40 bin tl hazır sistem önerisi

hocam haklısın zaten laptop alırsam mönitör felan çıkınca 50K oluyor bütce ama ben kasa tercihimdir ya sence hangi işlemci sogutucu sende bilgli bir abiye benziyon
bizzat arkadaşım i5-13400F + Cooler Master Hyper 212 Black Edition combosu yaptı sağlam bir ekran kartı da takarsan senden iyisi yok hocam hem fiyat açısından hemde performans açısından iyi, ama yinede aklında bulunsun kasa uygunsa Noctua NH-D15 Ses seviyesi neredeyse yok 2 tane 140mm fan devasa soğutma kapasitesi biraz büyük kasa ister. Noctua NH-15 ve AMD Ryzen 7 7700X de mükemmel bir combodur ama amd istemediğine göre sana i5-13400F + Cooler Master Hyper 212 Black Edition sana uygun derim. Benim bildiğim bu kadar lütfen diğerlerine de iyice bir danış tam emin ol ona göre satın al.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aman laptoptan uzak durun. Soğutucu olarak ikisi de yeter 7500f 65w tdp değerine sahip ortalama soğutucu yeterli
ben laptop seviom arkadaş fps 60ın altına inmediği sürece benlik bir sıkıntı yok ki zaten laptopla çoğu oyunu genel olarak 100+ fps olarak oynuyorum sonra kapağından tutuyorum gidiyorum balkona ayağımı uzatıp epic+steam da indirimdeki oyunlara bakıyorum oyunlarımdaki karakter araba vs düzenlemeleri yapıyorum siz masaüstü alın beler yapacak bişey yok ben serin rüzgarın altında dötümü yayarak oynamayı izlemeyi seviyorum çürüyün lan masaüstünde

Son düzenleme:
bizzat arkadaşım i5-13400F + Cooler Master Hyper 212 Black Edition combosu yaptı sağlam bir ekran kartı da takarsan senden iyisi yok hocam hem fiyat açısından hemde performans açısından iyi, ama yinede aklında bulunsun kasa uygunsa Noctua NH-D15 Ses seviyesi neredeyse yok 2 tane 140mm fan devasa soğutma kapasitesi biraz büyük kasa ister. Noctua NH-15 ve AMD Ryzen 7 7700X de mükemmel bir combodur ama amd istemediğine göre sana i5-13400F + Cooler Master Hyper 212 Black Edition sana uygun derim. Benim bildiğim bu kadar lütfen diğerlerine de iyice bir danış tam emin ol ona göre satın al.

ben laptop seviom arkadaş fps 60ın altına inmediği sürece benlik bir sıkıntı yok ki zaten laptopla çoğu oyunu genel olarak 100+ fps olarak oynuyorum sonra kapağından tutuyorum gidiyorum balkona ayağımı uzatıp epic+steam da indirimdeki oyunlara bakıyorum oyunlarımdaki karakter araba vs düzenlemeleri yapıyorum siz masaüstü alın beler yapacak bişey yok ben serin rüzgarın altında dötümü yayarak oynamayı izlemeyi seviyorum çürüyün lan masaüstünde
Yav tamam sensin herkes senin gibi oyun oynamıyor işte sen single player hikayeli oyunlar oynarken zevk alıyorsundur. Bende hard rekabetçi oyunlar oynarken eğleniyorum cs2 cod warzone pubg gibi bunlarıda bir yerlere yayıyalarak konforsuz alanda oynamıyorum.

Yav tamam sensin herkes senin gibi oyun oynamıyor işte sen single player hikayeli oyunlar oynarken zevk alıyorsundur. Bende hard rekabetçi oyunlar oynarken eğleniyorum cs2 cod warzone pubg gibi bunlarıda bir yerlere yayıyalarak konforsuz alanda oynamıyorum.
Hocam işlemci sogutucy konusunda TEHZANI hocam hazır sistemde alıyorum ya fsp nc5 ya cooler masterin 92Mm seçicem bu iksii arasıdna bir seçim yaparsan çok iyi olur Hones hocam ikiside yeterli olacak ise 500tl daha az verip fsp nc5 almak mantıklı olur dimi

Hocam işlemci sogutucy konusunda TEHZANI hocam hazır sistemde alıyorum ya fsp nc5 ya cooler masterin 92Mm seçicem bu iksii arasıdna bir seçim yaparsan çok iyi olur Hones hocam ikiside yeterli olacak ise 500tl daha az verip fsp nc5 almak mantıklı olur dimi
Nc5 tercih edin cooler master 92mm ise.

ü
üstadım ikisi arasında pek bir fark yok ikisi de işlemciyi idare eder arada dağlar kadar fark yok Cooler Master 92mm biraz daha sessiz ve kaliteli hissi verir ama FSP NC5 de iş görür performans olarak büyük fark yok Eğer bütçe önemliyse ve ekstra 500₺ vermek istemiyorsan FSP NC5 al boşa para harcama Ama bir yerden 500tl cebe düşerse Cooler Master’a yönel.

yaylanın çimenine
oh nenni koçari
keçi vurur çanin
haydi haydi koçari

oh bi sarayım seni
oh nenni koçari
geçsun yürek yangıni
haydi haydi koçari

yaylalar sıra sıra
oh nenni koçari
vuruldum selvi boya
haydi haydi koçari

Son düzenleme:
ü

üstadım ikisi arasında pek bir fark yok ikisi de işlemciyi idare eder arada dağlar kadar fark yok Cooler Master 92mm biraz daha sessiz ve kaliteli hissi verir ama FSP NC5 de iş görür performans olarak büyük fark yok Eğer bütçe önemliyse ve ekstra 500₺ vermek istemiyorsan FSP NC5 al boşa para harcama Ama bir yerden 500tl cebe düşerse Cooler Master’a yönel.

yaylanın çimenine
oh nenni koçari
keçi vurur çanin
haydi haydi koçari

oh bi sarayım seni
oh nenni koçari
geçsun yürek yangıni
haydi haydi koçari

yaylalar sıra sıra
oh nenni koçari
vuruldum selvi boya
haydi haydi koçari
hocam zaten nc5 daha iyi değil mi hava akışı cfm çogu konuda daha güçlü

Selamlar. 4 veya 5 güne bir kasa alcağaım. Bütçem 40k civarında. Öncelikle bu bütcede 9060XT 5060 Ti gerisinde 7800XT de teknoloji olarak çok geride FSR3 o yüzden AMD ekran kartlarına pek sıcak bakmıyorum. NVIDIA Reflex falan da var o yüzden bu bütçede küçük bir araştırma sonucu bu hazır sistemi buldum.
KASA sizce nasıl bu bütcede başka yani daha iyi ya da daha F/P kasa var mı? Sizce ne yapmalıyım?

Not: Kasada özelleştirme olarak ekran kartında INNO3D Twin OC yerine düz Twin OC siz versiyonu seçildi çünkü bence OC 30MHz'ye 800 TL vermeye değmze. Bir de RAM kısmında +285 TL ile 6000MHz RGB olan seçdim gerisi aynı. Yardım eden hereke şimdiden ço kteşekkürler.
7800xt 5060ti dan iyi bir kart saf güç olarak bit olarak toplam tdp olarak oyunlarda da rt performansı hariç biraz daha iyi

hocam zaten nc5 daha iyi değil mi hava akışı cfm çogu konuda daha güçlü
cooler masterin hava akışı daha iyi bak FPS NC5 bu işi taşıyamaz ısınır throttle yapar. Bu kim nc5 i ortaya atıyor kim diyor o daha iyi aw ofis işi mi yapacan oyun mu oynayacan nc5 dionuz nc5 benim bildiğim 2200 fan hızı cooler master 2800 nc5 de heatpipe yok cooler master de 3 adet bakır var TDP desteği nc5 65-95w max cooler master 130w+ nc5 işlemciyi boğar bak sonra deme ulan cooler master alacaktım hiç de 500tl fazla olsaydı awk

cooler masterin hava akışı daha iyi bak FPS NC5 bu işi taşıyamaz ısınır throttle yapar. Bu kim nc5 i ortaya atıyor kim diyor o daha iyi aw ofis işi mi yapacan oyun mu oynayacan nc5 dionuz nc5 benim bildiğim 2200 fan hızı cooler master 2800 nc5 de heatpipe yok cooler master de 3 adet bakır var TDP desteği nc5 65-95w max cooler master 130w+ nc5 işlemciyi boğar bak sonra deme ulan cooler master alacaktım hiç de 500tl fazla olsaydı awk
beyler çalışıyorum geç cevap veriom kb ha

ÖzellikFSP NC5Cooler Master Hyper H411R / Nano
Isı borusu6 adet (direct contact - doğrudan temaslı)4 adet (doğrudan temaslı)
Fan Boyutu120 mm ARGB fan92 mm (Nano) / 92 mm LED fan (H411R)
TDP Desteği~200W üstü (yüksek)Maksimum 95-110W civarı
Soğutma GücüOrta-üst seviye, 6 ısı borusu sayesinde daha iyi ısı transferiGiriş-orta seviye, 4 boru yeterli ama sını
Nasıl ay nc5 daha iyi değil mi

hocam nasıl nc5 de ısı borusu yok 6 adet var

ÖzellikFSP NC5Cooler Master Hyper H411R / Nano
Isı borusu6 adet (direct contact - doğrudan temaslı)4 adet (doğrudan temaslı)
Fan Boyutu120 mm ARGB fan92 mm (Nano) / 92 mm LED fan (H411R)
TDP Desteği~200W üstü (yüksek)Maksimum 95-110W civarı
Soğutma GücüOrta-üst seviye, 6 ısı borusu sayesinde daha iyi ısı transferiGiriş-orta seviye, 4 boru yeterli ama sını
Nasıl ay nc5 daha iyi değil mi

hocam nasıl nc5 de ısı borusu yok 6 adet var
Karıştırmışım kanka pardom benim baktığım nc5 değilmiş bu durumda nc5 cooler masterden daha iyi sağolun.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,151,014
Üyeler
183,044
Son üye
cag00
Geri