Neler Yeni

3k Xiaomi vs 3k iPhone se

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,192
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Apple bir çok kullanıcıya ulaşmış bir firmadır hatta çoğu kişi için ios>android bu yüzden tercihler oluyor bazılarına daha kaliteli geliyor. Yazılım olarak apple çok iyi instagram vs uygulamalarda fotoğraf çok iyi paylaşılıyor. Ama ben androidden yanayım :D xiaomi candır
İos hangi özelliği ile android'den üstün biraz anlatırmısın :) İos kapalı kutu, yapılabileceklerin sınırlı android ise uçsuz bucaksız bir dünya.

Kartal34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,634
İsim
Yok
Ya bu Iphone'ın olayı ne?
Bakın şimdi bu 18k TL

Bu ise 15k

Şimdi aradaki fiyat farkı Türkiye'ye göre azımsanmayacak kadar fazla ama özelliklere bakarsanız 3 bin TL daha fazla olan 12 Pro Max 9-11 bin TL'lik bir telefon gibi, hatta daha az.
Ben mi bir özelliğini kaçırıyorum yoksa Apple büyük bir balon mu?
Tabii Türkiye olarak düşünün amerigada 700 dolara 2 günde alabiliyorsun.
S20 Ultra gibi üst düzey android telefonlar genelde özellikleri şişirilmiş, onlarca özelliği var görünen, her donanımı en tepe seviye görünen cihazlar olur. Gerçekten de öyledir her şey üst seviyedir, ama iş kullanmaya gelince o özelliklerin çoğunu kullanmazsın bile.

Apple cihazlarda ise genelde sadece gereken donanımlar bulunur ama bunlar en iyi haliyle bulunur. Mesela Face ID sistemine rakip olabilecek hiçbir yüz tanıma sistemi 2017 den beri android tarafında görülmedi. Mesela Android tarafında yıllardır olan 120Hz ekran iPhone 13 Pro ile daha yeni geldi ama en iyi şekliyle geldi. Android tarafında 120Hz paneller pili emdiği için herkes pil tasarrufu yapsın diye 60Hz kullanırken Apple’ın paneli 60Hz panelden bile daha az güç harcıyor. Bu panel de hiçbir Android cihazda yok şuan. Ben şahsen temel özellikler olsun ama en iyi şekilde olsun diyorum.

Ek olarak Apple cihazlar hız konusunda da çok daha iyi konumdalar. Şimdi bu iki cihazı alsan ikisi de jet gibi gelecek hiçbir sorun çıkartmayacak ama bu cihazlara 3 yıl sonra 5 yıl sonra bakınca iPhone sanki hala yeni gibiyken Samsung eskimiş bir cihaz olacak. Hem cihazın maddi değeri olarak hem cihazın hızı olarak.

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,192
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Tr'de ki kullanıcıların çoğuna ios daha hitap ediyor. Tr'de telefon kullanıcılarının yaptıkları basit şeyler. Sosyal medya kullanımı + kamera bir de çıkarıp hava atmayı seven bir toplum var. Bu kullanıma da en uygunu da Apple telefonlar. Buna ek Apple'ın satış politikası ve tabii ki de belli bir kalitesi var, adamlar dandik ürün çıkartmıyor.
Şahsen Apple Android bir telefon çıkartmadıkça Apple marka bir telefon almam Android varken, ios bana hitap etmiyor.

Atyxah

80+ Silver
Ben iphone sevmiyorum almam ama alan varsa da ne diyeyim düşünme bile s21 al

ubeyeyeyeyeyeyeyeye

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
534
İsim
Ubeydullah Can
hangi dallama açmış ya bu konuyu :v ios ve şayomi mi karşılaştırılır
ya ne ara hortladı konu bilmiyorum ama ios>all
biraz italya gibi oldum ama ben taraf deiştim ya artık

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,526
İsim
Olcay akbulut
Hayır elimde redmi note 9 pro var ve başka tel olsa bunu direk çöpe atarım
niye ya güzel telefon, ben kullanıyorum j7 prodan geçtim 2 3 hafta önce çok memnunum
Mesaj otomatik birleştirildi:

hangi dallama açmış ya bu konuyu :v ios ve şayomi mi karşılaştırılır
ya ne ara hortladı konu bilmiyorum ama ios>all
biraz italya gibi oldum ama ben taraf deiştim ya artık
ho-hocam ne diyorsunuz :eek:

asertyu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
İos hangi özelliği ile android'den üstün biraz anlatırmısın :) İos kapalı kutu, yapılabileceklerin sınırlı android ise uçsuz bucaksız bir dünya.
AirDrop,handoff,faceid,FaceTime,AirPlay
O uçsuz bucaksız dünyada ne yapıyorsun bi anlatsanız.YouTube a 5 lira vermemek için vanced kuruyonuz :)

niye ya güzel telefon, ben kullanıyorum j7 prodan geçtim 2 3 hafta önce çok memnunum

ho-hocam ne diyorsunuz :eek:
Çok dandik bir telefondan daha az dandik telefona geçmişsin. iPhone kullansan daha eline almazsın. Xiaomi den iPhone a geçince anladım

Son düzenleme:

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
Bunu diyen biri developer olup custom ROM yapıyorsa saygı duyarım. Uçsuz bucaksız dünya dediğiniz apk indirip kurmak değildir inşallah.

iOS'un Android'e üstünlüklerinden aklıma gelenleri yazayım.

1) En az 5 yıl yazılım güncellemesi desteği alıyor. Bugün en tepe seviye Android'i bile alsanız alacağı güncelleme en fazla 3 yıl.

2) Güncellemeler yayınlandığında tüm dünyaya aynı anda gidiyor. Android’lerdeki gibi “bana geldi, bana gelmedi sıra bekliyorum” muhabbeti yok.

3) Tek kelimeyle güvenlik. “Virüs girdi, antivirüs yükleyeyim, temiz kurulum yapayım virüsten kurtulayım” derdi yok. Sadece saçma sapan linklere tıklamakla bulaşan takvim virüsü var, ona da bilinçli kullanıcı kanmaz zaten.

4) Kamera kaliteleri her zaman segmentinin en iyisi oluyor. Android’lerle karşılaştırınca özellikle video konusunda dağlar kadar fark atıyor.

5) Instagram gibi sosyal medya uygulamalarıyla en optimize çalışan platform. Yüklenen foto ve videolarda kalite düşmesi olmuyor.

6) Müşteri hizmetleri ve yetkili servis sağlayıcıları çok ilgililer. Ürünün arkasında böyle bir güvence olduğunu bilerek alıyorsunuz. Garanti hizmeti olarak Türkiye’nin en iyisi. Çözülemeyen bir sorun çıktığında direkt yeni telefon veriyorlar.

7) 2. elde değer kaybetmiyor, sık telefon değiştiren biri zarar etmeden satıp üzerine biraz koyup yeni iPhone alabiliyor.

8) Tek kelimeyle stabilite. Uygulamalar çok daha stabil çalışıyor. Hata verme, çökme gibi sorunlar görülmüyor.

9) Her zaman döneminin en iyi işlemcilerini iPhone kullanıyor. Hız, akıcılık ve uzun ömürlülük konularında diğer markalar Apple’la yarışamıyor.

10) Gitar çalanlar için iRig ile kullanılabilme avantajı var. GarageBand gibi ücretsiz sunulan bir nimet var.

11) Eğer başka bir Apple cihaz varsa kendi aralarında oluşturdukları ekosistem çok iyi. Ayrıca AirDrop sayesinde çok büyük boyutlu dosyalar bile saniyeler içinde kablosuz olarak aktarılabiliyor. AirPods ve Apple Watch gibi aksesuarlarla mükemmel bir uyum içerisinde çalışıyor.

12) Appstore kalitesi bambaşka. Oraya yüklenen her uygulama sıkı bir denetimden geçiyor. Play Store'daki gibi güvenlik ihlali veya virüs gibi durumlar söz konusu olmuyor.

13) Xiaomi’nin MIUI’ı gibi orasından burasından reklam fışkıran, bloatware’lı yazılımlardansa iOS, mobil pazarın en iyi yazılımını sunuyor.

14) Kullanımı kolay ve sade bir arayüze sahip. Hiç teknolojiden anlamayan biri bile zorluk çekmeden hemen kullanmaya başlayabiliyor.

15) Benim için önemli bir kriter olmasa da kim ne derse desin bizimki gibi ülkelerde statü göstergesi. Üst seviye bir iPhone’u olana “ooooo zengin” gözüyle bakılıyor. Aynı fiyattaki Android’i masaya koyunca “bu kadar paraya iPhone alsaydın ya” deniyor.

KenanPc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Kenan
Ya bu Iphone'ın olayı ne?
Bakın şimdi bu 18k TL

Bu ise 15k

Şimdi aradaki fiyat farkı Türkiye'ye göre azımsanmayacak kadar fazla ama özelliklere bakarsanız 3 bin TL daha fazla olan 12 Pro Max 9-11 bin TL'lik bir telefon gibi, hatta daha az.
Ben mi bir özelliğini kaçırıyorum yoksa Apple büyük bir balon mu?
Tabii Türkiye olarak düşünün amerigada 700 dolara 2 günde alabiliyorsun.
3000 lira da kıyaslayacaksan xiami al çünkü iPhone lar bu fiyatta bitik oluyor yine değiştirmek zorunda kalıyorsun azdaha ekleye bilirsen iPhone al ama son fiyat bu dersen xiami tavsiye ederim fiyat performans telefonları var

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,192
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Bunu diyen biri developer olup custom ROM yapıyorsa saygı duyarım. Uçsuz bucaksız dünya dediğiniz apk indirip kurmak değildir inşallah.

iOS'un Android'e üstünlüklerinden aklıma gelenleri yazayım.

1) En az 5 yıl yazılım güncellemesi desteği alıyor. Bugün en tepe seviye Android'i bile alsanız alacağı güncelleme en fazla 3 yıl.

2) Güncellemeler yayınlandığında tüm dünyaya aynı anda gidiyor. Android’lerdeki gibi “bana geldi, bana gelmedi sıra bekliyorum” muhabbeti yok.

3) Tek kelimeyle güvenlik. “Virüs girdi, antivirüs yükleyeyim, temiz kurulum yapayım virüsten kurtulayım” derdi yok. Sadece saçma sapan linklere tıklamakla bulaşan takvim virüsü var, ona da bilinçli kullanıcı kanmaz zaten.

4) Kamera kaliteleri her zaman segmentinin en iyisi oluyor. Android’lerle karşılaştırınca özellikle video konusunda dağlar kadar fark atıyor.

5) Instagram gibi sosyal medya uygulamalarıyla en optimize çalışan platform. Yüklenen foto ve videolarda kalite düşmesi olmuyor.

6) Müşteri hizmetleri ve yetkili servis sağlayıcıları çok ilgililer. Ürünün arkasında böyle bir güvence olduğunu bilerek alıyorsunuz. Garanti hizmeti olarak Türkiye’nin en iyisi. Çözülemeyen bir sorun çıktığında direkt yeni telefon veriyorlar.

7) 2. elde değer kaybetmiyor, sık telefon değiştiren biri zarar etmeden satıp üzerine biraz koyup yeni iPhone alabiliyor.

8) Tek kelimeyle stabilite. Uygulamalar çok daha stabil çalışıyor. Hata verme, çökme gibi sorunlar görülmüyor.

9) Her zaman döneminin en iyi işlemcilerini iPhone kullanıyor. Hız, akıcılık ve uzun ömürlülük konularında diğer markalar Apple’la yarışamıyor.

10) Gitar çalanlar için iRig ile kullanılabilme avantajı var. GarageBand gibi ücretsiz sunulan bir nimet var.

11) Eğer başka bir Apple cihaz varsa kendi aralarında oluşturdukları ekosistem çok iyi. Ayrıca AirDrop sayesinde çok büyük boyutlu dosyalar bile saniyeler içinde kablosuz olarak aktarılabiliyor. AirPods ve Apple Watch gibi aksesuarlarla mükemmel bir uyum içerisinde çalışıyor.

12) Appstore kalitesi bambaşka. Oraya yüklenen her uygulama sıkı bir denetimden geçiyor. Play Store'daki gibi güvenlik ihlali veya virüs gibi durumlar söz konusu olmuyor.

13) Xiaomi’nin MIUI’ı gibi orasından burasından reklam fışkıran, bloatware’lı yazılımlardansa iOS, mobil pazarın en iyi yazılımını sunuyor.

14) Kullanımı kolay ve sade bir arayüze sahip. Hiç teknolojiden anlamayan biri bile zorluk çekmeden hemen kullanmaya başlayabiliyor.

15) Benim için önemli bir kriter olmasa da kim ne derse desin bizimki gibi ülkelerde statü göstergesi. Üst seviye bir iPhone’u olana “ooooo zengin” gözüyle bakılıyor. Aynı fiyattaki Android’i masaya koyunca “bu kadar paraya iPhone alsaydın ya” deniyor.
İyi güzel yazmışsın kardeşim de ben yukarıdaki yazımda, yazılım karşılaştırması yaptım İos yüklü telefonlar vs Android yüklü telefonları karşılaştırmadım, sapla samanı karşılaştırmayalım. Apple ürünleri ya da Android tabanlı ürünler tamamen kullanıcının amacına göre seçeceği ürünler.

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
İyi güzel yazmışsın kardeşim de ben yukarıdaki yazımda, yazılım karşılaştırması yaptım İos yüklü telefonlar vs Android yüklü telefonları karşılaştırmadım. Sapla samanı karşılaştırmayalım. Bende Android'in avantajlarını yazarım konu uzar. Apple ürünleri ya da android tabanlı ürünler tamamen kullanıcının amacına göre seçeceği ürünler.
"İos hangi özelliği ile android'den üstün biraz anlatırmısın :)"

Yazdığınız şey bu hocam. Ben de anlattım☺️ Sapa samana karışmam.

Top Bottom