Berkyozclk
80+ Bronze
soru yukarda yazıyor merak ettigim icin soruyorum nedeni nedir
camasır makinesi + oyle cok buyuk bısıler baglamicaksan yemez ben cunku soyle kullanıyom prizde uclu coklayıcı var ona uclu baglı 3luden bi 3lu prız daha cıkıyo ona bıda 3lu coklayıcı var tum kablo yerleride dolu bı sıkıntı yasamadım henuzsoru yukarda yazıyor merak ettigim icin soruyorum nedeni nedir
Yol uzadıkça ısınır. Çok iyi değil aslında ama kullanıyoruz.camasır makinesi + oyle cok buyuk bısıler baglamicaksan yemez ben cunku soyle kullanıyom prizde uclu coklayıcı var ona uclu baglı 3luden bi 3lu prız daha cıkıyo ona bıda 3lu coklayıcı var tum kablo yerleride dolu bı sıkıntı yasamadım henuz
ısınır ama enerji kaybı olmaz ki merak ettigim potansiyel farklar vs azalma oluyor muYol uzadıkça ısınır. Çok iyi değil aslında ama kullanıyoruz.
kanka eyw sag ol 5. okuyumda anladım ama eywcamasır makinesi + oyle cok buyuk bısıler baglamicaksan yemez ben cunku soyle kullanıyom prizde uclu coklayıcı var ona uclu baglı 3luden bi 3lu prız daha cıkıyo ona bıda 3lu coklayıcı var tum kablo yerleride dolu bı sıkıntı yasamadım henuz
tesekkur ederim cok sag olNormal üçlü prizlerde 2,5 mm lik yumuşak (nyaf) kablo kullanılır. Bu kablolar 20 ampere kadar akım taşırlar. Bu akım değerlerinin üzerinde kablolar ısınmaya başlar, ne kadar artırırsanız o kadar çok ısınır bir süre sonra da çevresindeki plastiği, bağlı olduğu üçlüyü eritir, arkadaşında bahsettiği gibi yangın çıkarır..
Bir üçlüye 50 tane daha üçlü bağlayabilirsin, 20 amperi geçmemek kaydıyla..
Baştaki arkadaşında sorduğu soruya gelirsek, her üçlünün ucunda ki pimler, ufakta olsa bir empedans yani direnç gösterir, 50 tane üçlü taktın diyelim, 50. üçlünün ucuna 1 tane telefon taktın.. normal şartlarda farazi konuşuyorum, 1 amper çekicekse, 50. üçlünün ucunda daha fazla çekicektir.