beytullahbayram
80+
- Reaksiyon skoru
- 2
- Konu Sahibi Konu Sahibi
işlemciyi yükseltemiyorum tek seçenek veriyor dediğim gibi vatan zorunluluğum kalmadı artıkyapabiliyorsan RAM i 32 yap, işlemciyi de yükselt.
işlemciyi yükseltemiyorum tek seçenek veriyor dediğim gibi vatan zorunluluğum kalmadı artıkyapabiliyorsan RAM i 32 yap, işlemciyi de yükselt.
hocam işlemciyi ryzen 5 7600 anakartı Biostar B650MP-E PRO 6000mhz yapsam ram 32 gb ssd kiingston 1tb soğutucu olarakta kule tibi bir soğutucu alsam 650w kaasa yeterli olurmu bu sisteme couger marka kasa var bu özelleştirmeler ile 2k da sıkıntı çekermiyim
Birkaç dokunuş yapıp 40k altına çözersin bu işi anakart asus b650m-r öneririm diğer özelleştirmeleri de kaliteli markalar olarak değiştirdiğinde 39 küsür bir şey yapar güle güle kullan.
sağolun hocam peki sizin dediğiniz işlemci ile i5 14400f arasında çok fark varmıdır yazılım ve oyun geliştirmekelde uğraşıyorum aynı zamanda çoğu kişi intel daha iyi olur diyorÇekmezsin 5060ti 16gb’ın güç tüketimi çok iyi 650 yeter de artar sana. İşlemciyi 7600 yapmana gerek yok ona vereceğin parayı başka bir şeye aktar çünkü 7500f ile arasında performans olarak neredeyse hiçbir şey yok anakart için bir yorumum yok m2 ssd güzel seçim ramin 32 olması harika 2k’da sıkıntı yaşamazsın yaşamaya başladığında DLSS kullanırsın
Aklımdan yazıyorumİşlemci
Intel Core i5 12400F Soket 1700 12. Nesil 2.50GHz 18MB Önbellek 10nm İşlemci
Anakart
ASUS PRIME H610M-K Intel H610 Soket 1700 DDR5 5600MHz M.2 Anakart
Ekran kartı
ZOTAC GeForce RTX 4070 TWIN EDGE OC 12GB GDDR6 192Bit DLSS 3 Ekran Kartı
Ram
Crucial Pro 16GB DDR5-6000 UDIMM CL36 (16Gbit) Soğutuculu PC RAM *2
SSD
KIOXIA 1TB Exceria Plus G3 Serisi NVMe M.2 SSD KUTUSUZ (5000MB Okuma / 3900MB Yazma)
Kasa
THERMALTAKE H570 TG 750W 80PLUS 3x120mm ARGB Fanlı Siyah Kasa
Soğutma Sistemleri (Uyumluluğunu Kontrol Ediniz)
COOLER MASTER Hyper 212 Black 1x120mm Fanlı Intel1700/AMD AM5 Uyumlu CPU Soğutucusu
bu şekilde hazır sistem alacağım sizce nasıl iş görürmü kötü ise vatandan sistem önerir misiniz? bütçem 50k en fazla
Rica ederim hocam. Bu fiyatlarda alabileceğiniz en iyi işlemci 7500f ancak işin içine yazılım girdiğinde durum ne emin değilim sadece net bildiğim şey intelin ölü sokete sahip olduğu ve önümüzdeki senelerde güncelliğini kaybedeceği bu tarz bi durum 7500f’de yaşanmayacak.sağolun hocam peki sizin dediğiniz işlemci ile i5 14400f arasında çok fark varmıdır yazılım ve oyun geliştirmekelde uğraşıyorum aynı zamanda çoğu kişi intel daha iyi olur diyor
anladım hocam sizin dediğiniz parçalara yakın şöyle bir sistemi daha uyguna yakaladım bütçemide çok aşmıyor hem görseli aşağı bıraktımRica ederim hocam. Bu fiyatlarda alabileceğiniz en iyi işlemci 7500f ancak işin içine yazılım girdiğinde durum ne emin değilim sadece net bildiğim şey intelin ölü sokete sahip olduğu ve önümüzdeki senelerde güncelliğini kaybedeceği bu tarz bi durum 7500f’de yaşanmayacak.
Ekran kartı olarak 7800xt düşünmezsiniz değil mi? Çünkü seçenek olarak bu fiyat aralığında o da güçlü bir seçenek ancak eskidi.anladım hocam sizin dediğiniz parçalara yakın şöyle bir sistemi daha uyguna yakaladım bütçemide çok aşmıyor hem görseli aşağı bıraktım
uzun süre amd kullandım hocam nvidia kullanmak istiyorum artık son zamanlarda amdnin kartları iyi olsada hala içimde bir tereddüt var amd ye karşı dlss teknolojini falan denemek istiyorumEkran kartı olarak 7800xt düşünmezsiniz değil mi? Çünkü seçenek olarak bu fiyat aralığında o da güçlü bir seçenek ancak eskidi.
son attığım görseldekinden mi bahsediyosun hocam yoksa bir önceki miO zaman kesinlikle 5060ti al geç zaten bileşenleri de güzel oldu bence pişman edeceğini düşünmüyorum. Deneyimlerini benimle de paylaşır mısın ona göre ben de arkandan geleyim.