#45MilyarDolarNerede

Suriyeliler okullarda da okuyor. İçlerinden gelecekte memur mühendis falan olacaklar var yani. Bu da devlet için daha fazla vergi demek.
Ya şaka gibi mantık ya.

Bu mantık = dış dünyada paramızın değeri azaldığı için ihracatımız arttı, gelişiyoruz demekle farkı yok.

Şu medajı ben yazsam yemin ediyorum tüm forum aklımla dalga geçerdi.

Türk'e para harcamadığın halde zaten vergi alabiliyorsun. Yerinde olsam şu mesajı ciddiyim silerdim.

Devlet bana yardım etmediği, üzerime para harcamadığı halde devlete katkım var. 🙂

Suriyeliler okullarda da okuyor. İçlerinden gelecekte memur mühendis falan olacaklar var yani. Bu da devlet için daha fazla vergi demek.
Keza eğer okul okumuş kişiler giderse beyin göçü gibi bir şey vermiş olacağız. Ülkeden okumuş kişi gidicek ve biz boşuna 45 milyar dolar harcamış olacağız.

Keza eğer okul okumuş kişiler giderse beyin göçü gibi bir şey vermiş olacağız. Ülkeden okumuş kişi gidicek ve biz boşuna 45 milyar dolar harcamış olacağız.
Yemin ediyorum camdan atlayacağım. Arkadaşım hey. Ben okulda okuuotum anaokukundan ünim bitene kadar ailem benim için vergi veriyor devlet bana para harcamadan. Dalga geçer gibi adamlar okuyor işimize gelir diyorsun. Ülkendeki adam da okuyor. Bomboş saçma sapan güzelleme yapıyorsun. Allah kahretsin ki foruma girdim. Gecenin köründe ağrısız başıma ağrı sokturdun. Cidden helal olsun.
:/

Yemin ediyorum camdan atlayacağım. Arkadaşım hey. Ben okulda okuuotum anaokukundan ünim bitene kadar ailem benim için vergi veriyor devlet bana para harcamadan. Dalga geçer gibi adamlar okuyor işimize gelir diyorsun. Ülkendeki adam da okuyor. Bomboş saçma sapan güzelleme yapıyorsun. Allah kahretsin ki foruma girdim. Gecenin köründe ağrısız başıma ağrı sokturdun. Cidden helal olsun.
:/
Bu çocukların senden farkı yok. Okula giden çocuklarında anneleri babaları çalışıyor ve vergi veriyor. Kaçak adamın çocuğu nasıl okula gitsin. Adam kaçak zaten.

türkleri sevmiyolar kim olduğunu çok iyi biliyosun ,sevselerdi milletimiz için en iyisi isterlerdi...

Yanlış anlaşılabilirim fakat Türkiye'deki açlık vb konularda Suriye'den daha iyiyiz. Suriyelilerin yardıma daha fazla ihtiyacı var.
Agacım nasıl Suriyelilerin daha fazla ihtiyacı var çıldırtma beni. :D
Ama toplasan bu kişiler 100 kişiyi geçmez ve devlet buna önlem alıyordur emin ol.
Bana bi kaynak atar mısın? Devletin onlara karşı önlem aldığına dair bir kaynak.
Kaçak olmayan insanlar halkın içine karışsa bile devlet tarafından bilindiği için çok sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum.
Nasıl sıkıntı çıkacağını düşünmüyorsun? Geçen günlerde İstiklal Caddesinde olan patlamayı yapan kişi kaçak yollarla girdi ve patlattı.
Şu anda aldıkları da onlara gidiyor biliyorsun değil mi? Suriyelilere yapılan yardım 45M$'ı geçmiş...
Tamam o zaman neden 45M$ harcıyoruz ki madem beyin göçü vereceğiz? Yani yazdıklarının bir tutarlılığı yok.
Okula giden çocuklarında anneleri babaları çalışıyor ve vergi veriyor.
Vergisini verdiğine dair belge istiyorum. Bir kaynak at bana.

Bu çocukların senden farkı yok. Okula giden çocuklarında anneleri babaları çalışıyor ve vergi veriyor. Kaçak adamın çocuğu nasıl okula gitsin. Adam kaçak zaten.
Bazen şükrediyorum aklımı yıkayamadıkları için. Senin mesajını görüp savunacaklar çıkar diye çok korkuyorum. Bu mantıkla hayatta sana başarılar.

Senin adına şu mesajları yazdığın için
u-t-a-n-ı-y-o-r-u-m.

Şu mesajlarını iktidar görse gurur duyarlar " Bir enayinin daha beynini yıkadık diye. "

Sorsan devlet fabrika açmamalı dersiniz ama devlet bütün bir ırka kendi kasasından para harcamış. Avrupalı devletlerin verdikleri para zaten su parası.

Biz bu adamları normalde avrupalı devletler size para verelim o paralarla siz bakın diye bizim ülkemizdeler ama sen 45 milyar harcamışsın.

Sorsan devlet fabrika açmamalı dersiniz ama devlet bütün bir ırka kendi kasasından para harcamış. Avrupalı devletlerin verdikleri para zaten su parası.

Biz bu adamları normalde avrupalı devletler size para verelim o paralarla siz bakın diye bizim ülkemizdeler ama sen 45 milyar harcamışsın.
Evet çok haklısın bu konuda devlet harcamış, bu kadar fazla harcamamalıydı. (Gerekli insanlara harcamalıydı. kadın çocuk gibi. Gerekli kişilere harcasa bu kadar büyük bir meblağ tutmazdı zaten) Ama artık harcamış, gitmiş yani para. Ben devlet bi 10 milyar daha harcasın demiyorum. Sen giden parayı bu adamlardan alman gerekiyor. Nasıl alabilirsin? Bu adamın iş gücünü kullanabilirsin, bu adamlardan vergi alabilirsin fakat bu adamdan bir fayda almadan göndermemelisin. Gönderirsen 45 milyar dolar sana girmiş olur. Ben bu adamlar gelsin ülkemize vergi vermeden yaşasın demiyorum. Hatta bu adamların gerekliyse gece gündüz çalışmasından yanayım. Tampon bölgelerde durup ekmek su gölden çadırlarda da kalmamalılar. (çalışabilecek erkekler)

Şey çoğul eki kullanmasak mı acaba
Yalan mı? Şuna bak suriyelinin fonlanmasını olumlu görüyor tübitak projesinde filinta gibi ürün yapanın fonlanmamasına lafı olmaz. Ünilerdeki fonlar yetersiz diye gençler proje konusunda verim alamazken 45 milyar dolar ile suriyeliyi fonlamışsın sonra bu iyi bir şey deniliyor. Ünideki öğrenci fon isterken " Güvencemiz yok belki başarısız olacaksın deniliyor" ama bunlara 45 milyar dolar.

Arkadaştan tek temennim bir sonraki mesajında " Şaka yaptım, sizi sınadım" demesi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Nasıl alabilirsin?
Çin nasıl yapıyorsa biz de öyle yapacağız. Köle gibi çalıştırarak. Bundan sonra kapatacaksın bir bölgeye. Varsa gücü olan gelsin Türkiyeden suriyeliyi çıkarsın. Zaten Esat da bu gönderdiklerini istemiyor.

O kadar mesajdan sonra tanrıya şükür ki olduğum kanıya yaklaştın. Güzel. Hayırlı akşamlar.

Çin nasıl yapıyorsa biz de öyle yapacağız. Köle gibi çalıştırarak. Bundan sonra kapatacaksın bir bölgeye. Varsa gücü olan gelsin Türkiyeden suriyeliyi çıkarsın. Zaten Esat da bu gönderdiklerini istemiyor.
20 yaş üstü üniversite okumamış erkekleri öyle yapman lazım. Ya çalışacaksın ya da kapı dışarı diyeceksin.

O kadar mesajdan sonra tanrıya şükür ki olduğum kanıya yaklaştın. Güzel. Hayırlı akşamlar.
Ben hep aynı kanıdaydım fakat kendimi yanlış açıklamış veya yeteri kadar izah etmemiş olabilirim. Hayırlı akşamlar.

Bütün yahudileri öldürmediğim için küfredeceksiniz...

ne olduysa bunlardan oldu ekonomi mekonomi kalmadı a. ne olduysa şu ülkeye, suriye türkiyeye sığınmaya başladıktan sonra oldu

Geri