Neler Yeni

4070 TI Super için ATX 3.0 PSU şart mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Hasan Alioğlu
Senin o attığın alınmaz zaten 4.5k ya satılıyordu geçmiş günlerde o zaman alınırdı. 5.5k ya A850GL falan alırsın istersen. Ama onu alıcağına 500tl daha ekleyip
Bunu alabiliyorsun. 850w fiyatları gereksiz saçma şuanda. Ya 750w yada 1000w alcan.
https://www.vatanbilgisayar.com/fsp...50w-80plus-gold-semi-moduler-guc-kaynagi.html yine vatanda şu var, 1000 lira kısıp bunu almak mı mantıklı yoksa 1000 daha koyup 1000 almak mı emin olamadım. sen olsan napardın?

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1

egecabbar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
814
İsim
Ege
https://www.vatanbilgisayar.com/fsp...50w-80plus-gold-semi-moduler-guc-kaynagi.html yine vatanda şu var, 1000 lira kısıp bunu almak mı mantıklı yoksa 1000 daha koyup 1000 almak mı emin olamadım. sen olsan napardın?
Dediğim gibi 850 almak mantıklı değil ya 750 ya 1000 al. İleride yeni çıkan işlemcilerden takacam belki 5080 falan alırım tarzı düşüncelerin varsa 1000w al. Ama ileride çok değiştirmem bütçemde çok yok dersen 750w al geç.

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Hasan Alioğlu
Dediğim gibi 850 almak mantıklı değil ya 750 ya 1000 al. İleride yeni çıkan işlemcilerden takacam belki 5080 falan alırım tarzı düşüncelerin varsa 1000w al. Ama ileride çok değiştirmem bütçemde çok yok dersen 750w al geç.
Bu paraları vereceksen almışken 1000W al. Zaten 850W olan yarı modüler bu tam moduler o fark da önemli.
1000w olanı alıp geçiyorum o zaman. sıvı soğutma olarak lt720 düşünüyorum öneriniz var mı?

egecabbar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
814
İsim
Ege
1000w olanı alıp geçiyorum o zaman. sıvı soğutma olarak lt720 düşünüyorum öneriniz var mı?
6K ya satılanı alıcaksan alma.
Kargo süresi biraz uzun sürer ama burdan al.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada işlemci 7500f demiştin dimi ? O işlemciye 360mm sıvı soğutucu almaya hiç gerek yok. Kasanın ön tarafına takacaksan hele hele hiç gerek yok. Şunu al geç
İlerde 7800x3d alırsan gene bu soğutucu iş yapıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Hasan Alioğlu
İşlemcin intel trafolarından biri değilse güzel soğutucu.
7500f aldım. normalde sıvı soğutmaya gerek yok ama kasada güzel duracağı için almak istiyorum. 1 sene sonra 5000 serisi kartlara geçip işlemciyi de yükseltirim diye düşünüyorum bir yandan. Kenarda dursun şimdiden almış olayım ilerde fiyatı her türlü artacak çünkü.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
7500f aldım. normalde sıvı soğutmaya gerek yok ama kasada güzel duracağı için almak istiyorum. 1 sene sonra 5000 serisi kartlara geçip işlemciyi de yükseltirim diye düşünüyorum bir yandan. Kenarda dursun şimdiden almış olayım ilerde fiyatı her türlü artacak çünkü.
Soğutucu ve Kasa/PSU ikilisi ömürlük bileşenler zaten. İyisini almanın bir zararını görmedim.

Kendi adıma konuşursam 3 tane sistem değiştirdim ilerde belki daha fazla sistem de değiştiririm hala aynı kasa/psu/soğutucu ile devam ediyorum 😀

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Hasan Alioğlu
6K ya satılanı alıcaksan alma.
Kargo süresi biraz uzun sürer ama burdan al.

Bu arada işlemci 7500f demiştin dimi ? O işlemciye 360mm sıvı soğutucu almaya hiç gerek yok. Kasanın ön tarafına takacaksan hele hele hiç gerek yok. Şunu al geç
İlerde 7800x3d alırsan gene bu soğutucu iş yapıyor.
evet hocam biliyorum hiç gereği yok sıvı soğutucunun. aslında hala bi yandan kule tipi mi alsam diye düşünmüyor değilim ama gözüme hiç hoş gelmiyor. Kasa Phanteks Nv5, sıvı soğutmayı yukarı takacağım. Gözüme güzel görünsün diye almak istiyorum bi yandan. Yoksa evet 1500 e hava soğutma ile kurtarabiliyorum.

https://www.sinerji.gen.tr/deepcool...vi-sogutucu-p-47822?utm_campaign=akakce&v=1.8 bu var bu arada. Amazondaki 4130'a geliyor. Burada 3800 TL. Buradan almayı düşünüyorum bu akşam.

Soğutucu ve Kasa/PSU ikilisi ömürlük bileşenler zaten. İyisini almanın bir zararını görmedim.
ben de öyle düşünüyorum o yüzden en iyisini alıp atayım kenara diyorum. her geçen gün artıyor fiyatlar. kasa toplarken yaptığım araştırmalarda 2022-23 tarihli konulara denk geldikçe yüreğim cız etti :)

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
evet hocam biliyorum hiç gereği yok sıvı soğutucunun. aslında hala bi yandan kule tipi mi alsam diye düşünmüyor değilim ama gözüme hiç hoş gelmiyor. Kasa Phanteks Nv5, sıvı soğutmayı yukarı takacağım. Gözüme güzel görünsün diye almak istiyorum bi yandan. Yoksa evet 1500 e hava soğutma ile kurtarabiliyorum.

https://www.sinerji.gen.tr/deepcool...vi-sogutucu-p-47822?utm_campaign=akakce&v=1.8 bu var bu arada. Amazondaki 4130'a geliyor. Burada 3800 TL. Buradan almayı düşünüyorum bu akşam.

ben de öyle düşünüyorum o yüzden en iyisini alıp atayım kenara diyorum. her geçen gün artıyor fiyatlar. kasa toplarken yaptığım araştırmalarda 2022-23 tarihli konulara denk geldikçe yüreğim cız etti :)
Beyaz kasa ise bu sinerjideki beyaz hali hoş durur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Hasan Alioğlu

Kendi adıma konuşursam 3 tane sistem değiştirdim ilerde belki daha fazla sistem de değiştiririm hala aynı kasa/psu/soğutucu ile devam ediyorum 😀
Kesinlikle benim de hedefim bu. Phanteks Nv5 kasa aldım, lt720, 1000w psu üçlüsü ile uzun süre giderim diye düşünüyorum. Anakartım da Msi mag b650 tomahawk wifi. O da uzun süre götürür gibi duruyor.

E
Beyaz kasa ise bu sinerjideki beyaz hali hoş durur.
Evet beyaz kasa. Fanları da https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=14148 bundan aldım. Anakart ve ekran kartı da siyah. Bakalım umarım güzel durur.

Kasa ve fanlar kargoya verilecek bugün. Soğutucu ve psu da akşam sipariş ederim yarın kargoya verilir. Birkaç güne sistemi dizeceğim umarım bi hata yapmam. İlk defa sistem dizeceğim :) İnternet tutorial dolu bi sıkıntı çıkacağını sanmıyorum. En kötü ihtimal buraya bi konu açarım "Kasadan patlama sesi geldi acil yardım" diye :D Hayırlısı bakalım.

Kasayı dizince buraya atarım.

Bu lt720'nin fanları rgb değil, https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=14148 bu termalright fanlar iyi olur mu ona? Yoksa daha kaliteli bir şey mi almalıyım? Deepcool soğutucuya Deepcool fan mı takılmalı?

egecabbar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
814
İsim
Ege

Amzondaki 3600 e denk geliyor ama eğer beyaz alacaksan zaten onun sinerjide stoğu var dediğin gibi oradan alabilirsin. Deepcool soğutucuya deepcool fan takılmak zorunda değil ama RGB olmadanda gayet hoş duruyor bence bi önce o şekilde deneyin. Eğer hoşunuza gitmezse gidip alırsınız halledersiniz. Eğer montajda sıkıntı yaşarsanız banada ulaşabilirsiniz veya konudan yazabilirsiniz.

Top Bottom