4K oyun için işlemci değişmem yeter mi?

Türemeye bak sen 6800xt saf güç diye geçiniyor velet 2k da oynadıgım bir oyunu 48p dr açamazsın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

A*#*#e sürücem onu bekle sen
ne diyorsun kudurmaktan yazı yazamıyorsun kesin 50k verip aldığın ekran kartı 4k da açmıyor oyunu :D

4kda işlemciye binen yük azalsada yinede işlemciye yük bindiren oyunlarda sorun yaşaman olası, fakat direkt 14600kya geçmene gerek yok. 12400f e gecsen bile 8300k ile arasında devasa performans farkını hissedersin
Biliyorum da ikisi için de anakarta 4-5 bin para gömmem gerek o parayı vermişken de 14600K alırım almışken.

İlginç bir tartışma :D kimse RX 6800XT, RTX 5070'den veya 5080'den güçlü dememiş. Arkadaş sanıyorum 10k para verip, %20-25 az performans alırım ama hala 4K da çatır çatır oynarım demiş ki haklı hala GoW, Forza 5, Cyberpunk,RDR2, Baldur's Gate 3 gibi bir çok oyunu 4k da akıcı bir şekilde oynayabilir o kartla. Tek handikapı RT performansı sadece onun dışında hala güçlü bir kart.

anakart değişeceksen bence 7500f en güzel tercih olur.
Elimdeki RAM uymuyor ona 😀

cyberpunk dışında (ki ray tracing acmayinca rtx3050 bile oynatıyor oyunu) diger oyunlar zaten nereden baksan 5-7 senelik oyunlar. bir zahmet oynatsin onlari, bi aralar satın aldığı pc gta v açıyor diye sevinenler vardı o günler bitti şimdi bunlar mi başladı anlamadim. daha yeni çıkan doom, indiana jones gibi oyunlarda nasıl performans veriyor orası önemli
O oyunlarda zorunlu RTX var diye biliyorum o yüzden AMD kartla zaten açamam o oyunları ama çok büyük sorun değil şuan zorunlu RTX isteyen oyunlardan ilgimi çeken yok.

cyberpunk dışında (ki ray tracing acmayinca rtx3050 bile oynatıyor oyunu) diger oyunlar zaten nereden baksan 5-7 senelik oyunlar. bir zahmet oynatsin onlari, bi aralar satın aldığı pc gta v açıyor diye sevinenler vardı o günler bitti şimdi bunlar mi başladı anlamadim. daha yeni çıkan doom, indiana jones gibi oyunlarda nasıl performans veriyor orası önemli
Yüklü olan last of us 2 var yeni çıktı o da ondada 4k ultrada 70 80 fps alıyorum ? Marvel spiderman 2 de yeni çıktı 100 fps üstü alıyorum 9bin tl ye aldığım kart

Bu zorunlu RT gelecek oyunlar düşündürür sadece. 9-10K bandında Nvidia tarafında alınacak kartlar da 3060ti-3070 bandında kartlar. Eğer benim emektar 3060TI bu zorunlu RT'li oyunları akıcı oynatır da 6800XT oynatmazsa o zaman dediğine geliriz fakat son zamanlarda kartları öldürecek müthiş oyunlar göremiyorum ben. Expo 33 bile hala 5 yıllık kartlarda akıyor yani.

zorunlu rtx isteyen oyunlarda ayarlardan sadece yansıma ayarını düşüğe alınca muazzam fps alabiliyorsun
Bu zorunlu RT gelecek oyunlar düşündürür sadece. 9-10K bandında Nvidia tarafında alınacak kartlar da 3060ti-3070 bandında kartlar. Eğer benim emektar 3060TI bu zorunlu RT'li oyunları akıcı oynatır da 6800XT oynatmazsa o zaman dediğine geliriz fakat son zamanlarda kartları öldürecek müthiş oyunlar göremiyorum ben. Expo 33 bile hala 5 yıllık kartlarda akıyor yani.
Elimdeki RAM uymuyor ona 😀

O oyunlarda zorunlu RTX var diye biliyorum o yüzden AMD kartla zaten açamam o oyunları ama çok büyük sorun değil şuan zorunlu RTX isteyen oyunlardan ilgimi çeken yok.

diğer herşeyi ultraya alıp yansımayı düşüğe almak yeterli oluyor

last of usta ray tracing yok direkt, sırf yeni çıktı diye sistem zorluyor anlamina gelmiyor ki

herkesin umursayacagi gta 6 da zorunlu ray tracing olacaktir illaki
Olmaz, Rockstar bu çaptaki bir oyunda zorunlu RTX koyacak firma değil. Gerçi koysa da oyun 2-3 yıla anca çıkacak o zamana kadar ne olur kim bilir 😀

Oyun sahiplerinin ekran kartı firmalarını para kazndırmak için yaptığı saçma sapan şeyler var oyunlarda bazı ayarlar oluyor ultrada da yüksekde de görüntüde gram değişiklik olmadan 10 15fps düşürtüyor bence bu biliçli yapılan bişey insanlar yeni kartlar alsın diye

Geri