Forumda "mining yapılmış kart kötüdür" algısı var nedensiz şekilde, araştırmanızı öneririm nvidia amd gibi markalar tabi ki sıfır ürün almanız için böyle söylentileri yayıyor fakat 2 yıl durmadan mining yapılmış kartın performans testlerini izlerseniz sıfırıyla arasında %3-4 fark olduğunu görüyorsunuz. Ekran kartını tüketen aynı sıcaklıkta aynı güçte sürekli çalışarak mining yapması değil tam aksine sürekli olarak oyunlar arası geçiş yapılıp kart sıcaklığının bir düşüp bir çıkmasına sebep olan oyun için kullanılmış kartlardır. (Mining için bios ayarlarıyla oynanmış kartları bu dediğime dahil etmiyorum ama bu da kolayca anlaşılıyor zaten)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Aynı neslin aynı chipsetli anakartları arasında performans olarak hiçbir fark göremezsiniz ama farklı nesil kartlar işlemciye darboğaz yaptırabiliyor, bu düşüş çok ciddi olmasa da yine de o kadar pahalı bir işlemciye yazık etmiş olursunuz diye düşünüyorum ama kullanılmaz diye bir şey yok tabi ki
Şu anda aktif olarak 4 farklı satıcıyla görüşüyorum bios ayarlarının değiştirildiği anlaşılıyor ve performans testleri istiyorum hepsinden atmaz veya yüksek sıcaklık görürsem eliyorum. Piyasada yalan söyleyen çok ama testler yalan söylemez testten sağlam geçen 3 ekran kartı buldum şuan en pahalısı da 13.000 tl ye veriyor böyle bi durumda da bana sıfır 3080'e fazladan para vermek mantıklı gelmiyor çok güzel zamanlardayız şuan mining çöktüğü için tam alım zamanı