Çözüldü✓ 400HZ MONİTÖRE UYGUN CPU, GPU TAVSİYESİ

hocam gorsellik onemli olabilir saygi duyarim fakat Bu ram e bakabilirsiniz. edit: tekrar fiyatina baktim cok fiyat farki yokmus. cl30 6000mhz dominator platinum da tercih edilebilir 1000tl fiyat farki var.

AMD Ryzen 9800x3d
RTX5080
MSI X870 Tomahawk Wifi
GSkill Trident Z5 Neo 32GB 2X16 6000mHz CL30
Arctic Liquid Freezer 3 360
XPG Core Reactor II VE 850w
SSD icin Samsung 990 pro veya kc3000 de tercih edebilirsiniz size bagli.
hocam anakart için msı önermenin bir sebebi varmı nedense asusun daha iyi olduğunu düşünüyorum çok bilgim yok aydınlatırsan sevinirim + olarak sormak istediğim şey 5070 ti ve 5080 arasında bi tık fazla fiyat farkı var ben yayın açıyorum normalde dersenki 5070 ti da yayında 400 fps alamazsın arka plandada discord vb bi takım uygulamalar açık haldeyken 5080 hem yayın hem cs de çok rahat 400 ün altında düşmeden en kötü 3, 4 sene götürür diyorsan evet asus marka ekran kartı sipariş edicem
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam gorsellik onemli olabilir saygi duyarim fakat Bu ram e bakabilirsiniz. edit: tekrar fiyatina baktim cok fiyat farki yokmus. cl30 6000mhz dominator platinum da tercih edilebilir 1000tl fiyat farki var.

AMD Ryzen 9800x3d
RTX5080
MSI X870 Tomahawk Wifi
hocam galiba sen komple tek attın konuya helal olsun öyle bi tamamladın ki sanat eserini şuan benim daha konuyu uzatmaya ihtiyacım yok her şey on numara ama ekran kartı için bi tavsiye verirsen toplu sipariş vericem

AMD Ryzen 9800x3d
RTX5080
MSI X870 Tomahawk Wifi
hocam bide ramlarda cl değeri ne kadar düşükse okadar iyi diye biliyorum ramlar olarak en iyi seçenek nedir aşırı bir fiyat farkı yoksa ramlar için bi tavsiyede daha bulunabilir misin

Son düzenleme:
hocam anakart için msı önermenin bir sebebi varmı nedense asusun daha iyi olduğunu düşünüyorum çok bilgim yok aydınlatırsan sevinirim + olarak sormak istediğim şey 5070 ti ve 5080 arasında bi tık fazla fiyat farkı var ben yayın açıyorum normalde dersenki 5070 ti da yayında 400 fps alamazsın arka plandada discord vb bi takım uygulamalar açık haldeyken 5080 hem yayın hem cs de çok rahat 400 ün altında düşmeden en kötü 3, 4 sene götürür diyorsan evet asus marka ekran kartı sipariş edicem

hocam galiba sen komple tek attın konuya helal olsun öyle bi tamamladın ki sanat eserini şuan benim daha konuyu uzatmaya ihtiyacım yok her şey on numara ama ekran kartı için bi tavsiye verirsen toplu sipariş vericem

hocam bide ramlarda cl değeri ne kadar düşükse okadar iyi diye biliyorum ramlar olarak en iyi seçenek nedir aşırı bir fiyat farkı yoksa ramlar için bi tavsiyede daha bulunabilir misin
6000 mhz cl30 gayet güzel değer hocam + olarak çok bir fark yaratmayacak. Önerilen sistem iyi ben de 9800x3d x870 önerirdim, sadece ekran kartı olarak 5070ti önerirdim. Gene size kalmış İnternetten testlere bakın derim, 9800x3d 5080 cs2 olarak aratırsanız fps testleri çıkar çokça

6000 mhz cl30 gayet güzel değer hocam + olarak çok bir fark yaratmayacak. Önerilen sistem iyi ben de 9800x3d x870 önerirdim, sadece ekran kartı olarak 5070ti önerirdim. Gene size kalmış İnternetten testlere bakın derim, 9800x3d 5080 cs2 olarak aratırsanız fps testleri çıkar çokça
hocam 64 gb ram taksam bi tık fark olur mu

birde termal macun tavsiyesi verebilirmisin fiyatta hiçbir kısıtlama yok

hocam 64 gb ram taksam bi tık fark olur mu

birde termal macun tavsiyesi verebilirmisin fiyatta hiçbir kısıtlama yok
Bellek bir boyuttan sonra + sağlamaz, misal sistem 20 gb kullanıyorsa 16 kullanmak problem olur 32 rahatlatır ama 64 ile farkı olmaz sadece geleceğe yatırım olur. Termal macun olarak kryonaut vardı güzel ama en yüksek tier listte ne var bilmiyorum. Soğutucu olarak arctic lf 3 360 önerilmiş zaten o soğutucu ile ortalama macun 9800x3dyi iyi soğutur. Gene dediğim modele bakabilirsin hocam

tesekkur ederim yorumun icin. hocam ramlerde cl30 6000mhz cok iyidir. msi anakartlarda sorun yasayanlar olmus fakat ramlerden kaynakli oluyor genelde. bu cl degeri ve bu mhz genellikle en optimize ramler oluyor. ram secerken marka model cok kotu olmadigi surece onemli degil. cl degeri ve mhz, cip ureticisi ve timing degerleri onemli. gskillin ramlerin cipleri yanlis bilmiyorsam hynix uretiyor. uyumlu oluyor sorun yasayan olmamis arastirdim biraz. anakart konusunda asus tercih edebilirsiniz size bir link birakiyorum burada x870 chipset karsilastirmasi var detayli. Asus tarafinda x870-f gaming wifi veya beyaz isterseniz x870-a gaming wifi onerebilirim bu ikisinin tek farki renkleri. ayrica guc kaynagi icin burada ki linki arastirabilirsiniz psu tierlist surekli guncelleniyor. ulkemizde en iyi secenekler bu seviyede fsp hydro ptm pro veya onerdigim psu iyidir. msi tarafinda meg ai serisi var fakat cok pahali. bunuda asus tercih ederseniz loki veya thor da olabilir. ekran karti olarak bu linkte bi test videosu var. 5070 470-500 fps aliyor ortalama. 5070ti ile zaten daha fazla alirsiniz. burada ki linkte ise 9800x3d ve rtx5080 performansi var. ortalama 600-700 fps. arkada bir kac uygulama acik olsa veya yayin bile yapsaniz 400+ rahat alirsiniz. profesyonelseniz yuksek ihtimal zaten dusuk cozunurluk ve low ayarlarla oynuyorsunuzdur. full hd oynasaniz bile 400 altina dusmez. onerdigim sivi sogutucu zaten dunyanin en iyisi pek ustune konusmaya gerek yok.

edit: yine ayni sekilde ram konusu bu seviyede 64gb daha iyi olur. fakat amaciniz oyun oldugu icin 32 onerdim. is icin render icin yayin icin veya uygulama gelistiricisi yapay zeka ile vs ugrasiyorsaniz daha yuksek ram daha iyi ekran karti ve ssd yi pcie5.0 samsung 9100 pro gibi ve islemciyi 9950x3d yapabilirsiniz. fakat oyun konusunda ve standart kullanici burada pek fark gormeyecektir. sadece daha iyi olsun derseniz 64 yapin ramleri. butce cok genis oldugundan pek fiyatlarada bakmadim acikcasi onerdiklerimde butce sorun olmaz umarim. :D

Son düzenleme:
Geri