Neler Yeni

4070ti için 5 metre uzunluğunda priz önerisi

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Güney Eroğlu
Merhaba,

Bugün Schneider marka bir priz almıştım beşli, fakat uzunluğu 2 metre diye siparişimi iptal ettim. Bana güvenilir, önerilir bir markanın 5 metrelik bir uzatma kablosu gerekiyor. Elektriğin çıkış kısmı için de Schneider tekli olanından aldım. Bayağı bir şey için kullanıyorum bu elektriği açıkçası. Dediğim gibi, 4070ti, 2k monitör, MacBook Pro, telefon şarjı, kulaklı ve saat şarjı, joystick şarjı... Liste böyle gidiyor, bazen hepsini aynı anda şarj ettiğim de oluyor ve problem yaşamak istemiyorum. Önerilirinizi bekliyorum, bütçe sınırı yok ama gidip de 4-5k bir şey de olmasın tabii ki 😃
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mesela şey yapsam ne derece mantıklı oluyor, bunu da bilmiyorum açıkçası. Elektriğin duvardan çıkan kısmına Schneider marka tekli bir priz koysam, bu prizin ucuna dandik bir tane 2-3 metrelik ve altılı priz koysam, sonra da bu altılı prizden de beşli Schneider'ı çıkarsam, 2 metre olanı yani. 5 metre elde etmiş olurum tabii ama o aradaki dandik 2-3 metre yüzünden tüm sistem en ufak olayda çöp olur mu? Hiç anlamıyorum bu işlerden ve Schneider'ın 5 metrelik kablosu yok... Ne yapmalıyım?

Carl Johnson CJ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
780
İsim
Carl Johnson
Akım korumalı priz mi aldın? Ürünün linkini atar mısın?

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Güney Eroğlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

onurkaplan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
605
İsim
Onur
Aldığın ürünü iptal etmeyip elektrikçi ye gidip kablosunu uzattirabilirdin

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Güney Eroğlu
O şekilde ne derece sağlıklı olur bilmiyorum açıkçası. Dediğim gibi, hiç anlamıyorum. 2 tane 3 metrelik alıp uç uca da ekleyebilirim 😃 Mantıklı olmaz ama böylesi de sanırım.

onurkaplan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
605
İsim
Onur
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Güney Eroğlu
Bunların max değerlerinde 600 falan diyor, bende 850w PSU var. Problem olmaz mı?

Carl Johnson CJ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
780
İsim
Carl Johnson
Anladığım kadarıyla bütün elektronik cihazları çoklu prize takılı bir şekilde kullanıyorsun.

Akım korumalı prizler yalnızca yüksek gerilime karşı koruma sağlar yani yıldırım düşmesi gibi durumlarda 220+ voltun üzerinde yani 260/280 volt gibi bir enerji gelirse bu prizler içerisinde ki yarın iletken devre kesici sigorta ile yüksek voltlu akımı elektronik cihazlara iletmez ve bu şekilde koruma sağlar ama bu prizler düşük akım dalgalanmlarına karşı malesef koruma sağlayamazlar yani çoklu prize bütün elektronik cihazları bağladığında prizde ki 220 volt 16 amperlik güç bu cihazları beslemeye yetmiyorsa düşük akım dalgalanması olur ve cihazların zarar görür özellikle bilgisayar işlemcileri çok hassas oldukları için doğrudan zarar görür.

Evde ki elektrik tessisatlarında 2,5'luk kablo kullanılır. Duvar prizleri 220 volt 16 amper yani 3520 wat güce sahiptir. Uzatma kablosu ile kullandığın cihazların toplam wat değeri 3520 wat'ın altında ise sorun olmaz. Ama çoklu priz ile kullandığın cihazların toplam wat değeri 3520'nin üzerinde ise düşük akım dalgalanması olur yani prizde ki güç elektronik cihazlara yeterli gücü sağlayamaz ve düşük akım dalgalanması oluşur buda cihazlara zarar verir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Güney Eroğlu
850w PSU dışında çok fazla elektrik kullandıran bir işlem yapmayacağım. Diğerleri tek başına bi' 850 daha olmaz yani. Dediğin w değerinin yarısı kadar anca kullanırım diye tahmin ediyorum, ama uzunluk olarak bilgisayarım ile duvardaki elektrik kablosu arasındaki mesafe 2-3 metre. Bu yüzden bana 5 metrelik kablo gerekiyor ve bu kısmı maalesef halledemiyorum. Uç uca takmak da sanki çok sağlıksız olur gibi geldi.

Siene

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
641
İsim
Sinan
Güvendiğin bir elektrikçi varsa git kablo yaptır ben kendim için öyle yaptırmıştım. Özellikle belirttim akım korumalı topraklı olmasını viko marka prizden 5 mt den uzun bi şekilde yaptırmıştım bayadır kullanıyorum hiç sorun yaşamadım bi tek açma kapama anahtarı bozuldu oda ayakla açıp kapamaktan sanırım :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Güney Eroğlu
Hiç tanıdık elektrikçi yok, 3k paramı alıp 20 TL'lik priz verip kandırılma olasılığım çok yüksek. 😃

Top Bottom