Windows 11 aşığıyım
80+ Gold
- En İyi Cevap
- 7
Anakartınızın fotoğrafını atar mısınız net bir şekilde? Bir sorun var mı bakacağım.Hayır hiç bir tepki yok
Anakartınızın fotoğrafını atar mısınız net bir şekilde? Bir sorun var mı bakacağım.Hayır hiç bir tepki yok
İşlemci fanı ters takılmış. Birde bakıma ihtiyacı var sistemin.İyi mi
Bro ekran kartıyla alakalıİşlemci fanı ters takılmış. Birde bakıma ihtiyacı var sistemin.
@Şans burda!Bro ekran kartıyla alakalı
Gt 730 la çalışmıyor bilgisayar ondan istemedinmi resimi
bro sen biliyormusunESC'ye bastığında tepki vermiyor mu?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Orada yazan bilgiye göre destekliyor ama 16 GB takamazsın. Her slota en fazla 4GB RAM takabilirsin. 4 x 2 = 8GB RAM'le kullanabilirsin.
Hayır.Bro ekran kartıyla alakalı
Gt 730 la çalışmıyor bilgisayar ondan istemedinmi resimi
@Şans burda!
bro sen biliyormusun
@Emirhandkee
Kusura bakmayın mesajınızı yeni gördüm.Evet dediğin gibi yedek amaçlı olabilir. Anakart üreticileri eskiden böyle saçmalıklar yapıyordu.
Zaten @AlpBeyk burada anakart üreticisi açık ve net bir şekilde söylemiş 4lü çalışmayacağını. Diğer arkadaşın okuduğunu anlama becerisinde sorun var muhtemelen
O zaman 2. elde satın yada çok yüksek bir para vermediyseniz yedek olarak saklayabilirsiniz.
Zaten 8 var 8×2 16 olabilirmiESC'ye bastığında tepki vermiyor mu?
Orada yazan bilgiye göre destekliyor ama 16 GB takamazsın. Her slota en fazla 4GB RAM takabilirsin. 4 x 2 = 8GB RAM'le kullanabilirsin.
Olamaz, en fazla 4GB'lık modülleri destekliyormuş.Zaten 8 var 8×2 16 olabilirmi
Hayır benim sistemimden bahsediyordum neyse olur heraldeOlamaz, en fazla 4GB'lık modülleri destekliyormuş.
Çift kanal bellek desteği demek 4 slota RAM takılabilir demek.Evet burada Çift veya tek kanal çalışır ancak 4 tane yuva vardır ama 4lü çalışmaz yazıyor.![]()
Kingston cl9 1333 mghz 2×2 diğer ikiside 2×2 1333 mghz ama markasını hatırlamıyorum1-) Amma vellakin konuda çoğunluk 8gb a kadar kullanabileceğinizi yazmış doğrudur eyvallah, lakin benim topladığım aynı anakartlı sistemde nasıl 16gb kadar (4+4+4+4) çalıştı onu düşünüyorum bu bir kenarda dursun, bu arada gerçekten bir hatam olduysa canı gönülden alperen kardeşimden tekrardan özür dilerim.
2-) Elinizdeki 4 tane ramin modellerini tek tek yazma şansınız varmı?
Ramlerin etiketinde seri numaraları yazar, o kodu internetten aratın her ram için ecc desteği olup olmadığına bakın anakartınızın ecc ramleri destekliyormu? yoksa desteklemiyormu? sorun bundan kaynaklı olabilir.Kingston cl9 1333 mghz 2×2 diğer ikiside 2×2 1333 mghz ama markasını hatırlamıyorum
Bilgisayar kendimin olsa bu kadar sorun etmem ama kuzenimin kardeşi için aldım ramleri ve ben çok mahçup oldum
İnşallah bir çözüm bulabiliriz
İnstagramdan istek attım zaten bütün ramleri ayrı ayrı solatlarda denedim dediğin şekilde hepsinde bilgisayar çalışıyor fakat 4 rami de takınca bip sesi geliyor ve açılmıyorRamlerin etiketinde seri numaraları yazar, o kodu internetten aratın her ram için ecc desteği olup olmadığına bakın anakartınızın ecc ramleri destekliyormu? yoksa desteklemiyormu? sorun bundan kaynaklı olabilir.
4 rami de tek tek arattıktan sonra ecc olmayanları deneyin çalışırsa sorun yok, sonra ecc olanları deneyin çalışmazlarsa sorun dediğim gibi ecc olan ramleri anakartınızın desteklemediği için çalışmazlar. Kafanıza takılan bir nokta olursa bana instagram dan üzerinden ulaşabilirsiniz yardımcı olurum.
Ecc olmayan ramleri denerken misal 2 ram takacaksınız ilk başta siyah slotların ikisini deneyin eğer çalışmazsa diğer mavi olan iki slotu deneyin bunun olayı her anakartın bir ram montaj sıralaması vardır 1. Yuva dimm A1 dir 2.yuva dimm B1 dir 3.yuva dimm A2 dir 4.yuva dimm B2 dir sıralama belki ilk 2 rami dimm b1 ve dimm b2 olabilir yada dimm a1 ile a2 olabilir bunu ecc olmayan ramleri denerken anlamanız gerekmekte, bunu anlamanın bir yolu da ram slotlarının kenarında yazar dimm a1 felan diye oraları okuyup da montajlayabilirsiniz.