Hepinize merhaba arkadaşlar, ben geçtiğimiz bir kaç haftada ilk masaüstü bilgisayarımı
kurdum. içerisinde Intel ARC b580 ve ryzen 5 7500f var.
içerisinde 650 wattlık bir psu kullanıyorum kasayla beraber geliyordu pek iyi değil. msi mag
a650bnl bronze
ve size 3 adet sorum var.
1. Ben evde 3 yaşında bir kardeşim bulundugu için evdeki kilere bilgisayarı kurdum. ancak
kilerdeki priz biraz yıpranmış ve eski. (yaşadığımız ev genel olarak eski zaten)
ve monitör artı kasa için yeterli sayıda priz yok. o yüzden kötü bir 3lü priz kullanıyorum, çin
plastiği kokuyor o derece yani. ben bilgisayarımı 3'lüye taktım , herhangi bir problem yok. 2.
sorumda bahsedecegım ethernet internet problemiyle karşılaşıp biraz troubleshooting
yapmak için ethernet kablosunu laptopa takacaktım ancak laptopın şarjı yoktu ve bende
masaüstü bilgisayarımın takılı olduğu 3'lü prize taktım. takarken böyle kıvılcım ve sesler zaten
geliyordu ve bende sorun etmedim ama tam taktıgımda masaüstü bilgisayarımda falan direkt
elektrikler kesildi bende hızlıca prizden çıkardım 3'lüyü. ancak evde elektrikler kesilmedi ve
üçlüde çalışıyor.
bunun gibi problemleri sıkça yaşayacağım belli gibi. ASIL SORUM ŞU:
sistemimi nasıl sağlıklı ve düzgün bir şekilde çalıştırabilirim?
2. masaüstü bilgisayarımın ekran kartında wifi yok ve ayrıca bendede herhangi bir dongle yok.
bende ethernet kullanmayı denedim. yine kötü bir router'ımız var modeli CNET WNIR3300 ve
bütün portları falan denedim ama ethernet ile internet gelmiyor. bir sürü yöntem denedim
ancak hiçbiri olmuyor.
modemde ışık yanmıyor bilgisayarda internet yok.
nasıl sağlıklı ethernet baglantısı saglayabilirim?
3. monitör(180hz) ama daha 60 hz de kullanıyorum (ayarlamadım o kısmını) hani
masaüstünde bir şey seçmek için mavi bir kutu yapabiliyorsunuz ya mouse ile (ismini
bilmiyorum) onu böyle hızlı yada yavaş farketmeksizin hareket ettirdiğimde kutucugun
sınırlarında sanki yenilemede bug oluyor gibi.
sizce neden oluyor ve nasıl düzelecek?
bu sorularım üzerine ekstra bilgi gerekiyorsa verebilrim şimdiden teşekkürler.
kurdum. içerisinde Intel ARC b580 ve ryzen 5 7500f var.
içerisinde 650 wattlık bir psu kullanıyorum kasayla beraber geliyordu pek iyi değil. msi mag
a650bnl bronze
ve size 3 adet sorum var.
1. Ben evde 3 yaşında bir kardeşim bulundugu için evdeki kilere bilgisayarı kurdum. ancak
kilerdeki priz biraz yıpranmış ve eski. (yaşadığımız ev genel olarak eski zaten)
ve monitör artı kasa için yeterli sayıda priz yok. o yüzden kötü bir 3lü priz kullanıyorum, çin
plastiği kokuyor o derece yani. ben bilgisayarımı 3'lüye taktım , herhangi bir problem yok. 2.
sorumda bahsedecegım ethernet internet problemiyle karşılaşıp biraz troubleshooting
yapmak için ethernet kablosunu laptopa takacaktım ancak laptopın şarjı yoktu ve bende
masaüstü bilgisayarımın takılı olduğu 3'lü prize taktım. takarken böyle kıvılcım ve sesler zaten
geliyordu ve bende sorun etmedim ama tam taktıgımda masaüstü bilgisayarımda falan direkt
elektrikler kesildi bende hızlıca prizden çıkardım 3'lüyü. ancak evde elektrikler kesilmedi ve
üçlüde çalışıyor.
bunun gibi problemleri sıkça yaşayacağım belli gibi. ASIL SORUM ŞU:
sistemimi nasıl sağlıklı ve düzgün bir şekilde çalıştırabilirim?
2. masaüstü bilgisayarımın ekran kartında wifi yok ve ayrıca bendede herhangi bir dongle yok.
bende ethernet kullanmayı denedim. yine kötü bir router'ımız var modeli CNET WNIR3300 ve
bütün portları falan denedim ama ethernet ile internet gelmiyor. bir sürü yöntem denedim
ancak hiçbiri olmuyor.
modemde ışık yanmıyor bilgisayarda internet yok.
nasıl sağlıklı ethernet baglantısı saglayabilirim?
3. monitör(180hz) ama daha 60 hz de kullanıyorum (ayarlamadım o kısmını) hani
masaüstünde bir şey seçmek için mavi bir kutu yapabiliyorsunuz ya mouse ile (ismini
bilmiyorum) onu böyle hızlı yada yavaş farketmeksizin hareket ettirdiğimde kutucugun
sınırlarında sanki yenilemede bug oluyor gibi.
sizce neden oluyor ve nasıl düzelecek?
bu sorularım üzerine ekstra bilgi gerekiyorsa verebilrim şimdiden teşekkürler.