FelicioMan
80+
- Reaksiyon skoru
- 3
- Bütçe
- 50000
Yurtdışına çıkacağım için mühendislik programı ve genel kullanım için 40k-50k arası laptop önerilerinizi bekliyorum. Benim araştırmalarım sonucunda
acaba yukarda bahsettiğim hp victus FB2003NT serisinde hall sensör sorunu var mıMerhaba victus un s0 ve r0 la başlayan serilerine bulaşmayın Hall sensör sorunu var. Bende R1 serisi var ama ne olacağı belli değil bu sorun o zaman bu kadar yaygın olsaydı kesinlikle almazdım
Meşhur markalarda sorunsuz ürün şu anlık yok, daha az sorunlu ürünler var. Lenovo'nun da genel olarak bu kadar el üstünde tutulması garip şayet %45 NTSC (farklı faktörler de var) Katana 15/17'leri 45-70k arasında yazan da oldu (geçen bir konuda 10 mesajdan 7'si bu şekildeydi).
Acer'da i7-12. nesil CPU'yu yeni nesil Intel CPU'larla denk tutan da oldu.
TUF'ları, çok ısınmalarından ötürü alınmaz kılan da oldu (keza Nitro 5'i de).
Victus 16'ları ekranlarından ötürü çok yeren de oldu (artık daha farklı yerde sorunları bakımından).
Markayı da modeli de doğrudan hiç edenler oluyor ancak Lenovo özelinde bu kadar yok, en azından bir bakıma iyiye işaret. LOQ serisinde yaşama ihtimalî daha az olan model de var, daha çok olan model de var. Ryzen CPU'lu olanlarda da yaşanabiliyor. Reddit'te veya Lenovo forumda yazan birçok kullanıcı yok değil. Bir bölgeye özel de görünmüyor bu sorun. Alıp almamak kişiye göre değişir, maksat olanı belirtmek.
FHD - 16/512.
QHD - 16/1024.
QHD - 32/1024.
Nitro 16'larda sıvı metal macun bulunuyor. Akma yapabiliyor, yapan kullanıcılar var ancak bu ihtimal diğer modellerin sorunlarına nazaran daha düşük (sorunlu sayılabilecek ürünlerin yanında daha sorunsuz kalır). Sıcaklık olarak iyi değerlerde. QHD olanların oyun performansı daha geride olur, FHD'de hafif bulanık gibi gelebilir görüntü, günlük kullanımda daha iyi kalite sunar.
Attığınız laptopların fiyatı absürt pahalı.Victus 15'lerde de bu sorun yaşanabiliyor, bu modelin asıl handikapı fiyatına göre kalitesinin orantılı olmaması, daha düşük olması.
Absürt pahalı olmaz, pahalı olabilirler, bu modellerin kitlesi de bellidir zaten. Konu sahibinin belirtmiş olduğu bütçe 40-50k arası, paylaşmış olduğu modelin CPU'su da güç ve pil süresi bakımından orantılı. Pil süresi önemli olmayabilir keza önemli de olabilir. i7-12650H veya R7 7435HS nasıl bir performans sergiler bu durumda?Attığınız laptopların fiyatı absürt pahalı.
Arkadaşın attığına değil, sizinkilere yorum yaptım. Fiyatı için pahalı cihazlar atmışsınız.Absürt pahalı olmaz, pahalı olabilirler, bu modellerin kitlesi de bellidir zaten. Konu sahibinin belirtmiş olduğu bütçe 40-50k arası, paylaşmış olduğu modelin CPU'su da güç ve pil süresi bakımından orantılı. Pil süresi önemli olmayabilir keza önemli de olabilir. i7-12650H veya R7 7435HS nasıl bir performans sergiler bu durumda?
Tek nokta bu değil burada. Fiyatı için pahalı tanımı da garip, özelliklerine göre pahalı veya piyasasına göre pahalı yazılabilir. 2. defa bunu yazmak da konuyu açığa çıkarmaz. Konunun detayları önemli. LOQ'ların anakart mevzusundan da bahsedilse yine Nitro 16'ya yoracaksınız meseleyi belli ki. Nitro 16 RTX 4060 modeli pahalı değil, 40k fiyata RTX 4060'lı laptop olduğu düşünülürse pahalı görünebilir ancak laptop sadece ekran kartından oluşmaz, kitle/alıcı meselesi de yazıldı.Arkadaşın attığına değil, sizinkilere yorum yaptım. Fiyatı için pahalı cihazlar atmışsınız.
Yazayım dostum, sadece sizin cihazı "kötülüyormuşum" ya , size daha uyguna neden loq almanız gerektiğinden bahsedeyim.Tek nokta bu değil burada. Fiyatı için pahalı tanımı da garip, özelliklerine göre pahalı veya piyasasına göre pahalı yazılabilir. 2. defa bunu yazmak da konuyu açığa çıkarmaz. Konunun detayları önemli. LOQ'ların anakart mevzusundan da bahsedilse yine Nitro 16'ya yoracaksınız meseleyi belli ki. Nitro 16 RTX 4060 modeli pahalı değil, 40k fiyata RTX 4060'lı laptop olduğu düşünülürse pahalı görünebilir ancak laptop sadece ekran kartından oluşmaz, kitle/alıcı meselesi de yazıldı.
RTX 4060'lı laptoplar genel olarak pil ömrü sunamıyor. Nitro 16'nın pil ömrü, sıcaklık değerleri, ekran gibi konularda performansı/kalitesi bulunuyor. Nitro 16'nın şu anlık nasıl olduğu da yazıldı. Yani asıl mesele neden pahalı?