4500TL'ye bu sistem alınır mı?

yigitrocks

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
1,309
İşlemci: R5 1600 (12 mi 14 mü bilmiyorum itopyada yazmıyor.)
Anakart: ASUS B450M DRAGON
RAM: CORSAIR 8GB 3000MHz
Ekran Kartı: ASUS ROG STRIX Radeon RX580 T8G Gaming 8GB
Kasa: COOLER MASTER MasterBox MB520 500W 80+
SSD: TOSHIBA OCZ 500GB RC500 NVMe M.2 SSD

Sistem bu kasanın özelleştirilmiş halidir.
Birkaç sorum olucak. Bu fiyata bu sistem fiyatını hakediyor mu? Ekran kartını ASUS AREZ DUAL Radeon RX580 OC 8GB yaparsam 78TL daha ucuza geliyor. Aralarında fark olur mu? Kasanın önü mesh mi? Kasadaki PSU hangi marka? SSD yeni çıktı sanırım bir sorunu vs. varmı Adata SU serisindeki gibi?

Ben olsam Asus ROG Strix yerine 300 TL daha düşük olan:
MSI Radeon RX 580 ARMOR GP OC 8GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartı modelini alırım ve ramı 16 GB yaparım.
Kasada özelleştirme seçeneklerinde malesef o yok.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlar lütfen konuyu tamamen okuyup yorum yapalım. Gelip şunun yerine bunu al vs. gibi yorumlar yapmayın hazır kasa ve özelleştirme seçenekleri sınırlı. Her istediğimi kafama göre koyamam.

Kasada özelleştirme seçeneklerinde malesef o yok.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlar lütfen konuyu tamamen okuyup yorum yapalım. Gelip şunun yerine bunu al vs. gibi yorumlar yapmayın hazır kasa ve özelleştirme seçenekleri sınırlı. Her istediğimi kafama göre koyamam.
Sinirlenmenize gerek yok. Sorunuza gelecek olursak upgrade düşünüyorsanız bu anakartla 4500 TL alınabilir. Ancak aynı sistem anakart ve kasa değişerek 3800TL'ye kadar düşebilir ki Vatan'ın internet sitesinde de bulunuyor.

Sinirlenmenize gerek yok. Sorunuza gelecek olursak upgrade düşünüyorsanız bu anakartla 4500 TL alınabilir. Ancak aynı sistem anakart ve kasa değişerek 3800TL'ye kadar düşebilir ki Vatan'ın internet sitesinde de bulunuyor.
Vatandaki PC'de kasa kalitesiz diye istemedim. Birde bu var bu nasıl? https://www.teknobiyotik.com/teknobiyotik-e1-versiyon-2020-oyuncu-bilgisayari.html
Özelleştirmeleri şu şekilde düşünüyorum:
Monitör: Acer XF240QS 23.6" 165Hz 1ms
İşlemci: R5 1600 12nm
Ekran Kartı: ASRock RX580 8GB Gaming O.C
SSD: HyperX Fury 240GB

Parçalar güzel ancak asrock hakkında pek bir bilgim yok. İyi araştırıp almanızı öneririm.
Anakart üreten bir firma. Daha önce birçok sistemde kullanıldı ama ekran kartını 2 senedir falan üretiyorlar sanırım.

Geri