Neler Yeni

3d Yazıcı Baskı Sorunu

MasterOfPuppets

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
603
İsim
Gokhan
şimdi siyahla denedim.Parmağımla filamenti tuttum hiç ilerleme yok ama çark dönüyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

filamentler ateş pahası ya biraz zor

Peki elinizle ittiğinizde nozzle dan filament akmaya başlıyor mu ?

MasterOfPuppets

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
603
İsim
Gokhan
akıyordu ama şuan hayır akmıyor

Taktığınız teflon borunun hotend e giriş kısmını tam oturtamamış olabilirsiniz. Orda da filamentler birikip tıkanma sağlamış olabilir.

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
Taktığınız teflon borunun hotend e giriş kısmını tam oturtamamış olabilirsiniz. Orda da filamentler birikip tıkanma sağlamış olabilir.
tekrar söküyorum

söktüm herhangi bir sıkıntı gözükmüyor boruda vs ucuna nozzle actık filametn geliyor kalıyor galiba sıkıntı nozzle da

Son düzenleme:

MasterOfPuppets

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
603
İsim
Gokhan
tekrar söküyorum

söktüm herhangi bir sıkıntı gözükmüyor boruda vs ucuna nozzle actık filametn geliyor kalıyor galiba sıkıntı nozzle da

Yazıcınızın kurulum paketinde yedek nozzle olabilir bir değiştirin bakalım

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
kaybettim onu malesef şimdi sipariş vericem kaç mm olandan almalıyım

birde şöyle bir şey buldu bu üstündeki beyazlıkları temizler mi

MasterOfPuppets

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
603
İsim
Gokhan
kaybettim onu malesef şimdi sipariş vericem kaç mm olandan almalıyım

birde şöyle bir şey buldu bu üstündeki beyazlıkları temizler mi

Evet temizlemeye yardımcı olur ama filament yapısı bozulduysa yinede tıkanıklıklara sebep olacaktır. Elinizle filamenti büktüğünüzde çıt çıt kırılıyorsa bozulduğunu tespit edebilirsiniz. Ayrıca hava almayan yemek kapları içerisine ayakkabılar ve elektronik malzemelerden cıkan nem alan boncuklar oluyor ya onlarla saklayın filamentlerinizi kullanmadığınızda.

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
Evet temizlemeye yardımcı olur ama filament yapısı bozulduysa yinede tıkanıklıklara sebep olacaktır. Elinizle filamenti büktüğünüzde çıt çıt kırılıyorsa bozulduğunu tespit edebilirsiniz. Ayrıca hava almayan yemek kapları içerisine ayakkabılar ve elektronik malzemelerden cıkan nem alan boncuklar oluyor ya onlarla saklayın filamentlerinizi kullanmadığınızda.
Öyle dediğiniz diye çıt diye bir kırılma olmuyor.İyice büyük bir iki kere ileri geri yaptıktan sonra kopuyor

MasterOfPuppets

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
603
İsim
Gokhan
Öyle dediğiniz diye çıt diye bir kırılma olmuyor.İyice büyük bir iki kere ileri geri yaptıktan sonra kopuyor

Önerim demo filamentler var 3 - 4 mtlik satılıyor alın bir deneyin daha fazla işlem yapmadan yazıcınıza farklı bir komponent e zarar vermeden. Birde dediğim gibi nozzle yedeği vardır illaki kurulum paketinde değiştirip bir de öyle deneyebilirsiniz.

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
Önerim demo filamentler var 3 - 4 mtlik satılıyor alın bir deneyin daha fazla işlem yapmadan yazıcınıza farklı bir komponent e zarar vermeden. Birde dediğim gibi nozzle yedeği vardır illaki kurulum paketinde değiştirip bir de öyle deneyebilirsiniz.
vardı evet ama kayıp dediğiniz filamenti bakıcam nozzle kaç mm olmalı 3mm diye internette gördüm ama doğrumudur

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
yardımlarınız için teşekkürler nozzle değişince sorun çözüldü.Filamentte bayattı fırında 65 derece 40 dakikada olarak iki seansta filamenti kuruttum baskılar mükemmel :)

MasterOfPuppets

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
603
İsim
Gokhan
yardımlarınız için teşekkürler nozzle değişince sorun çözüldü.Filamentte bayattı fırında 65 derece 40 dakikada olarak iki seansta filamenti kuruttum baskılar mükemmel :)

Düzelmesine sevindim. Çözümü halletmiş olduk böylelikle. Başka sorunlarınız olursa yazın yardımcı olmaya çalışırım.

Top Bottom