Neler Yeni

Çözüldü✓ 4070 Super sistemde DP kablosu takılıyken ekran gelmemesi

tufn7

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
tufan
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198862760461/
Facebook
tufan.atsy
Discord
tufan_7
Herkese iyi sosyaller dilerim öncelikle. Yeni toplamış olduğum kasayı açmam gerekti. Bileşenleri hiç çıkarmadım sadece görselde görmüş olduğunuz. kabloları çıkardım.
Ardından sağlıklı şekilde bilgisayarı kapattım tabii en son PSU kablosunu çıkardım sıkıntı olmasın diye. Görseldeki kabloları takınca, DisplayPort kablosunu tam taktığım halde ekran gelmiyor direkt uyku moduna alınıyor vs. diyor ve monitör ardından simsiyah oluyor. Fanlar RAM'ler soğutucu neredeyse sistemin hepsi çalışıyor RGB'leri de dahil sadece ekran gelmiyor tek.

Sistem özellikleri:
  • GPU: 4070S Gigabyte eagle OC 12 GB.
  • Anakart: ASUS Prime B650-MK ddr5
  • CPU: ryzen 5 7500F
  • RAM: 16x2 G.Skill Trident Z5 RGB 6000MHz 36CL.
  • PSU: Gigabyte GP- P650G 650W Gold
  • Soğutucu: Thermaltake Phantom spirit 120SE.

Kısa bilgiler
  • DisplayPort kablosu sağlam, sıkıntılı değil monitörün kendi kablosu.
  • Bileşenlerde hasar vs. hiçbir problem yok çünkü sistemi yeni test ettim. Hepsi de sağlıklı çıktı.
  • Anakartta uyarı gibi hiçbir ışık bulunmamakta.
  • Sistem ısı değerleri çok iyi.
  • DisplayPort'u üç farklı yuvada denedim hepsinde de gelmedi ayrıca HDMI kablosu takmayı denedim onda da aynı sorunu yaşadım.

Sonuç:
Normalde kablosu takılı PSU'nun anahtarı da açıktı DisplayPort ile de GPU'ya takılıydı ama ekran gelmiyordu.
Ben de PSU anahtarını yuvarlağa alıp tekrardan çizgiye aldım yani kapatıp tekrar açtım ardından ekran düştü sisteme. Niçin böyle olmuş olabilir? Direkt sistemle ekran gelir diye beklemiştim oysa ki.
Sevgili @Abdullah Hacıgül hocam sizler de ilgilenmek isterseniz minnettar olurum.

WhatsApp Görsel 2024-12-05 saat 20.27.46_a32ab853.jpg

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,550
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Asus anakartlarda bu tarz garip sorunlar var nedense. Yine olursa sistemi açmadan önce monitörü açın, daha sonra sistemi açın öyle deneyin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,052,461
Üyeler
167,129
Son üye
Bedirhan1cpr
Top Bottom