Neler Yeni

4070ti super alıcam 5070 5070ti beklemeyeli miyim?

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,320
İsim
Berk
Arkadaşın veya genel alcının elinde 35 k civarı varsa 3 ay sonra yani kısa zamanda hiç bir iyi yatırım olamaz çünkü bütçe sadece ekran kartı ise, eldeki büyük bir kazanım kısa vadede gelmez. Eldeki bütçe atıyorum 250.000 veya daha fazlası ise yatırım yapılır kar beklenir. O zman durum farklı.

Yani bnm demek istedim küçük bütçe ile bekleyen çok bir kar getiri elde edemeyeceği için beklenirse kar beklerken zarar elde edecektir.
Kısa vadede. Piyasa değişkenliği yüznden.

Sordunuz üzere dolar kurunda da gideyim parayı yani ekran kartı bütçesini de dolara çevirse dolarda eski yıllardaki kadar kıpırdamadın dan kısa vadede yine bir şey değişmeyecektir.Çok büyük bir getiri elde edemeyecektir.

Sizn dediğiniz yukarda belirttim gibi kişinin bütçesi kartın 10 / 15 katı gibi bir yatırımı varsa ancak beklemeye değer. Getiri elde etmeye değer onu anlatmaya çalışıyorum.

Sadece alınacak ürünün bütçesini yatırım yapıp kısa vadede kimse çok bir şey kazanamaz. Ancak uzun süre yatırım olursa faiz veya altın gibi şeylerde durum değişir. Konu sahibi arkadaş ise ya şimdi yada 3/4 ayda kart alacağını belirtiyor beklese bile. Yani kısa sürede ...
siz bir şey anlatmaya çalışmıyorsunuz sadece kafanızdakileri söylüyorsunuz. bütçe sorunu yoksa arkadaş beklemeli. kaldı ki aradaki farktan bahsediyorsunuz 5 serisi cıktıktan sonra 4 serilerinde indirimler baslayacak bugunun sartlarında 4 serisi almaktansa suan idare imkanı varsa beklenmeli. yatırım yapmaktan bahseden kim? paranın erime kaygısındaysanız bunları cesitli paritelerde tutabilirsiniz sen bu lafımı yatırım yapma konusuna ceviriyorsun. sen kafandakileti anlatmaya odaklandıkca ben 1 desem sen hep 2 diyeceksin olayı kisisellestiriyorsun.

Bilal539

80+ Silver
siz bir şey anlatmaya çalışmıyorsunuz sadece kafanızdakileri söylüyorsunuz. bütçe sorunu yoksa arkadaş beklemeli. kaldı ki aradaki farktan bahsediyorsunuz 5 serisi cıktıktan sonra 4 serilerinde indirimler baslayacak bugunun sartlarında 4 serisi almaktansa suan idare imkanı varsa beklenmeli. yatırım yapmaktan bahseden kim? paranın erime kaygısındaysanız bunları cesitli paritelerde tutabilirsiniz sen bu lafımı yatırım yapma konusuna ceviriyorsun. sen kafandakileti anlatmaya odaklandıkca ben 1 desem sen hep 2 diyeceksin olayı kisisellestiriyorsun.
İndirim mi çok beklersin 5 serisi ucuz olacak mı sanıyorsun sen

Captain Barbossa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
Erhan Akçay
İndirim mi çok beklersin 5 serisi ucuz olacak mı sanıyorsun sen
He deyip geçin boşverin arkadaş pembe tablo çiziyor. anlamıyorda, bnm yorumlarımı okuyun siz bir zahmet. Hala 4000 serisi ucuzlayacak diyor .
Daha önce 3080 ti lerin 3080 lerin 4000 serisi ile aynı veya daha fazlaya satıldığının farkında bile değil. 4070 22 bine satılırken 3080 ni sıfır 12 k ya satıldığını kim gördü bu piyasada . Şu anda bile en ucuz 3080 25 k oda bir yerde sadece.

Muhtemelen başka memleketten bahsediyor.

Tkoc1234

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Ali taha
4080s 6 ay öncesine göre 10k arttı 4080s almak için bekleyenler aynı paraya 4070tis aldılar

Captain Barbossa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
Erhan Akçay
Şunu da ekliyim konu sahibi arkadaş ne demiş 4070ti super almalımıyım yoksa 5000 serisi beklemelimiyim yani bütçesi belliki 4070 ti supere yetecek . Yani bütçede belliki kısıtlama var. Kısıtlaması olmayan adam gider konuda açmaz 4090 veya 5090 alır zaten.

Son olarak bnm ilk yorumuma para yatırım aracı diye sen laf ettin. Bnde o yorumları ona göre açıkladım ve sen o kapsamlı yaptığım yoruma gülme ifadesi bırakıyorsun . Ben de ondan sonra senin yorumlarına gülme bıraktım.

Captain Barbossa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
Erhan Akçay
4070 ti super alıcam da siz piyasayı çok iyi biliyorsunuz acaba 5070 ti çıktığında söyledin 4070ti super de ki indirim 20 k olurmu :ROFLMAO::ROFLMAO: sizin gibi duayen e sormnak lazım madem yorumlarıma gülüyorsun :ROFLMAO:

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,320
İsim
Berk
Şunu da ekliyim konu sahibi arkadaş ne demiş 4070ti super almalımıyım yoksa 5000 serisi beklemelimiyim yani bütçesi belliki 4070 ti supere yetecek . Yani bütçede belliki kısıtlama var. Kısıtlaması olmayan adam gider konuda açmaz 4090 veya 5090 alır zaten.

Son olarak bnm ilk yorumuma para yatırım aracı diye sen laf ettin. Bnde o yorumları ona göre açıkladım ve sen o kapsamlı yaptığım yoruma gülme ifadesi bırakıyorsun . Ben de ondan sonra senin yorumlarına gülme bıraktım.
4070 ti super alıcam da siz piyasayı çok iyi biliyorsunuz acaba 5070 ti çıktığında söyledin 4070ti super de ki indirim 20 k olurmu :ROFLMAO::ROFLMAO: sizin gibi duayen e sormnak lazım madem yorumlarıma gülüyorsun :ROFLMAO:
kendi kafandakileri söylemeye başladın yine. kendin senaryo kurup bunları savunuyorsun. "arkadaşın belliki parası yok", "parası 4 serisine anca yeticek" bak bunlar hep varsayım. varsayım ile ilerleyen sensin. neden söyle düsünmek istemiyorsun arkadas ekran kartı alacak ve almısken güncel bir kart almak istiyor bütçesine göre suan 4070ti bakıyor fakat 5 serisi eli kulagında oldugundan hazır almısmen belki 2-3 daha verip 5070 düşünebileceğini belirtiyor. benim yaptıgım ilk yorumda zaten belirtiyorum bütçe problemi yoksa beklenmeli. paranın erime kaygısı varsa bunu bir çok yatırım aracında bekletebilir. sen söyle bakalım martta 5 serisi cıktıgında parası ne kadar eriyecek? konu burdan nerelere cekiliyor. yatırım dersi de aldık. komik ama savunmalar hosuma gidiyor 🤣🤣

Captain Barbossa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
Erhan Akçay
kendi kafandakileri söylemeye başladın yine. kendin senaryo kurup bunları savunuyorsun. "arkadaşın belliki parası yok", "parası 4 serisine anca yeticek" bak bunlar hep varsayım. varsayım ile ilerleyen sensin. neden söyle düsünmek istemiyorsun arkadas ekran kartı alacak ve almısken güncel bir kart almak istiyor bütçesine göre suan 4070ti bakıyor fakat 5 serisi eli kulagında oldugundan hazır almısmen belki 2-3 daha verip 5070 düşünebileceğini belirtiyor. benim yaptıgım ilk yorumda zaten belirtiyorum bütçe problemi yoksa beklenmeli. paranın erime kaygısı varsa bunu bir çok yatırım aracında bekletebilir. sen söyle bakalım martta 5 serisi cıktıgında parası ne kadar eriyecek? konu burdan nerelere cekiliyor. yatırım dersi de aldık. komik ama savunmalar hosuma gidiyor 🤣🤣
Ekonomist duayen eyvallah :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: umarım gerçek hayatta seni dinleyen yoktur.:ROFLMAO:

Ekler

• 6989177-9360.jpg
    6989177-9360.jpg
    135.8 KB · Hit: 2

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,320
İsim
Berk
Ekonomist duayen eyvallah :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: umarım gerçek hayatta seni dinleyen yoktur.:ROFLMAO:
valla ben kişiliğine dair bir tek söz söylemedim ama sen her yorumunda üstüme bir çok yakıştırma, hakarette bulundun. kendi eksikliklerini bu şekilde mi dile getirme aracı buldun kendine, yazık. basit bir ekran kartı konusunu bile kişiselleştirdin 😅

quistin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
655
İsim
Fırat divitci
bütçe sorunu yoksa kesinlikle bekleyin
Mesaj otomatik birleştirildi:

ne fark eder ki dediğiniz çok saçma şuan para hazırsa bunu bir çok yatırım aracında bekletebilir para da erimez.
Olay sadece bu değil dostum bak şimdi dolar muhtemelen artacak parasını dolarda bekletti o yüzden orada sıkıntı yaşamadı tamam geriye şunlar kalıyor.
1- Yeni çıkan ürünler genelde fahiş fiyatla satılıyor (TR)
2- Nvidia 1. ağızdan stok sıkıntısı yaşanacağını söylüyor yani üretimi düşük tutacaklar.
3- Yeni çıkan ve özellikle stoğu düşük olan ürünlerde ülkemizin nasıl bir fiyatlandırma yaptığını biliyorsunuz 9800x3d'ye bakın mesela. 479 dolar olması gereken işlemci neredeyse 25k. 7800x3d fiyatları da uçmuş durumda.
4- Zaten arkadaşın bekleyeceği ürün 5070ti veya 5070. 5070 kartı 4070ti superden güçlü olmayacaktır çünkü arada 3 farklı kart var 4070/4070s/4070ti/4070ti super. 5070ti ise muhtemelen 4080 gücünde olacaktır ama fiyat olarak da 4080'i aratacağını sanmam.
5- 2025'te internette satılan tüm ürünlere ekstra %25 stopaj vergisi ekleneceği öngörülüyor.
6- Asgari ücret %30 arttı ancak ürünlerin fiyatının %30 ile kalacağının garantisi yok. Parasını dolarda bekletse bile marta kadar doların da %30 artacağının garantisi yok.

Bu sebeplerden dolayı benim gözümde beklemek çok riskli o yüzden biz beklemeyip 4070ti super aldık mesela. 4K için kullanıyoruz ve daha fps problemi yaşadığımız 1 tane bile oyun olmadı. Dlss kalite modunu kullandıktan , frame geni açtıktan ve ray tracingi kapalı tuttuktan sonra kartın kas gücü de var (3090 ti ile aynı raster gücüne sahip) yeterli vrame de sahip.

Captain Barbossa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
Erhan Akçay
valla ben kişiliğine dair bir tek söz söylemedim ama sen her yorumunda üstüme bir çok yakıştırma, hakarette bulundun. kendi eksikliklerini bu şekilde mi dile getirme aracı buldun kendine, yazık. basit bir ekran kartı konusunu bile kişiselleştirdin 😅
Yok nerde hakarette bulundum allah aşkına ekonomist duayeni güzel olarak düşündüm ben kötü maksatta demedim. birde resmi diyorsan mizah için koydum senle alakası yok gülüştük diye.

Konu forum başka şey. Zaten başkasının konusu pek arkadaş ilgilenmedi de neyse. Amacım kırmak deyildi gülmeleri sen başlattın diye yaptım. Yinede kırdıysam kusura bakma.

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,320
İsim
Berk
Olay sadece bu değil dostum bak şimdi dolar muhtemelen artacak parasını dolarda bekletti o yüzden orada sıkıntı yaşamadı tamam geriye şunlar kalıyor.
1- Yeni çıkan ürünler genelde fahiş fiyatla satılıyor (TR)
2- Nvidia 1. ağızdan stok sıkıntısı yaşanacağını söylüyor yani üretimi düşük tutacaklar.
3- Yeni çıkan ve özellikle stoğu düşük olan ürünlerde ülkemizin nasıl bir fiyatlandırma yaptığını biliyorsunuz 9800x3d'ye bakın mesela. 479 dolar olması gereken işlemci neredeyse 25k. 7800x3d fiyatları da uçmuş durumda.
4- Zaten arkadaşın bekleyeceği ürün 5070ti veya 5070. 5070 kartı 4070ti superden güçlü olmayacaktır çünkü arada 3 farklı kart var 4070/4070s/4070ti/4070ti super. 5070ti ise muhtemelen 4080 gücünde olacaktır ama fiyat olarak da 4080'i aratacağını sanmam.
5- 2025'te internette satılan tüm ürünlere ekstra %25 stopaj vergisi ekleneceği öngörülüyor.
6- Asgari ücret %30 arttı ancak ürünlerin fiyatının %30 ile kalacağının garantisi yok. Parasını dolarda bekletse bile marta kadar doların da %30 artacağının garantisi yok.

Bu sebeplerden dolayı benim gözümde beklemek çok riskli o yüzden biz beklemeyip 4070ti super aldık mesela. 4K için kullanıyoruz ve daha fps problemi yaşadığımız 1 tane bile oyun olmadı. Dlss kalite modunu kullandıktan , frame geni açtıktan ve ray tracingi kapalı tuttuktan sonra kartın kas gücü de var (3090 ti ile aynı raster gücüne sahip) yeterli vrame de sahip.
çok güzel yazmışsınız ve her maddesine kesinlikle katılıyorum. lakin bütçe problemi yoksadan kastım zaten bunlar içindi.

kendim bekleme taraftarı olmamın sebebi yeni beklenen özellikler. misal dlss 3.0 cıktıgında eski kartlar mahrum kaldı. aynısı frame gen için de öyle oldu. bu denli sıcrama bir özellik 5 serisinde olur mu bilinmez ama simdi sırada dlss 4.0 var. ve vram tarafında bir takım geliştirmelerden bahsediliyor çıkış tarihinden önce farklı bir takım özellikler tanıtabilirler. tabi bunlar suan icin sadece birer söylenti olabilir. hazır bu döneme kadar beklenmis ben olsam beklemeyi tercih ederdim. benim tek gayem hazır arkadaş kart alıcak 5 serisi tanıtıldıgında keske dememesi için genel olarak durumu kendisi mukayese etsin, tekrar ediyorum bütçe problemi yoksa. bunun dışında bir şey ifade etmiyorum.

Top Bottom