çamur gibi olurken fpsin de düşük olur amd alırsan kısacası çok kilit bi konu ya :D

Top Bottom