3'ün Gücü:
- Yılın 3. ayı, Mart'ta başladı.
- Zengin temel bitki bazlı cevizin omega-3 ALA içeriğini (2.5 gr / 28 gr) vurguluyor.
- Beslenme tarzınızı iyileştirmenin basit bir yolu olarak, haftada en az 3 avuç ceviz tüketmeyi (28-30 gr) teşvik ediyor.
California Walnut Commission Uluslararası Kıdemli Marketing Direktörü Pamela Graviet, "Geçen yıl '3'ün Gücü' kampanyası sebebiyle dünya çapında inanılmaz bir heyecan vardı ve bunu 2021'de daha da büyük bir ölçekte tekrar yapmaktan heyecan duyuyoruz" dedi ve ekledi: "Bu kampanya, tüketicilerin bir avuç cevizle genel beslenme düzenlerini ne kadar kolay iyileştirebileceklerini hatırlatıyor ve bunu kolaylaştırıyor."
Kampanyada, tüm ülkelerde gösterilmiş bir video da dahil olmak üzere, çeşitli iletişim araçları kullanıldı. Her ülkedeki influencer'lar tarafından geliştirilmis tarifler, tüketicilere ilham vermek için dünya çapında paylaşılacak. Kampanyada dijital ve sosyal medya, blog gönderileri, yarışmalar, yemek tarifleri için ipuçları ve püf noktaları, kolay yemek tarifleri ve tanıtımlar yer aldı.
Bitki bazlı Omega-3 ALA arkasındaki bilim
Bütün omega-3'ler sağlığa yararlıdır, bu nedenle bu iyi yağları çeşitli kaynaklardan alabilmek önemlidir. Omega-3 ALA (2.5 gr / 28 gr) içeriği önemli ölçüde yüksek olan tek kuruyemiş olarak, diyetinize daha fazla ALA almanın en kolay yollarından biri, ceviz tüketmeye başlamaktır.
ALA ve Kalp Sağlığı
Advances in Nutrition tarafından yapılan bir çalışma; aynı EPA ve DHA'ya odaklanan çalışmalarda görülene benzer olarak, ALA'nın kalp sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabileceğini ortaya çıkardı.[1] Literatür taraması, inme ve kalp krizi dahil olmak üzere kardiyovasküler hastalıkların birincil ve ikincil önlenmesinde ALA'nın potansiyel yararını gösteren kanıtlar sağladı. Journal of Nutrition'da yayınlanan klinik bir araştırmaya göre; ceviz gibi yiyecekler tüketilen omega-3 ALA zengini bir diyete sahip olmak, anti-inflamatuar etkiler yoluyla kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olabilir.[2] Ümit veren mevcut veriler göz önüne alındığında, ALA'nın kardiyovasküler hastalık riski üzerindeki etkilerini açıklığa kavuşturmak ve kalp sağlığına yarar sağlaması için tüketilmesi gereken ALA miktarını belirlemek için, iyi kontrol edilmesi gereken klinik çalışmalara ihtiyaç vardır.
ALA ve Beyin Sağlığı
Progress in Lipid Research'te yapılan bir çalışma, ALA'dan oluşan omega-3 DHA'nın doku seviyelerini değerlendirdi,[3] ve birkaç önemli bulgu bildirdiler. Birincisi; ALA'nın bazı durumlarda EPA sentezine yol açması ve özellikle beyindeki DHA seviyelerine katkıda bulunabilmesiydi. Çeşitli çalışmalardan elde edilen bulgular, diyet ALA'nın, daha yüksek ALA seviyeleri (en az 1.2 gr) tüketildiğinde insan vücudunun ihtiyaç duyduğu DHA'yı sağlayabildiğini göstermektedir. İnsanlarda ALA'dan EPA ve DHA sentezinin değerlendirilmesi, kan seviyesi ölçümleriyle sınırlıdır. Bu çalışmadan elde edilen sonuç; dönüşüm süreci boyunca ALA'nın beyin gibi önemli dokulardaki DHA seviyelerinin korunmasında rol oynayabileceğidir. Bu sürecin insan vücuduna olan etkilerini tamamen anlayabilmek için, daha fazla bilimsel araştırma ve çalışmaya ihtiyaç vardır.
ALA ve Sağlıklı Yaşlanma
American College of Cardiology'de (2020) yayınlanan bir çalışma, deniz veya bitki bazlı omega-3'ler bakımından zengin gıdaların düzenli tüketimi ile kalp krizi geçiren bireyler arasındaki ölüm riskini inceledi.[4] Buna ek olarak, Akdeniz diyetinin faydalarını inceleyen en büyük klinik çalışmalardan birinde yapılan araştırmalar, yüksek kalp riski olan ve yüksek balık diyetini diyet ALA ile tamamlayan yaşlı İspanyol bireylerde, (55-80 yaş arası) tüm nedenlere bağlı ölüm riskinin azaldığını göstermiştir.[5] Özellikle, ALA'dan günlük kalori alımının en az %0.7'sini tüketen katılımcılarda, tüm nedenlere bağlı ölüm riski %28 oranında azalmıştır.