Neler Yeni

4K Fiyata Monitör Önerisi (lütfen yardım)

Viper35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
usame şahan

KeremmOz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
KeremmOz
Attığınız monitörlere baktım Dell olanı tercih edin kesinlikle.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu monitör 4ms hocam kesinlikle ghosting problemi vardır.
Hayır 1ms ve ghosting ile karşılaşan görmedim.Sadece bazıları ışık sızması ile karşılaşmış

Viper35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
usame şahan
Hayır 1ms ve ghosting ile karşılaşan görmedim.Sadece bazıları ışık sızması ile karşılaşmış
Eğer senin için 1ms mprt 1ms gtg ile eşitse sen 1 ms olduğunu savunabilirsin.

Ekler

• assss.JPG
    assss.JPG
    29.8 KB · Hit: 37

Meter90ss

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
612
İsim
Mete C. E.
Benq zowie 2411k 4.5k şu an alabiliyorsan onu al, diğer hepsi zaten artısı ve eksisi birbirine benzer.
Amazon’dan almanı öneririm.
Ölü piksel vb. Sorunlarda sadece beğenmedim deyip iade edebilirsin.
Fp olarak aoc, asus bakabilirsin.

Viper35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
usame şahan
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,992
İsim
Cdd Baran
İlgilendiği Kategoriler
Politik a Politik
Benq zowie 2411k 4.5k şu an alabiliyorsan onu al, diğer hepsi zaten artısı ve eksisi birbirine benzer.
Amazon’dan almanı öneririm.
Ölü piksel vb. Sorunlarda sadece beğenmedim deyip iade edebilirsin.
Fp olarak aoc, asus bakabilirsin.
hocam delle gore daha mı iyi

Meter90ss

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
612
İsim
Mete C. E.
hocam delle gore daha mı iyi
Oyun için monitörde benq zowie ve dell alienware farklı seviyeler. Benq size atılan tüm monitörlerden kat kat iyi.
Görüntü kalitesi ve oyun destekli teknolojiler diğer markalarda muadilleri yok.
Nvidia rtx ve amd gibi düşünün.

Kullanmadan video izleyerek anlaşılmaz.
En basiti hep fps deyip duran bir güruh var.
Benq zowie ve rtx 3060
Herhangi bir monitör ve rx 6700.
Yanyana koyun, görüntü kalitesine bakın.
Birisi opak boya symbol gibi,
Diğeri seramik kaplama sedefli bmw gibi.
Sorsan ikisi de beyaz ama.

Viper35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
usame şahan
Oyun için monitörde benq zowie ve dell alienware farklı seviyeler. Benq size atılan tüm monitörlerden kat kat iyi.
Görüntü kalitesi ve oyun destekli teknolojiler diğer markalarda muadilleri yok.
Nvidia rtx ve amd gibi düşünün.

Kullanmadan video izleyerek anlaşılmaz.
En basiti hep fps deyip duran bir güruh var.
Benq zowie ve rtx 3060
Herhangi bir monitör ve rx 6700.
Yanyana koyun, görüntü kalitesine bakın.
Birisi opak boya symbol gibi,
Diğeri seramik kaplama sedefli bmw gibi.
Sorsan ikisi de beyaz ama.
Bu yoruma katılmıyorum ve yanlış buluyorum. Keşke monitörlerin kıyasını yaparken garip karşılaştırmalar yerine teknik özellikleri fiyat performans olmasını ve kullanım amacını karşılaştırsaydınız. Benq çoğunlukla esporcular için veya sadece rekabetçi oyunları tryhard oynayan oyuncular için monitör üretir ve fiyatı özelliklerine göre pahalıdır çünkü istenen en önemli şey hızlı tepkime süreleri, renkler değil. Diğer markaların hepsi genel kitleye hitap eder ucuzu da vardır pahalısı da. Dell IPS panel bir monitör sizin attığınız TN panel bi monitör. Renk konusuna gelirsek IPS panel ve TN panel karşılaştırılamaz bile, Redditte ve incelemelere bakarsanız Benq XL2411K modelinin günlük kullanım için ne kadar kötü olduğunu ve insanların aldığına pişman olduğunu görürsünüz. Attığınız modelde renk uzayı ölçülmemiş çünkü amacı o değil. Dell modelinde ise 99 sRGB renk uzayı var çok iyi olmasa da fena bi değer değil. 0 overshot istenirse Dell 9.1 ms Benq 11.65ms tepkime süresi sunacaktır. Eğer Benq modelini en düşük tepkime süresine alırsanız 2.64 ms tepkime süresi sunacaktır fakat ters ghosting seni rahatsız edebilir. Tamamen kullanma amacına göre seçmelisin. Şu marka iyi bu marka kötü diye bir kıyaslama saçma çünkü LG ve Samsung dışında firmalar panelleri kendi üretmiyor. Benq'nun 2 k da 4 k da iddalı olduğu modelleri bilmiyorum fakat varsa da çok çok azdır. Piyasadaki en iyi monitörün üreticisi Dell iken böyle karşılaştırmalarda yerin dibine sokulması komik. Altta Benq'nun 11ms, 3ms ve 2.64ms ayarları arasındaki farkı görebilirsin.

Ekler

• 1675074569339.png
    1675074569339.png
    2.8 MB · Hit: 20

Krox1No7

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Ahmet Emin Yalçın
Merhaba dostlar, 3060 Ti 12400F sistem aldım buna uygun 4K fiyat civarı nasıl bir monitör alabilirim? Hikaye ve FPS oyunları karışık oynayacağım herhangi bir kriterim yok.
Lenovo G2420 ve Dell önerdiler hangisi daha iyidir? Vs bilgi verirseniz sevinirim.
Tam f/p bence bu foyattaki monitörler 1ms oluyor bu 0,5 MS daha iyi

Meter90ss

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
612
İsim
Mete C. E.
Bu yoruma katılmıyorum ve yanlış buluyorum. Keşke monitörlerin kıyasını yaparken garip karşılaştırmalar yerine teknik özellikleri fiyat performans olmasını ve kullanım amacını karşılaştırsaydınız. Benq çoğunlukla esporcular için veya sadece rekabetçi oyunları tryhard oynayan oyuncular için monitör üretir ve fiyatı özelliklerine göre pahalıdır çünkü istenen en önemli şey hızlı tepkime süreleri, renkler değil. Diğer markaların hepsi genel kitleye hitap eder ucuzu da vardır pahalısı da. Dell IPS panel bir monitör sizin attığınız TN panel bi monitör. Renk konusuna gelirsek IPS panel ve TN panel karşılaştırılamaz bile, Redditte ve incelemelere bakarsanız Benq XL2411K modelinin günlük kullanım için ne kadar kötü olduğunu ve insanların aldığına pişman olduğunu görürsünüz. Attığınız modelde renk uzayı ölçülmemiş çünkü amacı o değil. Dell modelinde ise 99 sRGB renk uzayı var çok iyi olmasa da fena bi değer değil. 0 overshot istenirse Dell 9.1 ms Benq 11.65ms tepkime süresi sunacaktır. Eğer Benq modelini en düşük tepkime süresine alırsanız 2.64 ms tepkime süresi sunacaktır fakat ters ghosting seni rahatsız edebilir. Tamamen kullanma amacına göre seçmelisin. Şu marka iyi bu marka kötü diye bir kıyaslama saçma çünkü LG ve Samsung dışında firmalar panelleri kendi üretmiyor. Benq'nun 2 k da 4 k da iddalı olduğu modelleri bilmiyorum fakat varsa da çok çok azdır. Piyasadaki en iyi monitörün üreticisi Dell iken böyle karşılaştırmalarda yerin dibine sokulması komik. Altta Benq'nun 11ms, 3ms ve 2.64ms ayarları arasındaki farkı görebilirsin.
Yorumum ‘’ oyun için’’ olarak başlıyor.
Keşke okuma, okuduğunu anlama ve algılama dolayısıyla yorum yapma becerisi her insanda eşit bir eğitim ve sağlıklı beslenme imkanı ile mümkün olsada gereksiz yere alıntılamasak.

Top Bottom