%45 engelli raporu ötv

Reaksiyon skoru
3
Arkadaşlar %45 zihinsel engelli raporu ile ötv ödeniyor mu ödenmiyor mu bazı sitelerde ödenmiyor bazı sitelerde ise ötv indirimi diyor tam anlayamadım açıklayıcı bir şekilde anlatabilir misiniz şimdiden teşekkürler ederim

Arkadaşlar %45 zihinsel engelli raporu ile ötv ödeniyor mu ödenmiyor mu bazı sitelerde ödenmiyor bazı sitelerde ise ötv indirimi diyor tam anlayamadım açıklayıcı bir şekilde anlatabilir misiniz şimdiden teşekkürler ederim
ıq testin kaç
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Zeka geriliği

Hocam %45 zihinsel engelli kişiler araç kullanabiliyor mu bilmiyorum. Eğer kullanabiliyorsa kendi adına alıp engelli indiriminden faydalanabilir. Ancak %100 ÖTV muafiyeti olmuyor.

Hocam %45 zihinsel engelli kişiler araç kullanabiliyor mu bilmiyorum. Eğer kullanabiliyorsa kendi adına alıp engelli indiriminden faydalanabilir. Ancak %100 ÖTV muafiyeti olmuyor.
Ne kadar ötv muafiyet oluyor

%90 üzeri aile de kullanabiliyor ancak bunun altında belli bir orana kadar kişi sadece kendi aracını alabilir ve kullanabilir diye hatırlıyorum ben. Herhangi bir araba bayisini arayın isterseniz yardımcı olurlar onlar sürekli bu işi yapıyorlar çünkü.

hocam ötv ödemeden araç alabiliyorsun ama 5 yıl kullanma zorunluluğu var 5 yıl sonra tekrar ötv ödemeden ile araç alabilirsiniz diye biliyorum. vergi dairesi ile bununla ilgili görüşmüştüm 1 yıl önce.

Hocam öncelikle iyi günler, böbrek nakli nedeniyle 70% engelli raporum var. Sorunun cevabı şu; bildiğim ve soruşturduğum kadarıyla engelli raporun 40-89 dereceleri arasındaysa ÖTV'de belli bir indirim alıyorsun. Engelli raporun olduğu için MTV'den muaf, Su aboneliklerinde ve sosyal destek sağlayan servislerde (TürkTelekom, Turkcell vs.) 25% indirim alabiliyorsun. Yalnız tek abonelik için geçerli. -Yani hem tt mobil hem de tt internet hattında indirim olmuyor. -

internette şöyle yazıyor

Birey kendi aracını kullanacağı için H sınıfı ehliyete de sahip olmalıdır. Kişi, ehliyet alacağı zaman özel donanımlı bir engelli aracıyla sınava girer ve ehliyetini alır. %90'ın altında engeli olan sürücü, araçta engeline uygun özel aksam yaptırmak şartıyla ÖTV ödemeden araç satın alabilir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

geçmiş olsun...

hocam %90 da şahısın ailesi kullanıyor aracı kendisi kullanamıyor %70 e kadar olanlar kendisi kullanabiliyor yada 1. derece yakınları %70 altına yok diye biliyorum muafiyet

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,712
Üyeler
192,777
Son üye
salih4146
Geri