Neler Yeni

%45 engelli raporu ötv

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
İsmail
Arkadaşlar %45 zihinsel engelli raporu ile ötv ödeniyor mu ödenmiyor mu bazı sitelerde ödenmiyor bazı sitelerde ise ötv indirimi diyor tam anlayamadım açıklayıcı bir şekilde anlatabilir misiniz şimdiden teşekkürler ederim

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,603
İsim
Mert Can Ergün
Arkadaşlar %45 zihinsel engelli raporu ile ötv ödeniyor mu ödenmiyor mu bazı sitelerde ödenmiyor bazı sitelerde ise ötv indirimi diyor tam anlayamadım açıklayıcı bir şekilde anlatabilir misiniz şimdiden teşekkürler ederim
ıq testin kaç
Mesaj otomatik birleştirildi:

Zeka geriliği

emre13

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Mehmet Emre
Hocam %45 zihinsel engelli kişiler araç kullanabiliyor mu bilmiyorum. Eğer kullanabiliyorsa kendi adına alıp engelli indiriminden faydalanabilir. Ancak %100 ÖTV muafiyeti olmuyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
İsmail
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam %45 zihinsel engelli kişiler araç kullanabiliyor mu bilmiyorum. Eğer kullanabiliyorsa kendi adına alıp engelli indiriminden faydalanabilir. Ancak %100 ÖTV muafiyeti olmuyor.
Ne kadar ötv muafiyet oluyor

Sora

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
Gökhan
Heyet raporunda %90 engelli olması gerekiyor.

MTBC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
840
İsim
Mehmet Türker BAYRAKTAR
%90 üzeri aile de kullanabiliyor ancak bunun altında belli bir orana kadar kişi sadece kendi aracını alabilir ve kullanabilir diye hatırlıyorum ben. Herhangi bir araba bayisini arayın isterseniz yardımcı olurlar onlar sürekli bu işi yapıyorlar çünkü.

UÇAN TÜRK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
262
İsim
EFEKAN SARIKAYA
hocam ötv ödemeden araç alabiliyorsun ama 5 yıl kullanma zorunluluğu var 5 yıl sonra tekrar ötv ödemeden ile araç alabilirsiniz diye biliyorum. vergi dairesi ile bununla ilgili görüşmüştüm 1 yıl önce.

Dahası  
Reaksiyon skoru
78
İsim
Oğuzhan Demir
Hocam öncelikle iyi günler, böbrek nakli nedeniyle 70% engelli raporum var. Sorunun cevabı şu; bildiğim ve soruşturduğum kadarıyla engelli raporun 40-89 dereceleri arasındaysa ÖTV'de belli bir indirim alıyorsun. Engelli raporun olduğu için MTV'den muaf, Su aboneliklerinde ve sosyal destek sağlayan servislerde (TürkTelekom, Turkcell vs.) 25% indirim alabiliyorsun. Yalnız tek abonelik için geçerli. -Yani hem tt mobil hem de tt internet hattında indirim olmuyor. -

UÇAN TÜRK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
262
İsim
EFEKAN SARIKAYA
internette şöyle yazıyor

Birey kendi aracını kullanacağı için H sınıfı ehliyete de sahip olmalıdır. Kişi, ehliyet alacağı zaman özel donanımlı bir engelli aracıyla sınava girer ve ehliyetini alır. %90'ın altında engeli olan sürücü, araçta engeline uygun özel aksam yaptırmak şartıyla ÖTV ödemeden araç satın alabilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

geçmiş olsun...

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,603
İsim
Mert Can Ergün
Zihinsel engellilere ehliyet vermiyorlar ki

sveaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
846
İsim
ahmet ali özmert
hocam %90 da şahısın ailesi kullanıyor aracı kendisi kullanamıyor %70 e kadar olanlar kendisi kullanabiliyor yada 1. derece yakınları %70 altına yok diye biliyorum muafiyet

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,947
Üyeler
160,911
Son üye
Can2701
Top Bottom