26 yaşındayım. Taa lise döneminde onlinedan tanıştığım bir kız vardı. Onla o lise zamanında aramızda 1000km olmasına rağmen bir ilişki yaşadık. Lise aşklarını bilirsiniz. Saçmadır işte biraz. Zaten çokta sürmedi. Ayrıldık. Sonra sen yoluna ben yoluma şeklinde devam ettik. Aradan yıllar geçse de ben bazen mesaj atıp yokluyordum. Arıyordum. Telefonu açıp benle kısa da olsa sohbet ediyordu. En son 4 sene önce yine aklımdayken o gün ufak bir araba kazası geçirdim ve hayatın çok kısa olduğunu ona tekrar yazmam gerektiğinin farkına vardım. Güzel bir karşılamayla konuşmaya başladık. 2021 yılıydı. Daha sonra bir süre flörtöz şeklinde takıldıktan sonra ben ona açıldım fakat "Bizden olmaz" şeklinde bir cümlede bulunarak diretti. Ben ise ısrar ettim ve bir ilişkiye başladık. 1000km uzakta olmamıza rağmen 2mizde üniversitelerde okurken birbirimizi çok mutlu ediyorduk. Sürekli mesajlaşıyorduk ve ona sürprizler yapıp duruyordum. tabii ki 3-4 ayda bir de burs paralarımdan biriktirip yanına gidiyordum. Gel zaman git zaman benim okulum bitti. Fakat onun hala 1 senesi daha vardı. Sonrasında ben iş ve gelecek kaygısına kapılmış olmamdan dolayı. Strese düştüm. Makine mühendisliği bitirdim. Fakat sosyal medyayla ilgili işler yapmaya başladım ve o da her zaman yanımda oldu. O zamanlar gerçekten ama gerçekten çok iyiydik. Birbirimize hep destek oluyor ve sürekli iletişimde kalıyorduk. Bir süre sonra karşı taraf stajda olmasına rağmen bile beni hastanın yanındayken yazıyor, arıyor ve sürekli iletişimde kalmaya çalışıyordu. Çok sevdiğinden olsa gerek. Bu duruma ben biraz ters tepki gösterdim. Zaten az önce mesajlaştık gibisinden çıkışlarım oldu. Şu an anlıyor insan bazı şeylerin değerini. Bundan sonraki dönemlerde tabii ki her ilişkide olduğu gibi onun da hataları benim de hatalarım oldu. Ben onun hatalarını çok dikkate almadan devam ettirdim. O bir şekilde kendi hatalarının üstünü örtüyordu çünkü. Ben ise her yaptığım hatadan sonra özür dileyip tekrar böyle bir şey yaşanmayacağını söylüyordum. Onu çok kırdığımın farkındayım. Tartışmalar esnasında söylediklerim, zaman zaman onu ilgisiz bırakmalarım onu doldurmuş olmalı ki ben askerden döndükten sonra yanına gittiğimde bana soğuk ve ilgisiz davranmaya başladı. Sanki kendini çekmişti artık benden. Eskisi gibi değildik. Bunun için yanında ağladığımı bile bilirim. Sonrasında yine temiz sayfa açacağız dedik. Ben evime geri döndüm fakat yine hiçbir şey eskisi gibi olmadı. O kendini çekti ve sadece ben çabaladım. Bu son 7 aydır uğraştım didindim. Fakat ne ettiysem olduramadım. Bana "Ben eskisi gibi olamıyorum. Toparlanamıyorum." diyordu. Ben ise 1000km öteden bir insan hem çalışıp, hem stres ve aile baskısı altında ne yapabilecekse onları yapmaya çalıştım. Örneğin; ona çiçekler aldım, sürekli onu aradım iletişimde kalmaya çalıştım. Bu dönem epey kötüydüm psikoloğa bile gittim. İlişkimin kötü gittiğinin farkındaydım. Kız arkadaşıma film izleyelim dediğimde bile bazen bana farklı türde bahaneler uyduruyordu. En son 8 nisanda onun doğum gününü unutunca terkedildim. İlişkide benim hatalarım var. Fakat kesinlikle tek taraflı olduğu kanaatinde değilim. Onun da var benim de. Ben ayrıldıktan sonra her ne kadar çabalasam, yanına gitmek istesem de bunu reddetti. "Yanıma gelmeni istemiyorum çünkü biliyorum ki senle barışırım" dedi. Benim onu daha fazla üzmeme izin vermeyeceğini söyledi. Ailesi de olaya dahil olunca dedim tamam. Artık sen elinden geleni yaptın. Onu aradın peşinde koştun ağladın sızladın fakat o seni gözünden çıkarmış bile. Nedendir bilinmez bana hala sevdiğini vesaire söylüyor. 12 senelik tanışıklığın ve karşılıklı sevginin son bulduğu nokta diyorum artık. Ne düşünüyorsunuz?