Ben genel olarak bazı hususlardan bahsedeceğim, bunun üzerine kendi kararını kendin verirsin. Düşüncelerim şu şekilde:
2K tabanlı bir sistem hayali kurduğun için 5600X işlemciyi şimdilik idare etsin sonra yükseltirim gözü ile bakıyorsan bir problem olmayacaktır fakat daha ileride 5800X gibi bir işlemciye geçmek gerekli. Sıvı soğutma güzel bi ürün tercihim Arctic'den yana olurdu fakat problem değil, SSD kesinlikle yetersiz günümüzde Windows update şu bu derken programlar yok şunlar bunlar derken +100 GB oluyor. En az 1-1.5 TB disk lazım,
PSU çok kötü bi seçim LTT yada Cultist
PSU Tier List içerisinden bir ürünle değişiklik sağla, monitör hani sadece fiyatı için alınacak bir ürün görsel bir zevk sağlamayacak. Kasayı duymadım bilinmedik markalarada bakmıyorum, fakat bi ara warcry gibi bir ürün vardı eğer ki onun çakması bilgisayar cayır cayır bi hale dönüyordü ahva akışı çok kötüydü çok iyi araştırmalısın. Genel fikirlerim bunlar...
Galax'da çok iyi bi seçim değil ama anladığım kadarı ile beyaz olduğu için tercih etmişsin.
Konuştuğunuz konuya gelecek olursak her zaman darboğaz olur önemli olan saçma derecede olmaması, fakat 5600X 2K'da çok yeterli kalamayacağı için biraz zorlayacaktır (oyuna göre) bu durumda, bazı oyunlarda FPS düşüşleri veya performans kaybı yaşayabilir. Özellikle CPU'nun daha fazla yük taşıdığı oyunlarda bu sorun daha belirgin hale gelebilir.
Görüşlerim bu yönde...