39-40 Bine Böyle Bir Sistem Mantıklımı ?

Reaksiyon skoru
76
Böyle bir sistem toplamak mantıklımı ? (39-40bin)

İşlemci gücü lazım bana ve YT sistemlerinde hep olabilicek en düşük işlemci ile en pahalı ekran kartları kombin yapılıyor ve özelleştirmeleri acayip pahalı malesef 2017 2018 den beri izleyici olarak takip ediyorum hep böyle.

Bu sisteme 2.el 6 bin liraya falan rx6700 10gb gibi bir şey alsak(şuandada kullanıyorum memnunum)

Nasıl olur bu şekilde bilerek anakartı cok düşük tutmadım işlemci güçlü diye çok araştırmadan kaba taslak bi anakart ve kasa koydum belki kasadan biraz kısılıp anakarta yüklenilebilir

Ekler

• anakart.webp
    anakart.webp
    23.7 KB · Hit: 50
  • kasa.webp
    kasa.webp
    44 KB · Hit: 53
  • işlemci.webp
    işlemci.webp
    43.2 KB · Hit: 49
  • soğutucu.webp
    soğutucu.webp
    52.7 KB · Hit: 49
  • ssd.webp
    ssd.webp
    17.3 KB · Hit: 48
  • ekran kartı.webp
    ekran kartı.webp
    7.4 KB · Hit: 50
Böyle bir sistem toplamak mantıklımı ? (39-40bin)

İşlemci gücü lazım bana ve YT sistemlerinde hep olabilicek en düşük işlemci ile en pahalı ekran kartları kombin yapılıyor ve özelleştirmeleri acayip pahalı malesef 2017 2018 den beri izleyici olarak takip ediyorum hep böyle.

Bu sisteme 2.el 6 bin liraya falan rx6700 10gb gibi bir şey alsak(şuandada kullanıyorum memnunum)

Nasıl olur bu şekilde bilerek anakartı cok düşük tutmadım işlemci güçlü diye çok araştırmadan kaba taslak bi anakart ve kasa koydum belki kasadan biraz kısılıp anakarta yüklenilebilir
Neden bu kadar uçuk bi işlemci tercih ettiniz ekran kartı için? (Ayrıca ramler nerde?)

Anakartı ve işlemci düşürüp ekran kartına eklenebilir. 7600 çoğu ekran kartını götürür

Neden bu kadar uçuk bi işlemci tercih ettiniz ekran kartı için? (Ayrıca ramler nerde?)
rami unuttum fakat bana işlemci lazım yazmıştım aslında yukarıda ekran kartı önemsiz hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Anakartı ve işlemci düşürüp ekran kartına eklenebilir. 7600 çoğu ekran kartını götürür
hocam gpu önemsiz işlemci lazım bana peki bu işlemci daha düşük bi anakartla rahat çalışırmı bi yerde okumuştum sıkıntı olabilir diye
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ryzen 5 5600 kullanıyorum ve şuan yetersiz en kötü 2x yapacak bi işlemciye geçmek istiyorum o yüzden bunu düşündüm bi arkadaş dediki 5900x yap hem cok para vermezsin o aklımda şuan direk ram ve işlemci alıp ddr4 den devam etmek mantıklımı

ryzen 5 5600 kullanıyorum ve şuan yetersiz en kötü 2x yapacak bi işlemciye geçmek istiyorum o yüzden bunu düşündüm bi arkadaş dediki 5900x yap hem cok para vermezsin o aklımda şuan direk ram ve işlemci alıp ddr4 den devam etmek mantıklımı
Ryzen 7 7700 RX 9060 XT nasıl olur?

işlemcinin gücünü verimli kullanabilmek için:
anakart seçimi çok doğru sayılmaz. b850 %10 a kadar fark yaratabilir,
SSD pcie 3.0 500gb da yetersiz eğer elinizde pcie4 veya 5 ssd yok ise seçtiğinizi değiştirebilirsiniz.
Ram tercihi en önemli faktörlerden biri yine işlemciyi verimli kullanabilmek için.
X3D 9. nesil bir işlemci için seçtiğiniz kule tipi soğutucu da yetersiz kalabilir özellikle içlemciye abanacak işlemler yapacak olursanız. Seçtiğiniz markayı araştırmadan yapıyorum bu yorumu.

Kullanım amacınızı yazarsanız bir sistem toplayabilirim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,192
Üyeler
183,398
Son üye
Fevzi_
Geri