🔥İndirim 🔥 3D YAZICI ALMANIN TAM ZAMANI 🔥

A1 ve mini farkı boyut olarak fark ediyor mu çok? Büyük figürler basacağım.
Bambu studio indirip iki makineyi de programa ekleyip basmak istediğin figürler ile bakabilirsin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

AMS ile beraber set dahilinde alacaksanız aradaki fark artacaktır. P2S AMS 2 ile birlikte satılıyor, AMS 2 ilk modele göre daha gelişmiş ve filament kurutma özelliğine sahip. P1S de AMS 2 destekliyor ancak beraber satışı yapılmıyor henüz. Yazıcı olarak bakarsak, sadece PLA basacaksanız baskıya yansıyacak kalite farkını yaratacak majör bir özellik yok. ABS veya karbon katkılı filamentler kullanacaksanız asıl farkı orada atar çünkü dahili kabin ısıtması var P2S'in ayrıca kutudan sertleştirilmiş çelik extruder ile geliyor oda bir artı. P1S de sonradan almak gerekiyor.

Son düzenleme:
BambuLab bana göre en az baş ağrısı olan makine nadiren sorunlar yaratıyor FlasForge hakkında bir bilgim yok

P1S fiyatına kesin olarak hakim değilim ama A1 Combo kesinlikle çok uygun
üst mesajda anakart arızalı demişin burda en az baş ağrısı :LOL:

Bambu Lab'ın fiyat politikası garip bu arada arkadaşlar. P1S ilk duyurulduğunda ön sipariş ile almıştım. Türkiye şartlarında satın alıp zarar ettiğim tek şey bu yazıcı oldu :kekw: Şuan bu fiyata ams ile satıyorlar :)

1762416039389.webp

A1 ve a1 mininin küçük baskı yapması harici farkı var mı?
Z ekseninde fark var, çift z motorlu olanı daha iyi olur uzun parçalarda, zamanla kalibrasyon sorunu yaşatabilir. Bambu genel olarak kaliteli yapıyor.

A1 ve mini farkı boyut olarak fark ediyor mu çok? Büyük figürler basacağım.
Figür basacaksan SLA reçineli makinelere bakmanı tavsiye ederim

Arkadaşlar selamlar herkese, arabam için trim parça üretmek istiyorum. Klima menfezi, kapı kollarına tweeter için zemin gibi. Figür basma gibi bir düşüncem yok. Bu parçalar 10x10cm veya 20x10cm gibi. Hangi marka model almalıyım? Bir tavsiye verirseniz çok iyi olur

Arkadaşlar selamlar herkese, arabam için trim parça üretmek istiyorum. Klima menfezi, kapı kollarına tweeter için zemin gibi. Figür basma gibi bir düşüncem yok. Bu parçalar 10x10cm veya 20x10cm gibi. Hangi marka model almalıyım? Bir tavsiye verirseniz çok iyi olur
P2S daha mantıklı olacaktır. Araç içinde sıcaklığa dayanıklı malzemeler kullanacaksınız bu materyaller baskı sırasında sıcak ortam isterler.

Arkadaşlar selamlar,

Ben de mimarlık için 3D yazıcı kullanabilir miyim, gerçekten işime yarar mı emin olamadığım bir noktadayım. Daha önce hiç 3D printer kullanmadım. Ancak haliyle biz zaten 3 boyutlu modeller üretiyoruz.

Kullandığım program (SketchUp) ile nasıl entegre olur, ya da maket üretimi için ne kadar işe yarar bilmiyorum.

Aranızda kullanan ya da kullandığını bildiğiniz mimarlık ofisi var mı? Gerçekten mesleki olarak fayda sağlıyor mu sizce?

Tecrübesi olan kişilerden tavsiyelerini duymak isterim.
Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.

Bambu Lab P1S 3D

Düşünüyorum önerir misiniz , veya önerebileceğiniz daha iyi bir model var mıdır ?

burdan öneririm cihazlarımı ben burdan aldım distribütörü genix

A1den illaki daha iyi ancak baskı alanı ve temel özellikleri aynı. Hobi amaçlı alıyorsanız A1-P1S arasındaki 11k fiyat farkına değecek bir durum olmayabilir. Kapalı kasa alınmışken P2S Combo alınabilir. Hem AMS ünitesi güncel, hem teknik özellikleri daha iyi. Ama onun fiyatı da 43K civarı.
P1S son zamanların en iyi fiyatında. Bütçe sorunu yoksa P2S, kapalı kasa olsun derli toplu dursun derseniz P1S, hobi amaçlı alayım öğreneyim fazla para vermeyeyim derseniz A1 Combo.
a1 ile p1s arasında çok fark var 11k fazlasıyla değer

Merhaba arkadaşlar öncelikle daha önce hiç 3d yazıcı kullanmadım ilk başta hobi amaçlı düşünüyorum(ileride ticari amaçlı olabilir ama düşük ihtimal) bana öneriniz ne olur ve 3d yazıcıyı aldıktan sonra başka ne almalıyım , ne yapmalıyım , neleri bilmeliyim rehber vs. var mı ?
ben rehber hazırladım forumda var

Son düzenleme:
Arkadaşlar selamlar,

Ben de mimarlık için 3D yazıcı kullanabilir miyim, gerçekten işime yarar mı emin olamadığım bir noktadayım. Daha önce hiç 3D printer kullanmadım. Ancak haliyle biz zaten 3 boyutlu modeller üretiyoruz.

Kullandığım program (SketchUp) ile nasıl entegre olur, ya da maket üretimi için ne kadar işe yarar bilmiyorum.

Aranızda kullanan ya da kullandığını bildiğiniz mimarlık ofisi var mı? Gerçekten mesleki olarak fayda sağlıyor mu sizce?

Entegre olmaz, STL formatında export etmeniz gerekiyor.

Yaklaşık 1 senedir k1 max kullanmıyorum hiçbir sorun yaşamadım baskılar sorunsuz istediğimi tak diye basıyorum bambu daha iyi mi bilmiyorum ama creality alınca sanki makine ellerinde patlayacakmış gibi abartı yorumlar gördüm
kullanmasını bilene bir cihaz parçaları basit ucuz kolay değişim yapılıyor ama bambu bozuldumu tam bozuluyor arızası zor çözülüyor ama kaliteli cihaz

P2S ile P1S arasında cidden baskıya yansıyacak bir fark yok ki. Elbette P2S P1S den daha iyi ancak bütçesi P1S'e yeten biri doğrudan alabilir. AMS zaten sonradan da alınabilen bir donanım. Renkli baskı bir yerden sonra zaman ve malzeme israfı olduğu için insanın kullanası gelmiyor. P1S ve AMS'e sahibim.
p2s de sadece milattan kalma k1 serisi gibi mil kullnması kötü yani h2d de ray kulldıkları gibi ray kullansalar veya carbon milde olabilirdi.

ASA - ABS baskı alman gerekli, araç parçası olduğu için tablası büyük ve z si yüksek makine almanı tavsiye ederim. K2 Plus mantıklı olur. 3d scanner'da almalısın. Minimum 50k lık makine yatırımı gerekli işin özeti.
Yapacağın parçaları 500-1000 lira arası satabilirsin maksimum. Benim tavsiyem kimse bu cihazları para kazanma umudu ile almasın. 2018'den beri 3D Yazıcı kullanıyorum. Mesleğim nedeni ile 3D Makine parçası tasarımları yapıyorum. Güzel bir hobi, şimdiki makineler arıza çıkarmıyor direk herşeyi tak diye basıyorsun, en basitinden tabla ayarı bile yapmanıza gerek yok artık. Gitgide daha otomatikleşecek ve kolaylaşacaktır ama D.I.Y. kültüründen uzaklaşıyor.

Son düzenleme:
Arkadaşlar selamlar,

Mimarlık hakkında bi bilgim yok ama eskiden sketchup kullanıyodum 3d modelleme için. Sketch up da bastırılabilir objeler yapmak görece zor diğer yazılımlara göre. Bütün ayrı objelerin içinin boş olması gerekiyo. Basılacak bütün parçaların solid olması gerekiyo (Özelliklerde hacmi yazıyosa solid dir). Bunlara dikkat etmezseniz tüm slicerlar zorlanıyo ve garip sonuçlar veriyo. Yinede yapılamayacak kadar kötü değil 1 2 sene falan sadece sketchup kullanmıştım.

Geri