Neler Yeni

Öneri 40 bin TL ye btoplama bilgisayar ?

umut10

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
umut turgut
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar
Instagram
Buneumut
Bütçe
40000
arkadaşlar 40 bin tl bütçem var bir bilgisayar toplayacağım işlemcisi amd olması tercihimdir toplayabileceğim en iyi sistem için yardımcı olabilir misiniz ?

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
arkadaşlar 40 bin TL bütçem var bir bilgisayar toplayacağım işlemcisi amd olması tercihimdir toplayabileceğim en iyi sistem için yardımcı olabilir misiniz ?
Kullanım amacı nedir? Ekran kartı olarak AMD olur mu yoksa Nvidia mı istersiniz?

Bir de bütçe sadece sistem için mi monitör dahil mi?

Erdem Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,321
İsim
Erdem Arslan
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık, Spor, Yabancı Dil
Sistemin ne için kullanılacağını yazarsanız (oyun/yayıncılık/render vs.) iyi olur. Parça seçimini ona göre yapar forumdaki arkadaşlar. O bütçeye hakim değilim.

umut10

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
umut turgut
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar
Instagram
Buneumut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
sadece sistem için ekran kartı da nvidia olsun kulanım amacı da oyun için hocam teşekkür ederim

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Tamamlandı.

Anakart:

İşlemci: Zam gelmiş 500TL kadar daha ucuz oluyor genelde bence indirim bekle.

RAM: 2 tane yeterli ama bütçen yüksek istersen 4 tane alıp 32GB RAM de yapabilirsin.

SSD: 2TB gayet hızlı bir M2 SSD.

PSU:

Ekran kartı:
Kasa: Üst seviye modellere hakim değilim ve kasada görüşünü beğenmeniz de kasa kalitesi kadar önemli o yüzden size bırakıyorum.

Sıvı soğutma:

Son düzenleme:

of Beauty and Rage

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Amaç sadece oyun mu yoksa profesyonel işlerle de uğraşacak mısın?

PİŞMANIM

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,854
İsim
İbrahim
Sistemin ne için kullanılacağını yazarsanız (oyun/yayıncılık/render vs.) iyi olur. Parça seçimini ona göre yapar forumdaki arkadaşlar. O bütçeye hakim değilim.
hangi bütçeye hakimsin hocam
bende bişeyler toplamayı düşünüyorum

bachpassion

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
254
İsim
bach passion
Çözünürlük önemli bence, hangi çözünürlükte kaç inç monitörle oynayacağına da bağlı biraz. O bütçeye 4k 60 fps hikayeli oyun sistemi kurulabilir. Ben olsam amd 7000 serisi beklerdim ya da 12700k 3080 ddr5 li 2k çözünürlükte sistem toplamaya çalışırdım. O paraya amd işlemcili sistem toplamak 5800x3d ile falan Güzel olur ama o da fps oyunları için iyi cacheden ötürü. Sen tam olarak ne yapmak istediğini belirt forum ona göre söylesin. 2k çözünürlük için 40k bence. Ama geri kalana ekipman koltuk falan alabilirsin illa şimdi am4 sistem istiyorsan. Önerim 5700x 3080 12gbli 32 ramli bir sistem artı kalan parayla koltuk vs olurdu

of Beauty and Rage

80+ Silver
En İyi Cevap
1
oyun hocam sadece

İki seçeneğin var, beklersen AM5 işlemci ve DDR5 anakart ile RAM alabilirsin, büyük ihtimal bayağı pahalıya gelecektir ama değer. Bu sene geliyorlar zaten, fazla beklemene gerek yok.

Dersen ki ben bekleyemem, o zaman:

(Bulabilirsen ikinci elden R7 5800X3D çok iyi olur, Tebilon'da sıfırı da var ama bayağı pahalı 10K falan.)

Bu kitten iki adet alırsın.

Fan ilavesi yaparsın 2-3 tane, ama onunla uğraşmadan şunlardan birini de alabilirsin:

DLX-21 yan tarafa radyatör ve fan destekliyor, toplam 240mm'ye kadar.)

NVIDIA için:

SSD konusunda bilgili değilim, direkt bırakacağım bir tane ama tekrardan bilgimin fazla olmadığını belirteyim.

İkinci ele güvenirsen bazı parçalar konusunda daha iyileri gelebilir, veya aynı ürün daha uyguna da gelebilir.

12. nesil Intel bir sistemi bilerek önermedim, beklemek her türlü daha mantıklı eğer DDR5 kurmak ileride aklına yatarsa, 5600 yerine 12600K ile falan da sistem toplarsın. Biraz daha pahalı olur sadece.

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin
6900XT 12700KF bi sistem toplamak varken sırf isminden dolayı 5700x 3080ti toplamak çok mantıksız şahsen. Yayın açmayı render yapmayı düşünmüyormuşsun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İki seçeneğin var, beklersen AM5 işlemci ve DDR5 anakart ile RAM alabilirsin, büyük ihtimal bayağı pahalıya gelecektir ama değer. Bu sene geliyorlar zaten, fazla beklemene gerek yok.

Dersen ki ben bekleyemem, o zaman:

(Bulabilirsen ikinci elden R7 5800X3D çok iyi olur, Tebilon'da sıfırı da var ama bayağı pahalı 10K falan.)

Bu kitten iki adet alırsın.

Fan ilavesi yaparsın 2-3 tane, ama onunla uğraşmadan şunlardan birini de alabilirsin:

DLX-21 yan tarafa radyatör ve fan destekliyor, toplam 240mm'ye kadar.)

NVIDIA için:

SSD konusunda bilgili değilim, direkt bırakacağım bir tane ama tekrardan bilgimin fazla olmadığını belirteyim.

İkinci ele güvenirsen bazı parçalar konusunda daha iyileri gelebilir, veya aynı ürün daha uyguna da gelebilir.
6900xtye 5600👎🏻

Top Bottom