Neler Yeni

3lü prize 3lü priz takılırsa güçte azalma olur mu

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Umut Ölçer
soru yukarda yazıyor merak ettigim icin soruyorum nedeni nedir
camasır makinesi + oyle cok buyuk bısıler baglamicaksan yemez ben cunku soyle kullanıyom prizde uclu coklayıcı var ona uclu baglı 3luden bi 3lu prız daha cıkıyo ona bıda 3lu coklayıcı var tum kablo yerleride dolu bı sıkıntı yasamadım henuz

LordHasan

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
camasır makinesi + oyle cok buyuk bısıler baglamicaksan yemez ben cunku soyle kullanıyom prizde uclu coklayıcı var ona uclu baglı 3luden bi 3lu prız daha cıkıyo ona bıda 3lu coklayıcı var tum kablo yerleride dolu bı sıkıntı yasamadım henuz
Yol uzadıkça ısınır. Çok iyi değil aslında ama kullanıyoruz.

Berkyozclk

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yol uzadıkça ısınır. Çok iyi değil aslında ama kullanıyoruz.
ısınır ama enerji kaybı olmaz ki merak ettigim potansiyel farklar vs azalma oluyor mu
Mesaj otomatik birleştirildi:

kanka eyw sag ol 5. okuyumda anladım ama eyw

Dahası  
Reaksiyon skoru
7,081
İsim
Burak Karadağ
Bir kaç sene önce amcaoğlunun evinde yangın çıktı bu swbepten dolayı. Normal prize üçlü priz takmış ve o üçlünün kendisine bir tane daha üçlü takmıştı (yuvarlak tek parça üçlüler)

godanan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
155
İsim
Burak
Normal üçlü prizlerde 2,5 mm lik yumuşak (nyaf) kablo kullanılır. Bu kablolar 20 ampere kadar akım taşırlar. Bu akım değerlerinin üzerinde kablolar ısınmaya başlar, ne kadar artırırsanız o kadar çok ısınır bir süre sonra da çevresindeki plastiği, bağlı olduğu üçlüyü eritir, arkadaşında bahsettiği gibi yangın çıkarır..

Bir üçlüye 50 tane daha üçlü bağlayabilirsin, 20 amperi geçmemek kaydıyla..

Baştaki arkadaşında sorduğu soruya gelirsek, her üçlünün ucunda ki pimler, ufakta olsa bir empedans yani direnç gösterir, 50 tane üçlü taktın diyelim, 50. üçlünün ucuna 1 tane telefon taktın.. normal şartlarda farazi konuşuyorum, 1 amper çekicekse, 50. üçlünün ucunda daha fazla çekicektir.

Edit: Daha fazla derken fazlayı çok anlamayın, 1 amper çekicekse 50. üçlünün ucunda 1.2 amper falan geçicektir kablodan öyle bir fark

Son düzenleme:

Berkyozclk

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Normal üçlü prizlerde 2,5 mm lik yumuşak (nyaf) kablo kullanılır. Bu kablolar 20 ampere kadar akım taşırlar. Bu akım değerlerinin üzerinde kablolar ısınmaya başlar, ne kadar artırırsanız o kadar çok ısınır bir süre sonra da çevresindeki plastiği, bağlı olduğu üçlüyü eritir, arkadaşında bahsettiği gibi yangın çıkarır..

Bir üçlüye 50 tane daha üçlü bağlayabilirsin, 20 amperi geçmemek kaydıyla..

Baştaki arkadaşında sorduğu soruya gelirsek, her üçlünün ucunda ki pimler, ufakta olsa bir empedans yani direnç gösterir, 50 tane üçlü taktın diyelim, 50. üçlünün ucuna 1 tane telefon taktın.. normal şartlarda farazi konuşuyorum, 1 amper çekicekse, 50. üçlünün ucunda daha fazla çekicektir.
tesekkur ederim cok sag ol

Top Bottom