Neler Yeni

44-46k Bütçeye Dell vs Rog

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Onur Gönüllü
Merhaba arkadaşlar,
İki laptop arasında kaldım,
1.si 13.nesil i7 rtx4070 li Asus Rog

2.si
13.nesil i9 rtx4060 li Dell G16

açıkçası marka ve model olarak Dell den çekiniyorum ancak tecrübeli arkadaşlar bana yardımcı olursa çok memnun kalırım

DR. BİYOLOJİ

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,007
İsim
kilan embappe
Hocam model olarak da, donanım olarak da her türlü ROG daha mantıklı zaten.

mandog

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,268
İsim
Mertol
Bildiğim kadarıyla bu kasa dellin orta-düşük segment kasası. Eğer öyleyse zaten bu bütçede tercih edilmez. Öyle değilse de dellin önceki modellerinde driver-yazılım kaynaklı sorun yaşayan çok kişi var ben tercih etmezdim

serdar45

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Mahmut Serdar Çeliktürk
Hocam oyun için mi alıyorsunuz, taşıma şart mı şunun için diyorum, oyun ağırlıklı kullanıyorsanız muhtemelen 90 derecelerde gezecek sürekli işlemci, ben takılıyorum bu duruma şahsen :D

PNSHER

80+ Bronze
Merhaba arkadaşlar,
İki laptop arasında kaldım,
1.si 13.nesil i7 rtx4070 li Asus Rog

2.si
13.nesil i9 rtx4060 li Dell G16

açıkçası marka ve model olarak Dell den çekiniyorum ancak tecrübeli arkadaşlar bana yardımcı olursa çok memnun kalırım
Tartışmasız ROG tabii ki. Dellin o kasası giriş-orta segmentte de kullanılıyor ve o cihazlarda soğutma anakartla klavye arasında olduğu için macun değiştirmek zahmetli. Ayrıca geçen seneki modellerin yazılımları da problemliydi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Onur Gönüllü
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tartışmasız ROG tabii ki. Dellin o kasası giriş-orta segmentte de kullanılıyor ve o cihazlarda soğutma anakartla klavye arasında olduğu için macun değiştirmek zahmetli. Ayrıca geçen seneki modellerin yazılımları da problemliydi.
Teşekkür ederim cevabın için Ozan, M.A.Y hocama dediğimi tekrar edeceğim aslında, Dell donanım olarak daha ağır basmıyor mu sizce de
Hocam oyun için mi alıyorsunuz, taşıma şart mı şunun için diyorum, oyun ağırlıklı kullanıyorsanız muhtemelen 90 derecelerde gezecek sürekli işlemci, ben takılıyorum bu duruma şahsen :D
Hocam şu şekilde, hem oyun hem iş, karışık bir kullanım olacak benimkisi😂
Hocam model olarak da, donanım olarak da her türlü ROG daha mantıklı zaten.
Dostum teşekkür ederim, sormak istediğim şu donanım olarak i9 daha iyi değil mi? Üstelik 4060 ve 4070 arasında uçurum yok deniyor. Dell 2k ekrana sahip mesela. Donanım olarak daha iyi olma kısmını açıklar mısın

PNSHER

80+ Bronze
Teşekkür ederim cevabın için Ozan, M.A.Y hocama dediğimi tekrar edeceğim aslında, Dell donanım olarak daha ağır basmıyor mu sizce de

Hocam şu şekilde, hem oyun hem iş, karışık bir kullanım olacak benimkisi😂

Dostum teşekkür ederim, sormak istediğim şu donanım olarak i9 daha iyi değil mi? Üstelik 4060 ve 4070 arasında uçurum yok deniyor. Dell 2k ekrana sahip mesela. Donanım olarak daha iyi olma kısmını açıklar mısın
4060-4070 arasında %17-20 arası fark var. İşlemcide de ortalama %30 fark var. Dell sorunsuz bir marka olsaydı sizin için hangi özellikler önemliyse onu seçin derdim. Dell ekran ve işlemci açısından avantajlı gözükebilir ama geçen seneki modellerin yazılımları çok sıkıntılıydı.
Geçen seneki modelin incelemesi

zapkinus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,826
İsim
Kanon
İlgilendiği Kategoriler
müziğe dair her şey
Bildiğim kadarıyla bu kasa dellin orta-düşük segment kasası. Eğer öyleyse zaten bu bütçede tercih edilmez. Öyle değilse de dellin önceki modellerinde driver-yazılım kaynaklı sorun yaşayan çok kişi var ben tercih etmezdim
Evet, bu kasa Dell'in Alienware olmayan oyuncu serisi G serisine ait, tamamen plastik ve kalitesiz malzemeyle üretilmiş kasası. (Arkadaşım sahip)

zulumaster

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
350
İsim
zulu master
kafanı biraz daha karıştırayım :)

milenix

80+ Gold
Rog olan çok çok daha iyi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

kafanı biraz daha karıştırayım :)

Arkadaşın bahsettiği Rog bu ikisindende iyi hem işlemci olarak hem ekran kartı olarak.

zulumaster

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
350
İsim
zulu master
Rog olan çok çok daha iyi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşın bahsettiği Rog bu ikisindende iyi hem işlemci olarak hem ekran kartı olarak.
İşlemci iyidirde kalanı çöp. Malzeme ekran vs. Bir alt sınıf laptop onlar.

milenix

80+ Gold
İşlemci iyidirde kalanı çöp. Malzeme ekran vs. Bir alt sınıf laptop onlar.
4070 3080 seviyesinde ama bide dlls 3 var ve daha yeni. İşlemci olarak bu ikisinininde içinden geçer. Malzeme kalitesi olarak 3'ü zaten en üst seviyelerden aşı bir fark olmaz. Ekran olarak bir tek üstünlükleri var.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,842
Üyeler
163,732
Son üye
kumtepe7
Top Bottom