Neler Yeni

4 laptop arasında kaldım lütfen yardım edin

Senin attığın bütcemi biraz aşıyor hocam, dün 26 bin civarına indirimdeydi o, maalesef kararsız kalmıştım keşke alsaydım
O zaman bu
Ya da bu

MCHNST

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
efe toklu
Dostum F/P olarak bu gibi

Casperları pek önermiyorum ama bu da bir seçenel olsun

Hamzaalc0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Hamza Alıcı
O zaman bu
Ya da bu
Hocam sanırım lenovo alıcam ama arada ki 4-5 bin liraya 4050 almadığıma da pişman olmam umarım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dostum F/P olarak bu gibi

Sanırım lenovayı alcam hocam, bana fifa24 vs oynattıktan sonra yeter gibi

Senerr

80+ Bronze

Ulan hiç beklemiyordum bu nereden çıktı ? :kekw:
Aynısı bende var, intel işlemcileri ekran kartı kadar güç çektiği için çok fazla ısınıyor cihaz. Ama 4060 olanı var bende hakkını yemeyeyim fena çalışmıyor performans güzel.

Hamzaalc0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Hamza Alıcı
Aynısı bende var, intel işlemcileri ekran kartı kadar güç çektiği için çok fazla ısınıyor cihaz. Ama 4060 olanı var bende hakkını yemeyeyim fena çalışmıyor performans güzel.
Lenovayı alıyorum reis

MCHNST

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
efe toklu
knk linki atmadan önce belirtmişim çok önermiyorum diye :D

Senerr

80+ Bronze
Lenovayı alıyorum reis
Almadan önce batarya hakkında bir beklentin varsa w değerine bir bak veya araştır çünkü GTX 1650 yani eski versiyonunu kullandım, 40W batarya vardı şaka gibi. Ama gtx 1650 çok laptop yormadığından laptopu sevmiştim. RTX cihazlar ile laptopların geldiği son nokta fırın gibi oldu maalesef ve çok fazla batarya yiyorlar. Güzel cihaz yine de bir de panel umarım iyi denk gelir. Ben genelde okul veya iş için macbook taraftarıyım çünkü şarjları çok gidiyor. Oyun için ise alabildiğin en güncel ve yüksek ekran kartını almalısın ama evet, aması var. Clevo kasalara pek yanaşmamalısın özellikle eski clevo kasalar yenileri fena değil diyorlar ben onların yalancısıyım. Batarya ise oyun oynayacağım diyorsan yani işte kullanmayacağım beni 3 kusur saat idare etsin veya sadece okulda açıp eve geleceğim diyorsan bir kaç saatliğine o kadar önemli değil. Benim laptop gibi çoğu oyuncu laptopu maksimum 3 4 veya bataryası kaliteli ve yüksek wat ise 5 saat gidiyor. Macbook kısmı daha iyi bu konuda.

knk linki atmadan önce belirtmişim çok önermiyorum diye :D
Ciddiye alma şakasına yazdım yorumu, keyfine bak reis.

Son düzenleme:

Hamzaalc0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Hamza Alıcı
Hocam lenov
Almadan önce batarya hakkında bir beklentin varsa w değerine bir bak veya araştır çünkü GTX 1650 yani eski versiyonunu kullandım, 40W batarya vardı şaka gibi. Ama gtx 1650 çok laptop yormadığından laptopu sevmiştim. RTX cihazlar ile laptopların geldiği son nokta fırın gibi oldu maalesef ve çok fazla batarya yiyorlar. Güzel cihaz yine de bir de panel umarım iyi denk gelir. Ben genelde okul veya iş için macbook taraftarıyım çünkü şarjları çok gidiyor. Oyun için ise alabildiğin en güncel ve yüksek ekran kartını almalısın ama evet, aması var. Clevo kasalara pek yanaşmamalısın özellikle eski clevo kasalar yenileri fena değil diyorlar ben onların yalancısıyım. Batarya ise oyun oynayacağım diyorsan yani işte kullanmayacağım beni 3 kusur saat idare etsin veya sadece okulda açıp eve geleceğim diyorsan bir kaç saatliğine o kadar önemli değil. Benim laptop gibi çoğu oyuncu laptopu maksimum 3 4 veya bataryası kaliteli ve yüksek wat ise 5 saat gidiyor. Macbook kısmı daha iyi bu konuda.

Ciddiye alma şakasına yazdım yorumu, keyfine bak reis
Hocam Lenovanın bataryası 71W, ekranı IPS tek sıkıntısı ekran kartının 3050 olması

Senerr

80+ Bronze
Hocam lenov

Hocam Lenovanın bataryası 71W, ekranı IPS tek sıkıntısı ekran kartının 3050 olması
IPS deyip geçme laptoplarda IPS mantığı monitörlere benzemez. Ghosting yaşama şansın IPS ile de var özellikle laptopsa ama herkes için sorun değil ghosting. Yani forumda en fazla ghostingli diye anılan Samsung Odyssey G3'ü bile severek veya zorunluluktan kullananlar oluyor. Ama ufo testi yani ms oranları genelde patlıyor illa biri kötü oluyor, dediğim gibi ya SRGB ve ghosting ikisi de kötü oluyor ya da biri iyi biri kötü olur o artık senin şansına kalıyor o modelde hangi paneli kullandıysa Lenovo. Bataryası oyuncu laptopu için güzelmiş alınabilir bir model. Ekran kartı ise evet 3050 zayıf ama RTX açmam diyorsan çoğu oyunu oynatacaktır. Biz genelde en düşük 3060 veya 4060 öneriyoruz RTX açılacaksa ki bunlarda bile RTX açık oynamak zor. İleride yanına bir masaüstü toplarsan mis gibi laptop olur sana o ama 3050 seni daha 2 3 yıl götürür en az. Nvidia'nın klasik sıkıntısı vram problemi var onu da eklemek isterim 4 gb VRAM yerine 8 veya en az 12 gb vram olsa belki yeni çıkan oyunlara rağmen ömrü daha uzun olurdu kartın. Yine de bu haliyle bana göre 2 yılı falan var.

Son düzenleme:

Hamzaalc0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Hamza Alıcı
IPS deyip geçme laptoplarda IPS mantığı monitörlere benzemez. Ghosting yaşama şansın IPS ile de var özellikle laptopsa ama herkes için sorun değil ghosting. Yani forumda en fazla ghostingli diye anılan Samsung Odyssey G3'ü bile severek veya zorunluluktan kullananlar oluyor. Ama SRGB oranları genelde patlıyor, dediğim gibi ya SRGB ve ghosting ikisi de kötü oluyor ya da biri iyi biri kötü olur o artık senin şansına kalıyor o modelde hangi paneli kullandıysa Lenovo. Bataryası oyuncu laptopu için güzelmiş alınabilir bir model. Ekran kartı ise evet 3050 zayıf ama RTX açmam diyorsan çoğu oyunu oynatacaktır. Biz genelde en düşük 3060 veya 4060 öneriyoruz RTX açılacaksa ki bunlarda bile RTX açık oynamak zor. İleride yanına bir masaüstü toplarsan mis gibi laptop olur sana o ama 3050 seni daha 2 3 yıl götürür en az. Nvidia'nın klasik sıkıntısı vram problemi var onu da eklemek isterim.
Hocam oyun konusuna o kadar uzağım ki rtx açma nedir onu bile bilmiyorum ahahah ben sadece fifa24 falan oynarım bunda sanırım öyle oyunlarla pek aram yok, maksat oynarsam ara sıra kassa bile oyunları açsın istiyorum genel olarak

Senerr

80+ Bronze
Hocam oyun konusuna o kadar uzağım ki rtx açma nedir onu bile bilmiyorum ahahah ben sadece fifa24 falan oynarım bunda sanırım öyle oyunlarla pek aram yok, maksat oynarsam ara sıra kassa bile oyunları açsın istiyorum genel olarak
Rtx gerçek hayatta olduğu gibi Güneş'ten gelen ışık ışınlarının göze gelmesi veya bir yere vurması normal grafiklerle de bunu yapıyorlardı elbette ama o kadar detaylı şekilde değil tabii ki. Yani bunun için ekran kartının dakika başına ışığın geldiği açıyı hatta nesneden geçişini örneğin ağaç dalından veya yerdeki çimenlerden geçişini bile tek tek hesaplamak zorunda kalıyor. Bu da aşırı güçlü bir gpu gerektiriyor aslında ama dlss ve FG ile bunu biraz dengelediler. Yoksa 70 serisi harici yani 3060 ve 4060 ile bile RTX açmak 30 fps kayıp verdiği için kastırıyordu. Örneğin 2. kez bitirmekte olduğum Witcher 3 ile grafikler fark etmeksizin RTX açtığım an oyun 80 fpslerden 30 40 fps gibi değerleri boyluyor. Ama Dlss 3 açıyorum çözünürlük düşürüyor ama upscale ettiğinden çokta sırıtmamasına sebep veriyor bu teknoloji görüntüde ve fps arttırıyor FG ise yapay zeka çözünürlük değiştirmiyor ama kopyalama ile vs. yeni frame ekleyerek fps artışını sağlıyor böylelikle 60 fps ütünü görerek Witcher 3 oynayabiliyorum RTX ile. Lakin görüntü tabii dlss kapalıyken biraz daha iyi oluyor "kalite" seçeneğine rağmen. Yapay piksel eklemek ile işte akıcılık sağlanıyor ama gerçeğin yerini henüz tutamıyor yine de fena bir teknoloji değil. Hani dlss ve FG genelde şehirde ve çok fazla işlemci isteyen yerlerde fps kaybı yaşandığı için 60 fps'e düşüyor o zaman sırıtıyor hatta biraz sapıtıyor yoksa şehrin merkezinde değilsen 70 fps üstünü gördüğünden farkı anlamak zor. FPS yüksek olunca dlss ve FG ile çok iyi çalışıyor 60 üstünde. Bu ne demek dersen ? xx50 serisi ile Witcher 3 gibi AAA oyunlarda RTX açamazsın gibi bir anlama geliyor açsanda oynayamazsın gibi.

Bu benim yaşadığım bir durumdu ondan anlattım sana açık dünya ve AAA oyun örneği bu, her RTX açılan oyun bu kadar GPU zorlamaz örneğin kasmadan 3050 ile de olsa Minecraft RTX oynayabilirsin. Witcher 3 çok üst bir örnekti.

RTX teknolojisinin bana göre en iyi çalıştığı ve grafikleri en etkilediği oyun Minecraft'tır. İlk daha RTX serisi çıktığında ağzım açık izlememe sebep olmuş bir oyundur ve teknolojidir. Resmen o Minecraft videosuna ekmek banmışımdır Rx550 ile. Örneğin xx60 serisi 1080p kartı iken bu Minecraft gibi oyunlar için 1440p kartı bana göre RTX dahil.

İyice Nvidia uşağı gibi anlattım ama Nvidia ekran kartlarını övme gibi bir amacım yok.

Son düzenleme:
Top Bottom