Neler Yeni

4 Tane Ram Takınca Bilgisayar Açılmıyor

AlpBeyk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
447
İsim
alperen taha demir

Ekler

• IMG-20210614-WA0007.jpg
    IMG-20210614-WA0007.jpg
    243.4 KB · Hit: 59

AlpBeyk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
447
İsim
alperen taha demir
İşlemci fanı ters takılmış. Birde bakıma ihtiyacı var sistemin.
Bro ekran kartıyla alakalı
Gt 730 la çalışmıyor bilgisayar ondan istemedinmi resimi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bro ekran kartıyla alakalı
Gt 730 la çalışmıyor bilgisayar ondan istemedinmi resimi
@Şans burda!

ESC'ye bastığında tepki vermiyor mu?

Orada yazan bilgiye göre destekliyor ama 16 GB takamazsın. Her slota en fazla 4GB RAM takabilirsin. 4 x 2 = 8GB RAM'le kullanabilirsin.
bro sen biliyormusun
@Emirhandkee

Son düzenleme:

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45

Polat Alemdar.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Evet dediğin gibi yedek amaçlı olabilir. Anakart üreticileri eskiden böyle saçmalıklar yapıyordu. :D

Zaten @AlpBeyk burada anakart üreticisi açık ve net bir şekilde söylemiş 4lü çalışmayacağını. Diğer arkadaşın okuduğunu anlama becerisinde sorun var muhtemelen :D

O zaman 2. elde satın yada çok yüksek bir para vermediyseniz yedek olarak saklayabilirsiniz.
Kusura bakmayın mesajınızı yeni gördüm. :)
@Şans burda! Mayıs 2020 den beri forumda üyeyim hergün foruma girip konulara göz atarım bilmediğim bir konu yada bir soru varsa ya o konuya cevap vermem yada sorulursa bilmiyorum derim, lakin 3-4 yıl önce ofis pc sinden çıkan bu anakarta böyle bir sistem toplamıştım ram modellerini hatırlamıyorum 4 tane 2 si farklı diğer 2si farklı marka ram di sistemi toplamıştım sonra satıldı gitti baya el felan değiştirdi neyse işin özü okuduğumu anlayabiliyorum allaha şükür bu konuyada yardımcı olurken ''aaa zamanında bu sistemede pc toplamıştım dur bi bakıyım'' dedim. Dikkat ederseniz forumda cevap yazdığım konular arasında hep 775-1155 söket ve intel 4. nesil olan anakartlı sistemlere cevap yazmışımdır neden? çünkü bu sistemler hakkında bilgi sahibiyim zamanında bunlara çok sistem topladım, hala da topluyorum ama amd nin fm2-am3 tarzı gibi sistemlere cevap yazmam çünkü ne sistem toplamışlığım var nede araştırmışlığım, konumuza dönelim alperen üyemizi belki yanlış yönlendirmiş olabilirim sanmıyorum ama yinede benden dolayı bir hatam yada zarar olduysa boynum kıldan ince özür dilerim!!
1-) Amma vellakin konuda çoğunluk 8gb a kadar kullanabileceğinizi yazmış doğrudur eyvallah, lakin benim topladığım aynı anakartlı sistemde nasıl 16gb kadar (4+4+4+4) çalıştı onu düşünüyorum bu bir kenarda dursun, bu arada gerçekten bir hatam olduysa canı gönülden alperen kardeşimden tekrardan özür dilerim.
2-) Elinizdeki 4 tane ramin modellerini tek tek yazma şansınız varmı?

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45

KebanFiru

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
915
İsim
Hakan(KebanFiru)
Evet burada Çift veya tek kanal çalışır ancak 4 tane yuva vardır ama 4lü çalışmaz yazıyor. :D
Çift kanal bellek desteği demek 4 slota RAM takılabilir demek.

@Şans burda! neden gülücük attınız? Kontrolcünün çift kanal RAM desteği olması onun 4 adet slota RAM takılabilmesi anlamına geliyor.

AlpBeyk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
447
İsim
alperen taha demir
1-) Amma vellakin konuda çoğunluk 8gb a kadar kullanabileceğinizi yazmış doğrudur eyvallah, lakin benim topladığım aynı anakartlı sistemde nasıl 16gb kadar (4+4+4+4) çalıştı onu düşünüyorum bu bir kenarda dursun, bu arada gerçekten bir hatam olduysa canı gönülden alperen kardeşimden tekrardan özür dilerim.
2-) Elinizdeki 4 tane ramin modellerini tek tek yazma şansınız varmı?
Kingston cl9 1333 mghz 2×2 diğer ikiside 2×2 1333 mghz ama markasını hatırlamıyorum
Bilgisayar kendimin olsa bu kadar sorun etmem ama kuzenimin kardeşi için aldım ramleri ve ben çok mahçup oldum
İnşallah bir çözüm bulabiliriz

Polat Alemdar.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Kingston cl9 1333 mghz 2×2 diğer ikiside 2×2 1333 mghz ama markasını hatırlamıyorum
Bilgisayar kendimin olsa bu kadar sorun etmem ama kuzenimin kardeşi için aldım ramleri ve ben çok mahçup oldum
İnşallah bir çözüm bulabiliriz
Ramlerin etiketinde seri numaraları yazar, o kodu internetten aratın her ram için ecc desteği olup olmadığına bakın anakartınızın ecc ramleri destekliyormu? yoksa desteklemiyormu? sorun bundan kaynaklı olabilir.
4 rami de tek tek arattıktan sonra ecc olmayanları deneyin çalışırsa sorun yok, sonra ecc olanları deneyin çalışmazlarsa sorun dediğim gibi ecc olan ramleri anakartınızın desteklemediği için çalışmazlar. Kafanıza takılan bir nokta olursa bana instagram dan üzerinden ulaşabilirsiniz yardımcı olurum.
Ecc olmayan ramleri denerken misal 2 ram takacaksınız ilk başta siyah slotların ikisini deneyin eğer çalışmazsa diğer mavi olan iki slotu deneyin bunun olayı her anakartın bir ram montaj sıralaması vardır 1. Yuva dimm A1 dir 2.yuva dimm B1 dir 3.yuva dimm A2 dir 4.yuva dimm B2 dir sıralama belki ilk 2 rami dimm b1 ve dimm b2 olabilir yada dimm a1 ile a2 olabilir bunu ecc olmayan ramleri denerken anlamanız gerekmekte, bunu anlamanın bir yolu da ram slotlarının kenarında yazar dimm a1 felan diye oraları okuyup da montajlayabilirsiniz.

Son düzenleme:

AlpBeyk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
447
İsim
alperen taha demir
Ramlerin etiketinde seri numaraları yazar, o kodu internetten aratın her ram için ecc desteği olup olmadığına bakın anakartınızın ecc ramleri destekliyormu? yoksa desteklemiyormu? sorun bundan kaynaklı olabilir.
4 rami de tek tek arattıktan sonra ecc olmayanları deneyin çalışırsa sorun yok, sonra ecc olanları deneyin çalışmazlarsa sorun dediğim gibi ecc olan ramleri anakartınızın desteklemediği için çalışmazlar. Kafanıza takılan bir nokta olursa bana instagram dan üzerinden ulaşabilirsiniz yardımcı olurum.
Ecc olmayan ramleri denerken misal 2 ram takacaksınız ilk başta siyah slotların ikisini deneyin eğer çalışmazsa diğer mavi olan iki slotu deneyin bunun olayı her anakartın bir ram montaj sıralaması vardır 1. Yuva dimm A1 dir 2.yuva dimm B1 dir 3.yuva dimm A2 dir 4.yuva dimm B2 dir sıralama belki ilk 2 rami dimm b1 ve dimm b2 olabilir yada dimm a1 ile a2 olabilir bunu ecc olmayan ramleri denerken anlamanız gerekmekte, bunu anlamanın bir yolu da ram slotlarının kenarında yazar dimm a1 felan diye oraları okuyup da montajlayabilirsiniz.
İnstagramdan istek attım zaten bütün ramleri ayrı ayrı solatlarda denedim dediğin şekilde hepsinde bilgisayar çalışıyor fakat 4 rami de takınca bip sesi geliyor ve açılmıyor
Tahademir2005 instagramım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,055,692
Üyeler
167,695
Son üye
Biqqest
Top Bottom