Neler Yeni

400-500 TL Bandında Ekran Kartı

Serhat

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Serhat Taraman
Merhaba arkadaşlar ben bir ekran kartı almak istiyorum benim bilgisayarda gt210 var ve hiç memnun değilim 400-500 tl bandında bir ekran kartı önerebilir misiniz?
Not: Kardeş şu kadar daha ekle şunu al demeyin bütçem beli.

fieryz

80+ Titanium
En İyi Cevap
29
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,052
İsim
Ömer
Steam
fieryz
2.el 750 Ti alınabilir.

Serhat

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Serhat Taraman
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sıfır ne önerebilirsiniz?

bruuak

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
Burak YILDIZ
Merhaba arkadaşlar ben bir ekran kartı almak istiyorum benim bilgisayarda gt210 var ve hiç memnun değilim 400-500 TL bandında bir ekran kartı önerebilir misiniz?
Not: Kardeş şu kadar daha ekle şunu al demeyin bütçem beli.
Hocam 0 R7 240, Gt 730 var ama seni mutlu etmez. 500 TL iyi bir bütçe Letgo, Sahibinden uygulamalarından kendi şehrinde ki ilanların hepsine bak. Bütçene göre bulduğun güzel kartları bul. Ürünün temizliğine, adamın yaptığı indirime, daha önce ürün satıp satmadığına, hakkında ki yorumlara bakıp güvenilir bir satıcıdan deneyerek temiz bir 2. el kart almanı öneririm. O fiyatı şuan genellikle GTX 750 Ti, Rx 460, Rx 550 gibi kartlar var. Bunları başta tutarak ilanları gez. Belki daha iyi ve ya daha kötü kartlar bulabilirsin. Tamamen şehrinde ki ilanlara bağlı. Kolay gelsin.

Ha birde sisteminizi de yazarsanız darboğaz, güç tüketimi gibi şeyleri göz önünde bulundurmakta fayda var.

Za Warudo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Sirac Eftal Gül
Sıfır R7 240 almanız önerim olur, ucuz ama az da olsa gideri olan bir kart.

Serhat

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Serhat Taraman
Hocam 0 R7 240, Gt 730 var ama seni mutlu etmez. 500 TL iyi bir bütçe Letgo, Sahibinden uygulamalarından kendi şehrinde ki ilanların hepsine bak. Bütçene göre bulduğun güzel kartları bul. Ürünün temizliğine, adamın yaptığı indirime, daha önce ürün satıp satmadığına, hakkında ki yorumlara bakıp güvenilir bir satıcıdan deneyerek temiz bir 2. el kart almanı öneririm. O fiyatı şuan genellikle GTX 750 Ti, Rx 460, Rx 550 gibi kartlar var. Bunları başta tutarak ilanları gez. Belki daha iyi ve ya daha kötü kartlar bulabilirsin. Tamamen şehrinde ki ilanlara bağlı. Kolay gelsin.

Ha birde sisteminizi de yazarsanız darboğaz, güç tüketimi gibi şeyleri göz önünde bulundurmakta fayda var.
Hocam söylediğiniz iyi oldu sistemim
İntel xeon E5430 2,66 ghz
4 GB ddr2 ram
250 watt güç kaynağı

bruuak

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
Burak YILDIZ
Hocam söylediğiniz iyi oldu sistemim
İntel xeon E5430 2,66 ghz
4 GB ddr2 RAM
250 watt güç kaynağı
Hocam mesela bakın işte bu yüzden istemiştim iyi ki de bakmışız. 250 watt güç kaynağınız var ve düşük bir güç kaynağı markası nedir bilmiyorum ama şuan yetersiz bir psu. Muhtemelen ekran kartı için ekstra bir Pci-express kablosu yoktur. Yani ekstra güç girişli bir kart alamazsınız. Bunun önemi şudur örneğin Rx 460 400-450 TL civarı satılıyor yani bütçeniz yetiyor ancak buradan da bakabilirsiniz "https://www.amd.com/en/products/graphics/radeon-rx-460" 400 watt psu öneriyor. 750 ti den daha iyi bir kart ancak güç kaynağı yenilemeden alamazsınız. Şuan 750 Ti alınabilir gibi gözüküyor ama "https://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gtx-750-ti/specifications" sitesinde minimum 300 watt istiyor. Ama forumlarda gördüğüme göre 250 watt yeter diyenler var. Yani kartı bulunca almadan önce iyice bir araştırmanız gerek. Rx 550 yine 350-400 watt öneriliyor. Size şu tavsiye de bulanacağım. Öncelikle Letgo ve sahibinden sitelerinden bütçenize uygun güzel kartları seçin sonrasında bulduğunuz kartların güç tüketimine bakıp sisteminiz uygun mu bakın. Ona göre almanızı öneririm. Temel olarak R7 240 ve GT 730 kartlarını önermemiştim ancak güç kaynağınızı düşük olduğu için şuan düşünebilirsiniz. Sizi Gt210 dan kurtaracak oyunlarda fps değeri olarak bir tık yukarı çekecek ancak LoL, Csgo, Fortnite gibi oyunlardan ilerisine götüremeyecektir. R7 240'a GT 730'a göre öncelik verin derim. 250-300 TL ye R7 240 alıp 60-80 TL civarına +4GB ram eklemesi yapabilirsiniz. Kasaya da +50 TL lik fan alıp soğutmayı artırabilirsiniz hemde güzel görüntü sağlar. Dediğim gibi bu sistemle çok yüksek ekran kartlarını şu anlık düşünmemek gerek. Kullanabileceğinizi düşünmüyorum. Bu arada forumlarda 750 Ti 250 watt yeteceğini söylüyorlar bunu iyice araştırıp 750 Ti alırsanız baya iyi olur.

Serhat

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Serhat Taraman
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam mesela bakın işte bu yüzden istemiştim iyi ki de bakmışız. 250 watt güç kaynağınız var ve düşük bir güç kaynağı markası nedir bilmiyorum ama şuan yetersiz bir PSU. Muhtemelen ekran kartı için ekstra bir Pci-express kablosu yoktur. Yani ekstra güç girişli bir kart alamazsınız. Bunun önemi şudur örneğin Rx 460 400-450 TL civarı satılıyor yani bütçeniz yetiyor ancak buradan da bakabilirsiniz "https://www.AMD.com/en/products/graphics/radeon-rx-460" 400 watt PSU öneriyor. 750 ti den daha iyi bir kart ancak güç kaynağı yenilemeden alamazsınız. Şuan 750 Ti alınabilir gibi gözüküyor ama "https://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gtx-750-ti/specifications" sitesinde minimum 300 watt istiyor. Ama forumlarda gördüğüme göre 250 watt yeter diyenler var. Yani kartı bulunca almadan önce iyice bir araştırmanız gerek. Rx 550 yine 350-400 watt öneriliyor. Size şu tavsiye de bulanacağım. Öncelikle Letgo ve sahibinden sitelerinden bütçenize uygun güzel kartları seçin sonrasında bulduğunuz kartların güç tüketimine bakıp sisteminiz uygun mu bakın. Ona göre almanızı öneririm. Temel olarak R7 240 ve GT 730 kartlarını önermemiştim ancak güç kaynağınızı düşük olduğu için şuan düşünebilirsiniz. Sizi Gt210 dan kurtaracak oyunlarda fps değeri olarak bir tık yukarı çekecek ancak LoL, Csgo, Fortnite gibi oyunlardan ilerisine götüremeyecektir. R7 240'a GT 730'a göre öncelik verin derim. 250-300 TL ye R7 240 alıp 60-80 TL civarına +4GB RAM eklemesi yapabilirsiniz. Kasaya da +50 TL lik fan alıp soğutmayı artırabilirsiniz hemde güzel görüntü sağlar. Dediğim gibi bu sistemle çok yüksek ekran kartlarını şu anlık düşünmemek gerek. Kullanabileceğinizi düşünmüyorum. Bu arada forumlarda 750 Ti 250 watt yeteceğini söylüyorlar bunu iyice araştırıp 750 Ti alırsanız baya iyi olur.
Hocam bana ayırdığınız zaman için çok teşekkür ederim. Ana kartım maximum 4GB RAM destekliyor Keşke artırabillsem ama maalesef. Sizin de dediğiniz gibi bazı kaynaklar yetebileceğini söylüyor ama sistemimde ssd+ hdd olduğu için yetmeyeceğini düşünüyorum o yüzden ilk önceliğim bir PSU almak olacak sanırım. R7240 Performanslarına bakınca az iş görür gibi görünüyor ama bütçeme göre alabileceğim en iyi kartı istiyorum.

Son düzenleme:
Top Bottom