Neler Yeni

45.000 TL bütçe ile alabileceğim en iyi DDR5 sistem nedir ?

ThePrine

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Umut Can
Bütçe
45.000
Öncelikle aşağıda bırakacağım linkteki sisteme şu şekilde özelleştirme yaptım. 40 ila 45 bin tl arasında bir bütçem var ve bu miktar aralığında alabileceğim en iyi bilgisayarı ve en mantıklı seçimi yapmak istiyorum. Seçimimi DDR5 ten yana kullanacağım ve kesinlikle TPM 2.0 desteğinin olması gerekiyor onu da belirteyim. Oynayacağım oyunlar EFT,CS2,PUBG vb. oyunlar. 2K performansımda gözüm yok. 1080p çözünürlük de benim için yeterlidir. Benim özelleştirdiğim şekildeki sistem ektedir. Sistemin özelleştirilmemiş linkini de bırakıyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

Özelleştirilmemiş sistem linki

Ekler

• resim_2024-11-21_183010180.png
    resim_2024-11-21_183010180.png
    83 KB · Hit: 23

Thorcuk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
299
İsim
Emirhan
Öncelikle aşağıda bırakacağım linkteki sisteme şu şekilde özelleştirme yaptım. 40 ila 45 bin tl arasında bir bütçem var ve bu miktar aralığında alabileceğim en iyi bilgisayarı ve en mantıklı seçimi yapmak istiyorum. Seçimimi DDR5 ten yana kullanacağım ve kesinlikle TPM 2.0 desteğinin olması gerekiyor onu da belirteyim. Oynayacağım oyunlar EFT,CS2,PUBG vb. oyunlar. 2K performansımda gözüm yok. 1080p çözünürlük de benim için yeterlidir. Benim özelleştirdiğim şekildeki sistem ektedir. Sistemin özelleştirilmemiş linkini de bırakıyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

Özelleştirilmemiş sistem linki
Özelleştirmeyi kötü yapmışsın hocam ve yeni nesil bütün kartlarda tpm 2.0 bulunuyor zaten. Ve bu şekilde öneririm sistemi 1.5k daha fazla çıkıyor bütçen çıkmaz ise soğutucuyu daha sonradan alırsın hocam stok ile idare edersin 2 3 hafta çok yüke bindirmeden ama iyi bir şey almış olursun veya ssd'yi kingston nv3 yapabilirsin ordan kısılabilir en iyi

1732203384566.png

ThePrine

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Umut Can
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Özelleştirmeyi kötü yapmışsın hocam ve yeni nesil bütün kartlarda tpm 2.0 bulunuyor zaten. Ve bu şekilde öneririm sistemi 1.5k daha fazla çıkıyor bütçen çıkmaz ise soğutucuyu daha sonradan alırsın hocam stok ile idare edersin 2 3 hafta çok yüke bindirmeden ama iyi bir şey almış olursun veya ssd'yi kingston nv3 yapabilirsin ordan kısılabilir en iyi

Alıntıyı görüntüle
45.000 TL lik bir sistem almak baya bir düşündürüyor. Bu parçaları tercih etmenizdeki sebepleri söylerseniz kafamdaki soru işaretleri gitmiş olur. Özellikle anakart tarafında b650mp-e neden veya vento kasa bunlar kafamı karıştırdı.

BN0'

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Adugan B
Kral bende 2 gün önce satın aldım gamegaraj'dan ben ileride sattığım zaman daha rahat olması için MSI olarak aldım.
https://www.gamegaraj.com/urun/dragon-5a-rtx-super/ Bu sistemi güncelleştirerek aldım hocam buradan bakabilirsin düşünürsen.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Birde ben satın aldıktan sonra bunu gördüm, https://www.gamegaraj.com/urun/warrior-7a-rtx-4070ti-super/ Özelleştirmeleriyle benim pc'nin aynısını yaptığında 3-5 fps için 5-6k oynuyor o yüzden iptal etmedim. Birde kasa kesinlikle değişilmesi gerek bunu aldığınız zaman akışına çok kötü diyenler olmuş.

ThePrine

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Umut Can
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Alıntıyı görüntüle
Biostar'ın kendi sitesine girdiğimde windows 11 için tpm 2.0 desteğinin olmadığını gördüm. Listede b650mp-e bulunmuyor. Bir yandan da imkan vermiyorum ddr5 sistemde tpm olmaması saçmalık olur.

Ekler

• 1732205939929.png
    1732205939929.png
    27.4 KB · Hit: 3
Son düzenleme:

Thorcuk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
299
İsim
Emirhan
Biostar'ın kendi sitesine girdiğimde windows 11 için tpm 2.0 desteğinin olmadığını gördüm. Listede b650mp-e bulunmuyor. Bir yandan da imkan vermiyorum ddr5 sistemde tpm olmaması saçmalık olur.
tpm header'ı mevcut hocam yanlış bakmışsınızdır

1732215562931.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

45.000 TL lik bir sistem almak baya bir düşündürüyor. Bu parçaları tercih etmenizdeki sebepleri söylerseniz kafamdaki soru işaretleri gitmiş olur. Özellikle anakart tarafında b650mp-e neden veya vento kasa bunlar kafamı karıştırdı.
aigo psu yerine vento psu her halükarda tercih edilir hocam o kadar yüksek paraya sistem alıp aigo psuya sistem emanet etmek kimse istemez o yüzden önermem vento daha iyidir. Anakart olarakta ucuz kaliteli ve o fiyata 2 adet m2 yuvası mevcut asla üzmez köklü bir marka. Başka sorunuz var ise sorun seve seve cevaplarım

Top Bottom