Neler Yeni

40000 ₺ Laptop Önerisi

Alucard

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Kemal İspir
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar, Sıcak Fırsatlar, Oyunlar, Spor, Sağlık
Bütçe
40000
İyi geceler. 40000 ₺ civarında bir bütçem var. Özellikle şu 3 cihaz arasında kaldım.a

Gamegaraj olan özellik açısından tam aradığım gibi, hiçbir değişiklik yapma ihtiyacı duymuyorum. Sadece gamegaraj'dan daha önce ürün almadım / çevremden de alan olmadı. MSI kasa olduğu söyleniyor ama garanti/satış sonrası destek açısından bilgisi olan varsa paylaşabilirse sevinirim.

ROG Ryzen 6800h olması ve 15.6'' olması ve 1x16 GB RAM olması (1x16 GB RAM eklemesi yapmak gerekecek, dual channel performansı için) bir tık geride olsa da ASUS olması, güzel tasarımı nedeniyle seçilebilir.

Monster ise ekranının 2K olması açısından güzel olmakla beraber SSD eklemesi / değişikliği gerektirmekte. Ömür boyu bakım garantisi cazip. Monsterların kasalarında sorunlar yaşandığından bahsediliyor ancak sanıyorum bu model sorunlu bir model değil. Yine de yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar dışında 40k civarı bütçe için önerileriniz varsa onlara da açığım. Marka fanatiği değilim yani illa şu marka olacak derdim yok ancak sorun yaşatmayacak bir marka/model tercihim olur. Şimdiden teşekkürler.

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,176
İsim
Berke

Mırnav

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,748
İsim
SANANE
Tulparı anında ele.

Şimdi Gamegaraj özellik bakımından bir tık daha iyi ama ROG sana inanılmaz avantjlar sunuyor. Birde amd işlemci olduğu için bir tık daha az ısınıyor. Hakkımı ROG dan yana kullanıcam.

Fakat ağır oyun kasıyorsan Gamegaraj da tercih edilebilir.

Alucard

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Kemal İspir
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tulparı anında ele.

Şimdi Gamegaraj özellik bakımından bir tık daha iyi ama ROG sana inanılmaz avantjlar sunuyor. Birde amd işlemci olduğu için bir tık daha az ısınıyor. Hakkımı ROG dan yana kullanıcam.

Gamegaraj cazip hocam. Sadece marka adına şüpheliyim. ROG'da bahsettiğiniz inanılmaz avantajları biraz daha açar mısınız ?

Mırnav

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,748
İsim
SANANE
Gamegaraj cazip hocam. Sadece marka adına şüpheliyim. ROG'da bahsettiğiniz inanılmaz avantajları biraz daha açar mısınız ?
ROG'u Game garaj ile kıyaslarsak:

İşlemci oyun perf. -

İşlemci Render perf. +

İşlemci ısınma +

RGB +++

Hafiflik +

Tasarım ++

Ekran özellikleri ---

Ram miktarı - (Gamegaraj tercih etmek için kişiye göre yeterli bir sebep)

Ürünlerin markalarının yazılımları +

Göze çarpan bunlar. Ben gamegaraj tercih ederdim ramlari dolayısıyla ama oyun focus birisiyseniz ROG almamak ayıp olur.

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,465
İsim
Oğuz

Alucard

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Kemal İspir
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Krom

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,377
İsim
Krom
tulpar yada rog en iyisi olur

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,465
İsim
Oğuz
Neden hocam ? Kasa olarak çok önerilmiyor, ekran kartı max Q, ram ddr4 ama yine tek slot diye biliyorum yani upgrade lazım. Ssd eklemek lazım. Ekran diğer seçeneklerden daha zayıf. Açıkçası buna 33 verip 2-3 civarı yükseltme yapmaktansa diğer cihazlara 40-41 bandını vermek daha cazip geliyor.
Ram ve SSD aradaki para farkıyla zaten tamamlanır, hadi yanına çanta da aldın diyelim max 37 bin TL'ye mal olur. Aradaki tek fark ekran biraz daha düşük olucak fakat 144hz yerine 300-360hz olucak diye bu para verilmez. 360hz güzel bir şey fakat öyle ahım şahım farkettirmiyor. Yıllardır CSGO oynuyorum 144hz laptopla üst ranklardayım pek bir katkısı yok yani. Yine de senin tercihin. He bu 3 laptop arasından alıcak olsam 2k farkı yüzünden kesinlike Monster tercih ederdim. Sırf Hz yüksek diye diğerlerini almaya gerek yok, Tulpar modelleri diğer modellere göre daha kaliteli.

Alucard

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Kemal İspir
İlgilendiği Kategoriler
Ram ve SSD aradaki para farkıyla zaten tamamlanır, hadi yanına çanta da aldın diyelim max 37 bin TL'ye mal olur. Aradaki tek fark ekran biraz daha düşük olucak fakat 144hz yerine 300-360hz olucak diye bu para verilmez. 360hz güzel bir şey fakat öyle ahım şahım farkettirmiyor. Yıllardır CSGO oynuyorum 144hz laptopla üst ranklardayım pek bir katkısı yok yani. Yine de senin tercihin. He bu 3 laptop arasından alıcak olsam 2k farkı yüzünden kesinlike Monster tercih ederdim. Sırf Hz yüksek diye diğerlerini almaya gerek yok, Tulpar modelleri diğer modellere göre daha kaliteli.

Hocam ek olarak yanlış bilmiyorsam acerdaki 3070ti max q, attığım modellerdekiler max-p olması lazım. Yani tek fark ekran değil. Ddr4-ddr5 ram farkı bildiğim kadarıyla oyunlarda çok etkilememekle birlikte geleceğe yönelik daha cazip.

Monster 2k olmasıyla cezbedici olmakla beraber 8gb vram 1080p için yeterli ancak 2k için orta vadede nasıl olur o konu da muamma.

Almak için 25ini bekleyeceğim, Black friday ayağına fiyatlarda gevşeme olursa en azından ram/ssd upgrade bedavaya gelmiş olur.

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,176
İsim
Berke
Tulparı anında ele.

Neden eleyelim Tongfang kasaları gayet iyi fakat ROG yanında o kadar aman aman iyi kalmıyor. Ek olarak işlemci lazımsa Tongfang tercih edilmeli.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,942
Üyeler
160,909
Son üye
Antonio
Top Bottom