4070 li hazır sistem alınır mı?

Wapentia

80+
Reaksiyon skoru
90
Bütçe
50000
Öncelikle herkese merhabalar, şimdiden ilgilenen, yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim. https://www.gamegaraj.com/urun/super-7000/
Sistem yukarıdaki gibidir. Bütçem: 50k
Varsa bu bütçeye göre daha iyi sistem önerebilir misiniz?
Resimdeki gibi özelleştirdim.

Ekler

• IMG_2118.png
    IMG_2118.png
    155.3 KB · Hit: 67
m2 iyi değil ve o 240lık cm soğutucuya fazla para istiyor
ve msı b650m-p daha iyi bir seçenek
en önemlisi 7600x yükseltmesi çok gereksiz 7500f aynı performans zaten, 7600x de apu var

c.png

bu şekilde al soğutucu ve ekstra m2 öneririm ben sana

yani soğutucu senin montajlaman gerek yapabilirsin değil mi

Asus prime anakart yerine neden MSi Pro anakartı tercih ettiniz? İşlemci soğutucu olarak hangisini seçmeliyim? Bilgim olmadığından soruyorum anlayışınız için teşekkürler.

Daha f/p sistem yok ama seçtiğin tüm parçalar yanlış. 7600 çok ısınıyor ve verdiğin 2200 tl'ye göre performans artışı değmiyor. Asus B650 serisi yerine biostar B650 serisini seçebilirsin +1000 tl'lik bir performans farkı yok, b650 seçmek istemiyorsan en mantıklı anakart yükseltmesi x670-p-csm olur. Hangi rami seçtiğin belli değil ama lexar dışında f/p ram yok. 1 TB SSD'lerde NV3000 ile diğerleri arasında hız farkı yok KC3000'e kadar. Ekran kartını Inno3D seçmelisin hem daha ucuz hem soğutması daha iyi. Soğutucuyu oradan almamalısın dışarıdan alsan daha ucuza gelir ve sıvı soğutmaya gerek yok boşuna masraf.

Daha f/p sistem yok ama seçtiğin tüm parçalar yanlış. 7600 çok ısınıyor ve verdiğin 2200 TL'ye göre performans artışı değmiyor. Asus B650 serisi yerine biostar B650 serisini seçebilirsin +1000 TL'lik bir performans farkı yok, b650 seçmek istemiyorsan en mantıklı anakart yükseltmesi x670-p-csm olur. Hangi rami seçtiğin belli değil ama lexar dışında f/p ram yok. 1 TB SSD'lerde NV3000 ile diğerleri arasında hız farkı yok KC3000'e kadar. Ekran kartını Inno3D seçmelisin hem daha ucuz hem soğutması daha iyi. Soğutucuyu oradan almamalısın dışarıdan alsan daha ucuza gelir ve sıvı soğutmaya gerek yok boşuna masraf.
Dediğiniz gibi işlemciyi geri 7500F'e düşürdüm. Diğer arkadaşın önerisine göre MSİ Pro b650 anakartını tercih ettim. Seçtiğim Ram: Gskill Flare x5 5600 Mhz CL30 modelidir. İşlemciden kıstığım para ile M2 için KC3000'e çıkış yapabildim. Çoğu forumlardan ve konulardan edindiğim bilgiye göre soğutucu veya kule tipi soğutucu şart deniliyor bu işlemci için. Sıvı soğutucular hakkında bir bilgim yok ve sıvı soğutmanın montajında problem yaşayacağımı düşündüğümden site üzerinden tercih etmeyi planladım.

Dediğiniz gibi işlemciyi geri 7500F'e düşürdüm. Diğer arkadaşın önerisine göre MSİ Pro b650 anakartını tercih ettim. Seçtiğim Ram: Gskill Flare x5 5600 Mhz CL30 modelidir. İşlemciden kıstığım para ile M2 için KC3000'e çıkış yapabildim. Çoğu forumlardan ve konulardan edindiğim bilgiye göre soğutucu veya kule tipi soğutucu şart deniliyor bu işlemci için. Sıvı soğutucular hakkında bir bilgim yok ve sıvı soğutmanın montajında problem yaşayacağımı düşündüğümden site üzerinden tercih etmeyi planladım.
Ben msi pro b650m-p'nin biostar b560mp-e pro üstüne bir avantajını bilmiyorum aksine dezavantajını biliyorum PCIe x1 versiyonu 3.0. Büyük ihtimal marka değeri olmasa daha ucuz olacak bir model. büyük dosya aktarımları yapmıyorsan KC3000'inin de nv3000 üzerine avantajı yok. İlla paranın tamamını kullanmak istiyorsan en iyi böyle:

1710331886752.png

Son düzenleme:
Geri