Bu mantıksız bence, çünkü sistemde psu stoğu yok, başka psu koyayım dediğinde 4K₺ ekliyor. Kc3000+b650mk+2x16ram+ psu seçince hava soğutma ile 81.600₺’ye denk geliyor.
Aynı bütçelerde bilgisayar alacağım, beyaz yapacaktım ama çok masraflı oluyordu. Şimdi de 4070ti süper ile 4080 süper arasında kaldım hazır sistemlerde veya tek tek toplayınca ortalama 10-12K fark ediyoe, genel olarak oyunlarda da 20fps fark var değer mi bilemedim. 4070 Super’e kadar düşündürdü. Sizce bu bütçelerde görüntüye de önem veriliyorsa tek tek toplayıp birleştirmek mi?
Aynı bütçelerde bilgisayar alacağım, beyaz yapacaktım ama çok masraflı oluyordu. Şimdi de 4070ti süper ile 4080 süper arasında kaldım hazır sistemlerde veya tek tek toplayınca ortalama 10-12K fark ediyoe, genel olarak oyunlarda da 20fps fark var değer mi bilemedim. 4070 Super’e kadar düşündürdü. Sizce bu bütçelerde görüntüye de önem veriliyorsa tek tek toplayıp birleştirmek mi?
hocam sizin gibi ben de aynısıni düşündüm fakat tek tek toplayınca daha pahalıya geliyor
hazır sistem daha mantıklı gibi cok fark ediyo yoksa
sadece fps icin degil de performans acısından 4080super daha güclü dendi bana
ben 4k tercih ettiğim icin 4080super daha mantıklı benim için
hocam sizin gibi ben de aynısıni düşündüm fakat tek tek toplayınca daha pahalıya geliyor
hazır sistem daha mantıklı gibi cok fark ediyo yoksa
sadece fps icin degil de performans acısından 4080super daha güclü dendi bana
ben 4k tercih ettiğim icin 4080super daha mantıklı benim için
Ben de direkt 2k 240hz monitör ile 7800x3d 4070ti super kombinleyeyim dedim, hem hikayeli oyunlar hem fps oyunları oynuyorum ortası yok. Dizi film derken en uygunu bu benim için. Tamam ya ben 4080’e bulaşmayayım hiç arada olan farkı farklı şeklde değerlendiririz.
Ben de direkt 2k 240hz monitör ile 7800x3d 4070ti super kombinleyeyim dedim, hem hikayeli oyunlar hem fps oyunları oynuyorum ortası yok. Dizi film derken en uygunu bu benim için. Tamam ya ben 4080’e bulaşmayayım hiç arada olan farkı farklı şeklde değerlendiririz.
Eğer bütçeden yana sorun yoksa ve kasanın daha büyük ve akvaryum kasa olmasını istiyorsanız gt502 koyun 84k ya bu şekilde bir sistem çıkar 2 tb mp600 koydum ondan 84k yoksa daha ucuza gelirdi
Anakart konusundada daha sade bir anakart isterseniz 1120 TL'ye B650 Pro RS var
Eğer bütçeden yana sorun yoksa ve kasanın daha büyük ve akvaryum kasa olmasını istiyorsanız gt502 koyun 84k ya bu şekilde bir sistem çıkar 2 tb mp600 koydum ondan 84k yoksa daha ucuza gelirdi
Hocam o kadar arada kalıyorum ki, diyorum ilk başta sağlam bir şey alayım. Sonra bakıyorum hazırlara sonra tek tek topluyorum, böyle yapa yapa canım sıkılıyor daralıyorum. Hem diyorum 3-5 fazla vereyim görüntüsü güzel olsun.
Sanırım yarın ki gaming gecesinde beklediğim ürünler güzel indirime girerse onlardan alıp tek tek toplamayı düşünüyorum.
Bence siz de bekleyin belki güzel bir şeyler çıkar istediğiniz gibi bir şey oluşturursunuz.
Beni kafamda artık görüntü-kalite-performans olarak 4070ti super + 7800x3d ikilisi var kaliteli yan parçalar ile 2K240HZ monitör koyup keyfini sürmeyi düşünüyorum. Sanırım 90K₺’lık olacağım ortalama.
Aslında kullanım amacına göre değişir, 4K monitörlerin çoğu 32’’ ve fps oyunu oynuyorsan 32’’ aşırı kaçar diye biliyorum. 27’’ bile bazen fazla geliyor.
Sen de benim gibi hem fps oyunları oynayacağım, hem hikayeli oyunlar, hem dizi-film. Bu şekilde düşünüyorsan hepsinin ortası 27’’ 2K 240HZ’de çıkar diye düşünüyorum.
Aslında kullanım amacına göre değişir, 4K monitörlerin çoğu 32’’ ve fps oyunu oynuyorsan 32’’ aşırı kaçar diye biliyorum. 27’’ bile bazen fazla geliyor.
Sen de benim gibi hem fps oyunları oynayacağım, hem hikayeli oyunlar, hem dizi-film. Bu şekilde düşünüyorsan hepsinin ortası 27’’ 2K 240HZ’de çıkar diye düşünüyorum.
hocam bu konuyu gecen konusmustuk sanırım 27"de 4k 32"e göre daha iyi olur diye pikseller gözükmüyomuş mu neymiş
hem zaten 32" aşiri buyuk almam büyük ihtimal
şimdi 4080super alıp da 4k monitör almamak olmaz ve dolayısıyla daha pahalı tutucak
kararsizim suan gercekten
MIRANA-FENIX4080SUPER oyuncu bilgisayarı AMD Ryzen 7 7800X3D ve GALAX RTX 4080 SUPER ekran kartı ile üst seviye oyun deneyimini en uygun fiyat ile sunmak için tasarlandı.