Neler Yeni

4070 8GB vramli laptoplar kac sene idare eder?

HeraNyks

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Mehmet Darakcı
Bu arada 4060 ile 4070 farkı tam olarak ne laptoplarda? İkiside 8gb.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Laptop için normal

Fakat sana bu laptop u onermem
Önerilere açığım. Link atabilirsiniz

En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
164
İsim
Lloyd
Dostlar selam, yakın zamanda oyun oynamak için bir pc almayı düşünüyorum gönlüm masaüstünden yana fakat üniye git gel mevzuları yüzünden laptop bana daha uygun. 4070li bir laptop almayı düşünüyorum fakat endişelerim var, 1 2 sene kullanıp sonradan işlevsizleşecek bir pc almakta istemiyorum 8gb vram ile 4070 laptoplar tahmini kaç sene AAA oyunlarda yüksek performans verir?

Merak edenler için almayı düşündüğüm laptopun linki:

1080p oyunculuk için tahmini 2 sene falan rahat yüksek-ultra ayarlarda oynatır benim düşüncem, ışın izlemeyi falan hariç tutuyorum. Full+full RTX Preset için yine zor gibi ama Frame Gen desteği olan oyunlarda yine bir süre daha oynatır en azından diye düşünüyorum.
Ama her ne kadar şu an 8GB yeterli olsa da 1-2 sene sonrası yetmeme ihtimali de yok değil. Ek olarak sistem gereksinimleri de gitgide artıyor. Hatta bence özellikle Nvidia gibi şirketler planlı eskitme maksadıyla kasıtlı olarak kartların VRAM'lerini düşük tutuyorlar veya oyunların VRAM kullanımını yüksek tutuyorlar.
Mesela geçen sene 6GB VRAM 1080p için yeterli deniyordu. Şu an ise 3060 mobil ekran kartımla çoğu üst düzey grafikli oyunda VRAM darboğazı yaşıyorum.

Ensar1453

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
EnsarTelli
Bu arada 4060 ile 4070 farkı tam olarak ne laptoplarda? İkiside 8gb.

Önerilere açığım. Link atabilirsiniz
Hocam bu bence bu segmentin kralı
Şarjı falanda çok iyi gidiyor
Hemde Asus kalitesi
Buna ek 16 ram ve 512 ssd atarsan mis gibi cihaz zatan fiyatı iyi bunları eklendiğinde 60k olur
Bide en önemlisi 140w ekran kartı ve r9 8945hs

Top Bottom