Neler Yeni

4 - 5 kereden fazla kez Windows kurmak zararlımıdır ?

Myronnn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Durmuş Ali Kocakulak
Bilgisayarımı alalı 1 buçuk ay oldu neredeyse 5 kere Sıfırdan Windows Kurdum Zararı olurmu, Bazı takıntılarım var Temiz Olsun istiyorum bir anda sıfırdan kurasım geliyor :/

Reindi

80+ Silver
Bilgisayarımı alalı 1 buçuk ay oldu neredeyse 5 kere Sıfırdan Windows Kurdum Zararı olurmu, Bazı takıntılarım var Temiz Olsun istiyorum bir anda sıfırdan kurasım geliyor :/
çok abartma ssdyi öldürürsün sürekli okuma yazma yaptığı için

Myronnn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Durmuş Ali Kocakulak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
çok abartma ssdyi öldürürsün sürekli okuma yazma yaptığı için
SSD Testi yapıyorum her kurduğumda hala değerleri normalin üstünde çıkıyor pek bir etkisi yok sanırım :D

Reindi

80+ Silver
SSD Testi yapıyorum her kurduğumda hala değerleri normalin üstünde çıkıyor pek bir etkisi yok sanırım :D
o test uzun vadede ortaya çıkar ilk aldığımda ssdyi bende çok yapıyordum sonra bi anda düştü mesela abartmadan ayda 1 kere falan normaldir yine

Mert

80+ Silver
SSD ömründen gider ama çok da etkisi olmaz, asıl merak ettiğim 1.5 ayda 5 kez format atacak kadar ne oluyor? SSD kullanmaya başladığımdan beri yalnızca gereksiz veriden kurtulma ihtiyacı hissedersem format atıyorum, son 5 yılda sanırım 1 kez attım.

Myronnn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Durmuş Ali Kocakulak
SSD ömründen gider ama çok da etkisi olmaz, asıl merak ettiğim 1.5 ayda 5 kez format atacak kadar ne oluyor? SSD kullanmaya başladığımdan beri yalnızca gereksiz veriden kurtulma ihtiyacı hissedersem format atıyorum, son 5 yılda sanırım 1 kez attım.
3 Tanesini Felan Sistemde bazı sıkıntılar olduğundan temiz kurulum amaçlı yaptım 2 sinide Gereksiz verilerden kurtulmak için.

Mert

80+ Silver
3 Tanesini Felan Sistemde bazı sıkıntılar olduğundan temiz kurulum amaçlı yaptım 2 sinide Gereksiz verilerden kurtulmak için.
Bu kadar kısa sürede veri yığını oluşmaması lazım

Satriani

80+ Bronze
Bu normal bi'şey değil ya, sürekli temiz olsun diye 1 ayda 5 kez windows kurulmaz dostum. Zaten istesen de istemesen de bi' işletim sistemini kullanmaya başlayınca ' mecazi anlamda ' kirlenecek. Çünkü güncelleme, program verileri, uygulamalar, oyun yükle/kaldır, kullanılan tüm uygulamaların arka plan hizmetleri vs. sürekli bi' giriş-çıkış olacak. Ne zaman gerçekten şiştiğini hissedersin, o zaman bunu yaparsın, ki bu da kesinlikle 1-3 ay falan değil.

Myronnn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Durmuş Ali Kocakulak
Bu normal bi'şey değil ya, sürekli temiz olsun diye 1 ayda 5 kez windows kurulmaz dostum. Zaten istesen de istemesen de bi' işletim sistemini kullanmaya başlayınca ' mecazi anlamda ' kirlenecek. Çünkü güncelleme, program verileri, uygulamalar, oyun yükle/kaldır, kullanılan tüm uygulamaların arka plan hizmetleri vs. sürekli bi' giriş-çıkış olacak. Ne zaman gerçekten şiştiğini hissedersin, o zaman bunu yaparsın, ki bu da kesinlikle 1-3 ay falan değil.
Artık baya uzun bir süre windows kurmayacağım benimde içim rahat etmiyor artık çok fazla oldu ya.

Satriani

80+ Bronze
Artık baya uzun bir süre windows kurmayacağım benimde içim rahat etmiyor artık çok fazla oldu ya.
Bence isabetli olur, stabil şekilde kullanmaya devam etmen daha mantıklı. Eğer korsan yazılım,crack vs. zaten ilgilenmiyor ve internet üzerinde sorun yaratacak bağlantılardan uzak duruyorsan uzun süre kullanabilirsin.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,938
İsim
Emre Zengin
Ben kasama 7 kez (SSD var) format attım bir problem olmadı. Laptoba 10-15 defa atmışımdır onda da M2 SSD var bir problem olmadı halen aynı performansı veriyor.

Myronnn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Durmuş Ali Kocakulak
Ben kasama 7 kez (SSD var) format attım bir problem olmadı. Laptoba 10-15 defa atmışımdır onda da M2 SSD var bir problem olmadı halen aynı performansı veriyor.
Ne kadar süre aralığında attınız kasanın ve laptopun ?

Atyxah

80+ Silver
hocam formatlamak doğrudan hiçbir zarar vermez ancak dolaylı yoldan zarar verebilir nasıl mı

format atarken verileri okuyup yazıyor ve okuma yazma işlemi de ssd nin ömrünü yavaş yavaş azalır ister internetten bir dosya indir ister usb den felan dosya aktarımı yap yine ömrü yavaş yavaş azalır aynı şey ama formatlarken daha çok okuma yazma yaptığı için ömrü hızlı azalmış oluyor.

Top Bottom