#45MilyarDolarNerede

İnsan insandır. Yardım etmenin dini ırkı olmaz. Eğer Suriye'de savaş olmasa sana hak verirdim çünkü yardıma her zaman önce çevrenden başlamalısın fakat durum farklı. Adamların öncelikle ülkesi yok, barınacak bir yerleri yok bu yüzden önce onlara yardım etmek daha doğru.
Köylü çocuklar ölsün donarak suriyeliler daha önemli tabi tabi.Ne diyim sana.Alayanıza acıyorum lan sizin aciz yaratıklar.Yeminle vuracağım kendimi artık sizin gibilerle aynı havayı solumak zoruma gidiyor benim.

Adamlar nasılda raat yolunu bulmuş bu kadar paraları çalmayı.

Sorun bizdemi acaba? Devleti nasıl taklaya getirelim? Birazda para yüzü görelim. :D

Bu tarz yardımların %90'lık bir kısmı saçmalık. Türk halkını aç bırakıp Arap kardeşlerimize(!) yardım ediyoruz resmen.
45 milyar Dolar mı, şaka gibi?!

Tamam, cidden ihtiyacı olanlara yapılabilirdi. Bunun yanında sınırlar sıkı denetimde tutulup orada tampon bölgede Suriyeliler geçici süre yaşayabilirdi.
Zaten orada bir ekonomik canlılık olur, yardımsız yaşayabilirlerdi büyük ihtimal ile.

Süreç başından beri hatalı yürütüldü. Bizim vergilerimizi al onlara ver sonra bizden daha çok vergi al... AAAA çıldıracağım.

Köylü çocuklar ölsün donarak suriyeliler daha önemli tabi tabi.Ne diyim sana.Alayanıza acıyorum lan sizin aciz yaratıklar.Yeminle vuracağım kendimi artık sizin gibilerle aynı havayı solumak zoruma gidiyor benim.
Ulan göster bana bir tane donarak ölen köylü çocuk. Öyle çocuk varsa da çok üzüldüm ve Allah rahmet eylesin. Ama toplasan bu kişiler 100 kişiyi geçmez ve devlet buna önlem alıyordur emin ol. Kendin 5 milyon mülteci çocukla 100 tane köylü çocuğunu karşılaştırıp "Köylü olanlar Türkler onlar bizim için daha önemli, diğerlerine ne olursa olsun" gibi saçma bir zihniyete sahipsin. Bir de gelmişsin aciz yaratıklar diyorsun bana sadasdasads. Ben sanki Türk çocukları ölsün, Suriyeli çocuklar yaşasın diyorum ya asdasdasdasd

Ulan göster bana bir tane donarak ölen köylü çocuk. Öyle çocuk varsa da çok üzüldüm ve Allah rahmet eylesin. Ama toplasan bu kişiler 100 kişiyi geçmez ve devlet buna önlem alıyordur emin ol. Kendin 5 milyon mülteci çocukla 100 tane köylü çocuğunu karşılaştırıp "Köylü olanlar Türkler onlar bizim için daha önemli, diğerlerine ne olursa olsun" gibi saçma bir zihniyete sahipsin. Bir de gelmişsin aciz yaratıklar diyorsun bana sadasdasads. Ben sanki Türk çocukları ölsün, Suriyeli çocuklar yaşasın diyorum ya asdasdasdasd
Allah ıslah etsin birader ananın babanın sana yedirdiği her lokmaya acıyorum çok güzel evlat yetiștirmișler.Hayatın geriye kalan kısmın da aklını kullanarak ve oksijeni burnundan çekmeni öneriyorum iyi geceler.

i. Bunun yanında sınırlar sıkı denetimde tutulup orada tampon bölgede Suriyeliler geçici süre yaşayabilirdi.
Zaten orada bir ekonomik canlılık olur, yardımsız yaşayabilirlerdi büyük ihtimal ile.
Halkın içine karışıp fabrikalarda falan çalışmaları daha mantıklı olacağını düşünüyorum. Tampon bölgelerde bir şey yapmıyorlar.

Eğer bu para çoğunlukla çocuklar için kullanılmışsa sıkıntı yok. Bu para eğer gitmezlerse 5-10 katıyla geri döner.

Realist ve mantıklı, uygun bir şekilde nasıl bunun daha fazlası geri dönecek açıklar mısın? ☺️

Adamlar vergi vs ödemiyor, bir Türk'ün ödediği şeyleri ödemiyor ayrıca ekstradan yardımlar alıyorlar.

Halkın içine karışıp fabrikalarda falan çalışmaları daha mantıklı olacağını düşünüyorum. Tampon bölgelerde bir şey yapmıyorlar.
Halk içine karışması daha büyük sorun. İçinde nasıl insanlar var bilmiyoruz sonuçta. Hepsini de denetimde tutamayız. Ya alırken seçici olup alacağız ya da tampon bölge tarzı bir şey yapmalıyız.

Halk içine karışması daha büyük sorun. İçinde nasıl insanlar var bilmiyoruz sonuçta. Hepsini de denetimde tutamayız. Ya alırken seçici olup alacağız ya da tampon bölge tarzı bir şey yapmalıyız.
Tampon bölgelere kaçak olmayan insanlar giriyor diye biliyorum. Kaçak olmayan insanlar halkın içine karışsa bile devlet tarafından bilindiği için çok sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum. Halkın içinde sıkıntı çıkaranlar çoğunlukla kaçak oluyor. (Haberlerden gördüğüm kadarıyla)

Tampon bölgelere kaçak olmayan insanlar giriyor diye biliyorum. Kaçak olmayan insanlar halkın içine karışsa bile devlet tarafından bilindiği için çok sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum. Halkın içinde sıkıntı çıkaranlar çoğunlukla kaçak oluyor. (Haberlerden gördüğüm kadarıyla)
Sorun şu ki, devlet girenlerin kim olduğunu bilmiyor. Şayet bilinse ve bu kişilerin sicillerine erişilip kontrolle alınsaydı kısa sürelik ucuz iş gücü elde ederdik.

Ama dediğim gibi artık çok geç

Adam daha fazlasını alırız diyor. Sen hala adamlara bedavadan yardım veriyorsun, vergi filan almıyorsun sonra dahasını alırız diyor.

Bazen düşünüyorum ben cahil miyim yoksa dalga geçerek mi böyle enteresan mesajlar yazılıyor anlam veremiyorum.

Realist ve mantıklı, uygun bir şekilde nasıl bunun daha fazlası geri dönecek açıklar mısın? ☺️
Suriyeliler okullarda da okuyor. İçlerinden gelecekte memur mühendis falan olacaklar var yani. Bu da devlet için daha fazla vergi demek.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,869
Üyeler
190,816
Son üye
oakcn
Geri