Neler Yeni

4 pinlik porta 3 pinlik fan bağlanır mı?

Enivici Vokke

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,170
İsim
Abdullah Aydoğdu
Anakartımdaki 4 pinlik yere fan çoklayıcı alacağım Alfais 4988. Ama alacağım fanlar 3 pinlik. Çoklayıcıdaki portlar 4 pinlik. 4 pinlik yere 3 pinlik fan taksam herhangi bir dezavantaj oluşur mu?

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Kontrol edemessin sadece direk kendi hızında sabit çalışır.

Enivici Vokke

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,170
İsim
Abdullah Aydoğdu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
O zaman almanın hiçbir mantığı yok. 4 pin fanı 3 pinlik yere takarsın dezavantaj oluşur da 3 pinlik fanı 4 pinlik yere takınca sıkıntı olmaz diye düşünmüştüm.

Enivici Vokke

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,170
İsim
Abdullah Aydoğdu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
evet bağlanır.
Bağlanır da hız kontrolünde bir sorun oluşur mu peki? 3 tane 3 pinlik fan takacağım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

evet bağlanır.
Hocam ben 3 tane fan takmak istiyorum. Şu şekilde yapsam nasıl olur? Benim PC'de 2 tane port var. SYS_FAN1 ve CPU_FAN1.
Takacağım 3 fan 3 port olacak. İşlemcininki ise 4 port. Ben 1 tane 4 pin to 3x2 pin, 1 tane de 4 pin to 4-3 pin çoklayıcı alsam nasıl olur?
4 pin to 4-3 pin olanın 4 pinlik kısmına işlemciyi 3 pinlik kısmına fanı taksam bir sıkıntı olur mu?

Bu arada şöyle bir bilgi buldum

''Olmadi denedin. Elimde 4 pinli fanda vardi. Sadece 4 pinli fan kontrol ediliyor 3 pinli olanlar son devirde dönüyor.
Tabi çoklayıcı derken Silverstone ya da Akasa'nin coklayicisindan bahsediyorum. Yoksa anakarta 3 tane 2'li çoklayıcıyı birleştirip SYS_FAN kısmina girdimi sorun yok kontrol ediyorum. Zararı ne olur bilmiyorum 4 fan 12v 1.2a ediyor. Mesela RGB girisine 12v 3a destekler yazmislar. Fan girişlerinde bu bilgi yok.''

3 pinli fanları PWM olarak kullanmak ıstıyorsak illa da anakarta bağlamak gerekiyormuş, kart şeklindeki çoklayıcıya takınca olmuyormuş. O gücü anakarttan almalı yani.

Son düzenleme:

LordHasan

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Bağlanır da hız kontrolünde bir sorun oluşur mu peki? 3 tane 3 pinlik fan takacağım.

Hocam ben 3 tane fan takmak istiyorum. Şu şekilde yapsam nasıl olur? Benim PC'de 2 tane port var. SYS_FAN1 ve CPU_FAN1.
Takacağım 3 fan 3 port olacak. İşlemcininki ise 4 port. Ben 1 tane 4 pin to 3x2 pin, 1 tane de 4 pin to 4-3 pin çoklayıcı alsam nasıl olur?
4 pin to 4-3 pin olanın 4 pinlik kısmına işlemciyi 3 pinlik kısmına fanı taksam bir sıkıntı olur mu?

Bu arada şöyle bir bilgi buldum

''Olmadi denedin. Elimde 4 pinli fanda vardi. Sadece 4 pinli fan kontrol ediliyor 3 pinli olanlar son devirde dönüyor.
Tabi çoklayıcı derken Silverstone ya da Akasa'nin coklayicisindan bahsediyorum. Yoksa anakarta 3 tane 2'li çoklayıcıyı birleştirip SYS_FAN kısmina girdimi sorun yok kontrol ediyorum. Zararı ne olur bilmiyorum 4 fan 12v 1.2a ediyor. Mesela RGB girisine 12v 3a destekler yazmislar. Fan girişlerinde bu bilgi yok.''

3 pinli fanları PWM olarak kullanmak ıstıyorsak illa da anakarta bağlamak gerekiyormuş, kart şeklindeki çoklayıcıya takınca olmuyormuş. O gücü anakarttan almalı yani.
Son devirde dönmüyor. Bizzat ben çoklayıcı kullanıyorum. Sadece hiz kontrolü olmuyor hangi fan 4pin olarak bağlıysa hepsi ona uyumlu şekilde çalışıyor.

Top Bottom